Passa al contingut principal

cupcakes

Cupcake amb buttercream de vainilla

La setmana passada vaig tenir la oportunitat d'assistir a un taller de Cupcakes que es feia a Platja D'Aro, en concret a L'Atelier de Brenda, espai que programa de forma continua diferents cursos i tallers molt interessants, tant de cuina, com és el cas, com de tècniques de relaxació, idiomes, cursos de caire psicològic, empresarial etc.
 
És una opció fantàstica  per mantenir als habitants del Baix Empordà distrets i formats. !!!
 
Mai havia entrat en el món dels cupcakes, he fet magdalenes fins avorrir de gustos diferents i encara més de formes diferents, algunes força curioses ... però mai les havia decorat; aquest cop la magdalena passa a ser l'ingredient secundari del plat i es converteix en una base d'increibles colors, formes, textures i sobretot una simple base de la nostre imaginació més desenfadada i divertida.

                    
                                     
 
Aquests tres cupcakes están fets amb unes pastes (que ja venen fetes del color que vulguis) i l'única cosa que s'ha de fer és "jugar a plastelina" és a dir donar les formes i crear el disseny que vulguem que finalment anirà enganxat amb el frosting sobre el cupcake no té més.
 
 Jo ho vaig viure com tornar al passat a les classes de plàstica de l'escola, moldejant, tallant, enganxant i creant.
 
Us recomano de veritat que si teniu la oportunitat feu un taller com aquest,aprofiteu la ocasió,  és molt relaxant i ens potencia la creativitat més infantil.
 
Si teniu petits a casa és una activitat genial per tenir-los distrets tota una tarda d'hivern d'aquelles que es fan taaaaaaaaaaaaaaaaaaan llargues, s´ho passen molt bé i a més treballen la seva imaginació i creativitat i al final té premi perquè se'l poden menjar.
 
Hi ha molts tipus de cupcakes però jo us poso la recepta de Cupcake de  vainilla, el més neutre de base i desprès us indico una buttercream de vainilla  i un frosting de maduixa
 
Cupcakes de Vainilla
  • 225 gr de mantega amb sal
  • 225 gr de sucre
  • 4 ous grossos
  • 225 gr de farina
  • 11.5 gr llevat
  • 1 cullerada d'essència de vainilla
  • 50 ml de llet
Pre calentem el forn a 180 º
 
Ajuntem el sucre amb la mantega fins a blanquejar, tot seguit afegim els ous i l'essència de vainilla, passem per un colador la farina i el llevat i ho remenem amb el sucre, mantega i ous.
 
En aquest punt afegim la llet, no cal fer-la servir tota, sinó la quantitat que ens deixi la massa suau.
 
Agafem bases de magdalenes i les omplim 1/3 part de la seva capacitat i ho les enfornem 20 min
 
Abans de decorar-les han d'estar fredes.
 
 
Ara us poso la recepta de la buttercream de vainilla, que és amb el que em decorat el cupcake de color blanc de la segona foto de l'entrada, el de color verd és el mateix però amb tint verd i el rosa el mateix, aquesta és la pasta base i la podem tenyir amb tints comestibles, del color que desitgem.
 
Buttercream Vainilla
  • 250 grs mantega
  • 400 grs sucre glaç
  • 4 cullerades de llet
  • essència vainilla
  • colorant al gust (per ser blanc no afegim res, si volem vermella doncs colorant vermell etc...)
Barregem tots els ingredients i al final afegim el colorant que volguem, sinó volem cap color ho fem només amb la mantega el sucre i la llet i ens quedarà una pasta blanca.
Ho posem dins la màniga pastissera i ja podem decorar.
 
Frosting de maduixa
  • 60 grs mantega tova
  • 60 gr formatge crema Philadelphia
  • sirope de maduixa
  • 350 grs sucre glaç
Tot ben barrejat i a la nevera, desprès ho posem a la màniga pastissera i a decorar.
 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal

BOLETS DE TARDOR AMB CANSALADA FRESCA

Rossinyols Aquesta tardor encara no havíem menjar bolets i divendres quan vam anar al mercat setmanal de Platja D'Aro vaig comprar aquests rovellons i rossinyols que em cridaven des de la parada.   Aquest cop per donal-s'hi una mica més de vida els vaig fer amb cansalada fresca per donar una mica més de gust al conjunt, perquè a títol personal, els bolets són una mica insulsos i sinó els hi afegim en la cocció algun ingredient que potencii el seu sabor doncs queden una mica tristos al plat.    Rovellons  Així doncs us explico com el vam fer: Ingredients Rossinyols i Rovellons All i julivert Oli oliva Sal i pebre blanc Cansalada de Duroc fresca (opcional ous frescos) Primer de tot netegem bé els bolets, els hi trèiem tota resta de terra i restes de vegetació, els trossegem i els posem amb una mica d'oli en una paella amb oli i pebre a foc mig i tapem, ara els bolets deixaran anar tota l'aigua que porten; anem remenant i quan ja veiem qu