Ja tenia ganes d'inagurar aquesta secció: La Cuineta de la Carla
La Carla és el millor plat que hem cuinat mai, va sortir al punt, ni massa ni poc feta, amb el toc d'espècies equilibrat i amb un bon gust que te la menjaries cada dia a tothora ... bé d'altra banda amb els ingredients que tenia de matèria prma no podia sortir malament tampoc el plat .....
La Carla és la nostre patufa de 19 mesos, si bé menja de tot, volia que tingués la seva part de protagonise en aquest blog ... mida baby cuinera.
Crec que els menuts de casa si els ensenyem a menjar de tot des de ben petits, tenim moltes possibilitats d'èxit en el futur, és a dir, formar personetes que davant d'un plat, hi hagi el que hi ha hagi dintre no facin escarafalls, que coneguin els productes, que sàpiguen aprciar un plat, en definitiva que tinguin paladar i el sàpiguen fer servir.
Nosaltres ho hem intentat des d'un bon principi, des que va deixar el pit li hem donat (pautada la introducció de nous aliments per part de la pediatre, òbviament) a provar tots els aliments que confiinguren la nostra dieta i a dia d'avui menja de tot i sense cap tipus de problema a provar coses noves, si és veritat que em tingut sort, és molt bona menjadora, però crec que educar-los en l'alimentació des de ben petits és posar una pedreta més en aquesta deliciosa carrera de fer créixer els nostrs fills de la millor manera possible.
Aquest "potaje" a la Carla li encanta, menja bledes, verdura com totes molt sana i carregada de vitamines i a sobre té el complement del llegum, en aquest cas cigrons, si acompanyeu el plat amb un ou dur ja teniu plat únic per fer un àpat.
La Carla és el millor plat que hem cuinat mai, va sortir al punt, ni massa ni poc feta, amb el toc d'espècies equilibrat i amb un bon gust que te la menjaries cada dia a tothora ... bé d'altra banda amb els ingredients que tenia de matèria prma no podia sortir malament tampoc el plat .....
La Carla és la nostre patufa de 19 mesos, si bé menja de tot, volia que tingués la seva part de protagonise en aquest blog ... mida baby cuinera.
Crec que els menuts de casa si els ensenyem a menjar de tot des de ben petits, tenim moltes possibilitats d'èxit en el futur, és a dir, formar personetes que davant d'un plat, hi hagi el que hi ha hagi dintre no facin escarafalls, que coneguin els productes, que sàpiguen aprciar un plat, en definitiva que tinguin paladar i el sàpiguen fer servir.
Nosaltres ho hem intentat des d'un bon principi, des que va deixar el pit li hem donat (pautada la introducció de nous aliments per part de la pediatre, òbviament) a provar tots els aliments que confiinguren la nostra dieta i a dia d'avui menja de tot i sense cap tipus de problema a provar coses noves, si és veritat que em tingut sort, és molt bona menjadora, però crec que educar-los en l'alimentació des de ben petits és posar una pedreta més en aquesta deliciosa carrera de fer créixer els nostrs fills de la millor manera possible.
Aquest "potaje" a la Carla li encanta, menja bledes, verdura com totes molt sana i carregada de vitamines i a sobre té el complement del llegum, en aquest cas cigrons, si acompanyeu el plat amb un ou dur ja teniu plat únic per fer un àpat.
Sofregit:
- 1 ceba
- 1 tomàquet
- 1 tomàquet
- 1 dent d'all laminat
- 100 gr oli d'oliva
- pimentó dolç
- 1 manat de bledes
- 1 pot de 400 gr de cigrons cuits
- Caldo vegetal o de pollastre
- Caldo vegetal o de pollastre
Posem en una cassola l'oli d'oliva i deixem que agafi temperatura, tot seguit afegim l'all laminat i el deixem uns minuts amb cura que no es cremi, per que aromatitzi l'oli, jo en aquest punt el trec però el podeu deixar, afegim la ceba i el tomàquet rallat i deixem que es faci uns 10 minuts, tot seguit tirem una mica de pimentó dolç i sal pebrem.
Afegim a la mateixa cassola que hem fet el sofregit les bledes (és important previament haver deixat una estona amb aigua a la pica les bledes per que normalment porten sorra, s'han de netejar bé), i una mica de caldo i que bullin, veureu que la bleda deixa anar molta aigua si tapeu la cassola no cal afegir massa caldo per la seva cocció, al cap d'uns 20 minuts ja pràcticament estaràn i serà el moment de tirar els cigrons ja cuits i ben esbandits de la seva aigua de cocció; ho deixem tot que fagi una mica de xup xup i ja ho tenim.
BON PROFIT I MOLT BON CAP DE SETMANA
Comentaris
T'he conegut per un comentari que has deixat al bloc de la Mercè. Jo creia que te n'havia posat un al matí però o m'he equivocat o no ha funcionat bé.
En qualsevol cas, et volia donar la benvinguda al món dels blocaires gastronòmics. Això dels blocs dóna una mica de feina però moltes satisfaccions.
Ja m`he passejat pel teu bloc i veig receptes força interessants i una noieta preciosa davant de la safata de magdalenes.
Quan la Carla creixi una miqueta, podreu compartir cuineta i nosaltres les vostres receptes, je, je.
Una abraçada i fins aviat
Quina sort que teniu amb aquesta nen tan maca..I quina sort que es mengi aquest plat tan bo i saludble.
Les meves filles quan éren petites ho provàven tot, però ara s' han fet més grans i són unes llepafils.
Ah m' agrada mot el títol del blog.
fins aviat.
La Carla es veu una nena ben maca i la vostra idea d'ensenyar-los de ben petits a menjar de tot és la millor!! I a mesura que es faci gran, si t'ajuda a la cuina, ja serà l'educació gastronòmica al complet! ;)
Bon cap de setmana!
Petons!
Si Glòria de fet la Carla ja passa forçes hores a la cuina amb mi ... i ja li deixo amassar i tocar de tot així es va acostumant i li encanta ... aixó de petits !!
Hola anna ja t'he deixat comentari al teu blog que el trobo molt interessant ...
Hola Mercè si conec Cassà i tant ... deu ni dor no de Cassà a Girona, bé el meu marit va fer de Girona a Virginia molts anys ... jiji
Petonets i bon cap de setmana a totes i gràcies pels comentaris !!!
Petunets,
Eva.
Petonets
mar
no te coneixia... m'ha passejat una mica pel teu blog i m'ha agradat molt. Et convido a fer una passejada pel meu quan tingis una estoneta.
Estic amb tu, els nens han de menjar de tot i ha d'ésser partíceps del que es prepara a casa. El meu fill que ja és una mica més gran, té 8 anys és un cuiner en ciernes, sempre ha estat amb mí i m'ajuda molt.
Petons.