Passa al contingut principal

LA CUINETA DE LA CARLA



Ja tenia ganes d'inagurar aquesta secció: La Cuineta de la Carla

La Carla és el millor plat que hem cuinat mai, va sortir al punt, ni massa ni poc feta, amb el toc d'espècies equilibrat i amb un bon gust que te la menjaries cada dia a tothora ... bé d'altra banda amb els ingredients que tenia de matèria prma no podia sortir malament tampoc el plat .....

La Carla és la nostre patufa de 19 mesos, si bé menja de tot, volia que tingués la seva part de protagonise en aquest blog ... mida baby cuinera.

Crec que els menuts de casa si els ensenyem a menjar de tot des de ben petits, tenim moltes possibilitats d'èxit en el futur, és a dir, formar personetes que davant d'un plat, hi hagi el que hi ha hagi dintre no facin escarafalls, que coneguin els productes, que sàpiguen aprciar un plat, en definitiva que tinguin paladar i el sàpiguen fer servir.
Nosaltres ho hem intentat des d'un bon principi, des que va deixar el pit li hem donat (pautada la introducció de nous aliments per part de la pediatre, òbviament) a provar tots els aliments que confiinguren la nostra dieta i a dia d'avui menja de tot i sense cap tipus de problema a provar coses noves, si és veritat que em tingut sort, és molt bona menjadora, però crec que educar-los en l'alimentació des de ben petits és posar una pedreta més en aquesta deliciosa carrera de fer créixer els nostrs fills de la millor manera possible.

Aquest "potaje" a la Carla li encanta, menja bledes, verdura com totes molt sana i carregada de vitamines i a sobre té el complement del llegum, en aquest cas cigrons, si acompanyeu el plat amb un ou dur ja teniu plat únic per fer un àpat.

Sofregit:

- 1 ceba
- 1 tomàquet
- 1 dent d'all laminat
- 100 gr oli d'oliva
- pimentó dolç
- 1 manat de bledes
- 1 pot de 400 gr de cigrons cuits
- Caldo vegetal o de pollastre

Posem en una cassola l'oli d'oliva i deixem que agafi temperatura, tot seguit afegim l'all laminat i el deixem uns minuts amb cura que no es cremi, per que aromatitzi l'oli, jo en aquest punt el trec però el podeu deixar, afegim la ceba i el tomàquet rallat i deixem que es faci uns 10 minuts, tot seguit tirem una mica de pimentó dolç i sal pebrem.

Afegim a la mateixa cassola que hem fet el sofregit les bledes (és important previament haver deixat una estona amb aigua a la pica les bledes per que normalment porten sorra, s'han de netejar bé), i una mica de caldo i que bullin, veureu que la bleda deixa anar molta aigua si tapeu la cassola no cal afegir massa caldo per la seva cocció, al cap d'uns 20 minuts ja pràcticament estaràn i serà el moment de tirar els cigrons ja cuits i ben esbandits de la seva aigua de cocció; ho deixem tot que fagi una mica de xup xup i ja ho tenim.


BON PROFIT I MOLT BON CAP DE SETMANA


Comentaris

Glòria ha dit…
Hola Mar,

T'he conegut per un comentari que has deixat al bloc de la Mercè. Jo creia que te n'havia posat un al matí però o m'he equivocat o no ha funcionat bé.

En qualsevol cas, et volia donar la benvinguda al món dels blocaires gastronòmics. Això dels blocs dóna una mica de feina però moltes satisfaccions.

Ja m`he passejat pel teu bloc i veig receptes força interessants i una noieta preciosa davant de la safata de magdalenes.

Quan la Carla creixi una miqueta, podreu compartir cuineta i nosaltres les vostres receptes, je, je.

Una abraçada i fins aviat
ANNAFS ha dit…
Hola Mar,

Quina sort que teniu amb aquesta nen tan maca..I quina sort que es mengi aquest plat tan bo i saludble.
Les meves filles quan éren petites ho provàven tot, però ara s' han fet més grans i són unes llepafils.
Ah m' agrada mot el títol del blog.
fins aviat.
Mercè ha dit…
Mar, no sóc de Girona ciutat, però de ben a prop (de Cassà). :) Però visc a Califòrnia. :p
La Carla es veu una nena ben maca i la vostra idea d'ensenyar-los de ben petits a menjar de tot és la millor!! I a mesura que es faci gran, si t'ajuda a la cuina, ja serà l'educació gastronòmica al complet! ;)
Bon cap de setmana!
Petons!
MAR ha dit…
Hola a totes

Si Glòria de fet la Carla ja passa forçes hores a la cuina amb mi ... i ja li deixo amassar i tocar de tot així es va acostumant i li encanta ... aixó de petits !!

Hola anna ja t'he deixat comentari al teu blog que el trobo molt interessant ...

Hola Mercè si conec Cassà i tant ... deu ni dor no de Cassà a Girona, bé el meu marit va fer de Girona a Virginia molts anys ... jiji

Petonets i bon cap de setmana a totes i gràcies pels comentaris !!!
El cullerot Festuc ha dit…
Mar, molt bona idea aquesta secció!!! La Carla és preciosa...i segur que estarà molt orgullosa de que li hagiu fet aquesta secció al blog quan sigui més gran!!!
Petunets,
Eva.
vacapaca ha dit…
Es molt bona idea tenir una etiqueta aixi!! Jo tinc 2 fills de 6 y 3 anys ... el que pasa que son una mica dolens per menjar ... pero estic d´acord en donar una mica de tot. Quina cuineta de fusta tant maca! Compartir aquest moments amb ells es lo millor!!!
MAR ha dit…
Hola Cullerot Festuc i Vaca paca doncs si un raconet per la Carla havia de ser-hi .. és la reina de casa i de les nostres vides així que també t'he capiguda .. a més unes quantes hores s'hi pasa a la cuina amb mi obrint calaixos d'olles i paelles i el que més li encanta desmontar-me l'armari dels tuppers .... ji ji

Petonets
mar
somaral ha dit…
Mar,
no te coneixia... m'ha passejat una mica pel teu blog i m'ha agradat molt. Et convido a fer una passejada pel meu quan tingis una estoneta.
Estic amb tu, els nens han de menjar de tot i ha d'ésser partíceps del que es prepara a casa. El meu fill que ja és una mica més gran, té 8 anys és un cuiner en ciernes, sempre ha estat amb mí i m'ajuda molt.
Petons.

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque...

BOLETS DE TARDOR AMB CANSALADA FRESCA

Rossinyols Aquesta tardor encara no havíem menjar bolets i divendres quan vam anar al mercat setmanal de Platja D'Aro vaig comprar aquests rovellons i rossinyols que em cridaven des de la parada.   Aquest cop per donal-s'hi una mica més de vida els vaig fer amb cansalada fresca per donar una mica més de gust al conjunt, perquè a títol personal, els bolets són una mica insulsos i sinó els hi afegim en la cocció algun ingredient que potencii el seu sabor doncs queden una mica tristos al plat.    Rovellons  Així doncs us explico com el vam fer: Ingredients Rossinyols i Rovellons All i julivert Oli oliva Sal i pebre blanc Cansalada de Duroc fresca (opcional ous frescos) Primer de tot netegem bé els bolets, els hi trèiem tota resta de terra i restes de vegetació, els trossegem i els posem amb una mica d'oli en una paella amb oli i pebre a foc mig i tapem, ara els bolets deixaran anar tota l'aigua que porten; anem remenant i quan ja veiem qu...

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal...