Ha arribat una nova excusa per fer llaminadures, aquest cop li hem de donar les gràcies a Sant Josep, farem bunyols i crema catalana ben cremada amb sucre mmmmm ... jo de moment us poso els bunyols que vam fer a casa el cap de setmana passat, per allò d'anar agafant pràctica ....., a la família els hi van agradar molt, tot i que va haver-hi força sorna amb la mida dels bunyols, deien que els vaig fer tamany bunyol de bacallà ..... .. però no en va quedar ni un ...
Us poso la recepta, són mooooooooolt fàcils de fer i molt agraïts a taula, per acompanyar la crema catalana, un cafè de mitja tarda, un iogurt pels petits de la casa per berenar o simplement per que vénen de gust.
Si no sou molta colla no feu la massa amb les quantitats indicades, feu la meitat sinó haureu de posar una paradeta de bunyols a la porta de casa.
- 2 Kg de farina tamisada
- 8 ous
- 600 gr de sucre
- Polsim de sal
- 6 paquets de llevat (Royal per exemple)
- 2 sobres de sucre de vainilla
- 2 copetes anís sec
- 3 cullerades de Matafaluga
- 4 ratlladures de llimona
- 1/2 litre de llet sencera
- 100 gr de mantega
- Sucre glaç per arrebossar-los
- Oli d'oliva per fregir-los
Agafarem un bol ben ample i posem tots els ingredients: la farina tamisada (la passeu per un col.lador que quedi ben fineta), els ous, el sucre i el polsim de sal, el llevat, el sucre de vainilla, les copetes d'anís, la matafaluga, la ratlladura de llimona, la llet i la mantega desfeta (pomada); ho amassem tot bé i un cop ho tenim ho deixem reposar un parell d'hores per que el llevat faci la seva feina.
Si no teniu thermomix o qualsevol altre màquina d'amassar o uns braços ben forts, partiu la massa en dos i treballeu les dues parts separadament, sinó acabareu amb tendinitis i no podreu gaudir dels bunyols.
Un cop tenim la massa reposada agafem una paella amb força oli d'oliva i la posem al foc amb un parell d'escuradents i dues pells de llimona, un cop l'oli ha agafat temperatura, amb el foc no massa fort, anem agafant porcions de massa (aquí és on entra la polémica familiar sobre la mida del bunyol) li donem la forma que més s'assembli a un bunyol, segons el diccionari seria "Massa fregida, de forma més o menys rodona o de rosca" i la fregim, veureu que s'inflen i que de seguida agafen coloret, els traiem i els deixem en paper absorbent, un cop hagin tret l'excés d'oli i perdut una mica de temperatura els arrebossem amb sucre glaç .... i ja està !!!!!!!!!!
Espero que us agradin i bon profit !!!!!
Comentaris
ptns.
I tota la raó! Sucats a la crema... són la perdició! :p
Petons!
myriam gràcies per la visita, jo també vaig fent pasadetes per la teva cuina i els teus petits són preciosos també.
Gemma com diu el meu marit si a casa són llaminers no arribaràs a posar la paradeta.
Anna és fan molt ràpids pq el fet de fregir-los són segons es tirar-los i pràcticament treurel's vas super ràpid.
Mercè jo vaig fer mig kilo de farina el cap de setmana pasat i en van sortir forçes vull dir que no cal fer la massa sencera a no ser que tinguis una sortida professional al bunyol ....
Quel (el meu marit) carinyo et crec que amb dos kilos també els haguessis menjat tots per aixó nomès vaig fer mig kilo ji ji ji
Gràcies a tothom pel comentari dona vidilla al blog ... i a mi.
Petonets amb un toc de sésam avui
Els bunyols els farem aquestes vacances, segur que serà un éxit. Per cert, saps la recepta dels "bunyols de l'ampurdà" també anomenats "bunyols de quaresma"...? jo només sé que son una mena de "rosquilles" amb llavoretes de matafaluga o anis. Ànim, el blog funciona !!!
Petunets,
Eva.
Hola Eva doncs si diuen que van quedar petits .. aixó si demà en torno a fer i els faré de mida Donut a veure qui se'n riu ara ... ji ji
PEtonets a tots.
http://mome-mome-cuina-mome-texas.blogspot.com/2009/02/bunyols-de-lemporda-o-bunyols-de.html
Petonets
petonets amb un toc sèsam
mar
Peetonets
mar