Avui us proposo una llaminadura de les de tota la vida, no té cap secret però la oloreta que desprèn la masa a mida que va pujant dins el forn i l'esponjor que desprès s'aprecia quan les menjem, bé es valen un apartat en aquest blog; a mi el que més m'agrada és la quantitat de possibilitats que ofereixen, aqui us presento la recepta base i a partir d'aquí tantes variacions com la vostre imaginació (o rebost/nevera) sigui capaç: de xocolata (amb cacao en pols), de taronja amarga, de nous, de poma, amb confitures diverses, inclús si rebaixeu la quantitat de sucre i afegim un punt de sal les podeu fer en versió salada, amb trossets de bacon, amb formatge, pernil dolç, tomaquets secs, alfàbrega i parmesano etc.
Jo aquest cop en vaig fer de dos tipus: clàssic sense res més que la recepta mare i amb xocolata, que simplement és la recepta mare i tirem per sobre boletes de xocolata negre del Sampaka (són les que vénen a priori per fer fondue de xocolata ... tambè es mereix un apartat a part).
Ingredients:
4 ous
300 gr de farina
ralladura de llimona (sobretot no tocar la part blanca,amarga massa)
1/4 litre de llet sencera
un polsim de canyella
4 ous
300 gr de farina
ralladura de llimona (sobretot no tocar la part blanca,amarga massa)
1/4 litre de llet sencera
un polsim de canyella
1/4 litre oli d'oliva
2 cullaradetes de llevat 200 gr de sucre
Sucre glaç (sucre normal passat pel túrmix)
Batem els ous i la llimona rallada, afegim la llet. Quan tinguem una massa liquida ben homogènia tirem la canyella, la farina, el sucre, l'oli d'oliva i el llevat, ho remenem tot bé i omplim els motlles que tinguem per fer les magdalenes, no ompliu més de la meitat del motlle, jo vaig utilitzar uns de silicona pels grans i uns de paper petits per fer-ne de mida mini.
En aquest punt es quan vaig tirar les llàgrimes de xocolata per sobre i en totes els hi vaig posar sucre glaç.
Les col.loquem dins el forn: la temperatura no ha de ser massa alta sinó es cremaran i no hauran tingut temps de pujar, amb el que quedaran pilotes de golf que no hi haurà qui se les mengi (ni els més llaminers de casa... ho dic per experiència).
Poseu el forn a uns 175º entre 10/15 minuts. si teniu la opció de turbo o aire al forn és la que jo utilitzo i va molt bé. De totes formes, com en totes les receptes aneu mirant com es van fent i hi ha un punt que es trenca la massa de la superfície i van quedant ben doradetes, és aleshores quan ja estan fetes, jo també faig servir sempre un escuradents i les punxo si surt net ja està, sinó vol dir que la massa encara està crua.
Si es començen a cremar per la superfície tapeu-les amb un paper de plata.
Bé espero que us hagi agradat i que proveu la llaminadura !!!!!
Comentaris
De veritat, qeuden molt bonessss
Besos.
Et convidem a que vinguis a comprovar com ho fem i a afegir-te al sopar posterior per fer el tast ens ho passarem d'allò més bé amb una crítica de cuina com tú.
Un petonarro
Gracias por tu visita.
Un saludo,
maría José.
petó i enhorabona pel blog.
(Firmat: Aigor)
Anna
PER CERT CUNYADAAA HAS VIST EL RISOTOO????? I EL HUMUSSSS... ESPERO QUE PRACTIQUIS, JA QUE TINC GANES DEL BON MENJARRRRRRRRR QUE ENS OBSEQUIA AQUEST MARAVELOSSS BLOG...
FELICITATS FAM EST-MED
AVC