Passa al contingut principal

SOBAOS PASIEGOS


Amics ha començat la operació biquini al meu blog, com podeu veure per les anteriors entrades de llaminadures, es per aixó que avui per posar-nos en serio amb el tema us proposo uns sobaos que queden molt bons i super esponjosos, ... són tant bons, com ràpids i fàcils de fer, ja veureu, ah i per la línia no ho sé però per l'esperit ni us ho explico, comproveu-ho vosaltres mateixos .....

- 250 gr mantega

- 250 gr farina

- 3 ous

- 250 gr sucre

- 1 sobre de llevat

- 1/2 copeta de rom

- sal

Deixem desfer a temperatura ambient la mantega (textura pomada) o la posem al micro uns segons que acabarem abans, afegim el sucre, els ous batuts, el rom i la sal i ho treballem tot bé.
Per una altre costat ajuntem la farina amb el llevat i ho barregem bé.

Afegim la farina i el llevat a la massa que em hem fet amb la mantega i els ous del primer punt, ho amassem tot bé fins obtenir una massa homogènia amb tots els ingredients integrats i cremosa, no han de quedar grumolls.

Agafem motlles (jo he fet servir uns de suflé) però per ser fidels al dolç hauríem de comprar motlles allargats de paper de cera o bé ho posem tot en un motlle allargat de coca per exemple i desprès en tallem porcions.No omplir el motlle més del 50 % de la seva capacitat, perquè la mida del sobao un cop puja es doble.
Ho posem al forn uns 15 minuts a 180º, aneu punxant l'interior d'una sobao amb un escuradents fins que surti net, és aleshores quan està la massa feta.

Aquesta recepta l'he tret d'un llibre que es diu "Repostería" del col.leccionable "La cocina de casa con el toque de los grandes chefs"



Comentaris

Gemma ha dit…
Visca l'operació bikini! Si totes les receptes bones per l'esperit també ho fossin per la línia, seríem totes unes sílfides, je je je...
M'agraden aquests sobaos amb forma de magdalena... es veuen esponjosos i deliciosos :)
ANNAFS ha dit…
Bé... esperaré una mica més abans de començar l' operació bikini. Primer vull menjar aquests sobaos, que em recorden les vacances que vam passar a Asturies , que en menjàvem cada dia per esmorçar.
T' han quedat super esponjosos!..mmmm
ptns
Mercè ha dit…
Mar, amb tant d'estrès, feina, maldecaps, si no ens donem un gustet assaborint aquestes llaminadures acabarem tots deprimits!! ;) T'han quedat mooolt esponjosos!! I me'n menjaria un parell ara mateix!! Que bons!! :)
Petons!
Carmen Rico Cots ha dit…
Ya tenia ganas de tener una buena receta de sobaos, además tengo que hacerla ya que ahora tengo un yerno cántabro!!
Tiene una pinta fenomenal.
Saludos
El cullerot Festuc ha dit…
Operació biquini??? Més aviat oepració banyador...pq a aquest pas haurem d'anar ben tapadetes aquest estiu per la costa brava...jejeje!!!
Genial aquests sobaos!!
Petunets,
Eva.
MAR ha dit…
Hola companyes blogeres

Gemma: ja et dic jo que millor cuidar l'esperit que la línia pq pot ser primeta però si no tenim l'estomag bén mimat ... malament rai.

Anna: buff jo no sé si estaràn a l'alçada dels que esmorçaves eh ...

Mercè: I tant que si les llaminadures són un kit kat necessari que sino al final nomès treballem i anèm amb la llengua fora tot el dia.

Carmen: Pués ya no tienes excusa a ver que opina tu yerno de mis sobaos ... si tiene una receta mejor que la diga...

Eva: Bé potser he començat la operació túnica veraniega .... però què bons que estàn eh i sino anirem de operació bikina de Botero i santes pasques.

Petonets ben dolços a totes i gràcies
Hola, Mar!
Encantada de conèixer el teu blog. Aquests sobaos i els bunyolets de més avall fan perdre les ganes de mantenir la silueta. A fer punyetes l'operació bikini!!!

Anna (de la Taula d'en Bernat)
Marta ha dit…
Hola Mar, qué buena pinta que tienen tus sobaos y lo bien que van para la operación bikini. Yo estoy a punto de empezarla...qué pereza!
besos

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque...

BOLETS DE TARDOR AMB CANSALADA FRESCA

Rossinyols Aquesta tardor encara no havíem menjar bolets i divendres quan vam anar al mercat setmanal de Platja D'Aro vaig comprar aquests rovellons i rossinyols que em cridaven des de la parada.   Aquest cop per donal-s'hi una mica més de vida els vaig fer amb cansalada fresca per donar una mica més de gust al conjunt, perquè a títol personal, els bolets són una mica insulsos i sinó els hi afegim en la cocció algun ingredient que potencii el seu sabor doncs queden una mica tristos al plat.    Rovellons  Així doncs us explico com el vam fer: Ingredients Rossinyols i Rovellons All i julivert Oli oliva Sal i pebre blanc Cansalada de Duroc fresca (opcional ous frescos) Primer de tot netegem bé els bolets, els hi trèiem tota resta de terra i restes de vegetació, els trossegem i els posem amb una mica d'oli en una paella amb oli i pebre a foc mig i tapem, ara els bolets deixaran anar tota l'aigua que porten; anem remenant i quan ja veiem qu...

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal...