El dissabte vaig fer una excursioneta amb mountain bike amb unes amigues per les encantadores terres gironines, de Platja d'Aro fins a Llagostera pel fantàstic carril bici que tenim, i clar, vulguis que no, gana en vas agafant, així que com a recompensa a mi i a la pedalada que haviem fet i obviament al meu marit, ens vam regalar un llobarro al forn per dinar i recuperar forçes ..
Ingredients (dues persones)
- 2 llobarros de mida individual (cadascú sap que és individual per ell)
- 2 patates grosses
- 2 cebes de figueres
- 4 tomàquets vermells de pera
- fumet de peix
- martini blanc sec
- orenga
- llorer
- alls
I bé el resultat a taula va ser força bó i és un plat molt sa, molt fàcil de fer i fa festa.
Vam anar a comprar peix i jo volia tant si com no fer un peix al forn, a mi m'encanta el peix, molt més que la carn, però al forn en faig molt pocs cops i generalment a la sal, com una orada o a la papillota com el salmó, però al forn no sé perquè en faig molt poc, així que l'objectiu del dissabte va ser agafar un peix per fer al forn per dinar, l'escollit va ser el llobarro estava molt maco ... així que mans al forn !!!!!!!!!
Ingredients (dues persones)
- 2 llobarros de mida individual (cadascú sap que és individual per ell)
- 2 patates grosses
- 2 cebes de figueres
- 4 tomàquets vermells de pera
- fumet de peix
- martini blanc sec
- orenga
- llorer
- alls
Vam demanar al peixater que ens preparés els llobarros per fer al forn.
Un cop a casa vam pelar i tallar les cebes a plomes, tot seguit vam pelar i tallar a rodanxes fines les patates que les vaig fregir salpebrades i les vaig deixar sobre paper absorbent de cuina.
En una platera per anar al forn vaig posar les cebes crues, a sobre les patates i els tomàquets tallats a rodanxes finetes, una mica d'all laminat, el llorer i una mica d'orenga.
A sobre el llit de verdures posem els dos llobarros salpebrats i ho vaig tot amb fumet de peix i un xorritu de Martini blanc (el proper dia ho faré amb vi blanc) i cap al forn a temperatura màxima amb els focs de d'alt i de baix i va estar aproximadament uns 15 minuts; tingueu en compte que la patata ja està feta la ceba fineta es fa en un no res i el peix vol poca cocció sinó ens queda ressec.
I bé el resultat a taula va ser força bó i és un plat molt sa, molt fàcil de fer i fa festa.
Comentaris
Vine a vistarte esta mañana temprano y me encantaron tus melindros. El traductor no va bien y me da mucha rabia porque en la receta anterior entiendo casi todo pero en esta hay cosas que se me escapan.
El pescado tiene un aspecto maravilloso, sobre todo jugoso. Otra manera de comer pescado....
un abrazo,
María José.
És un plat molt saludable, ràpid i gaudeixes tant menjant-te'l! Sobre tot, després de fer exercici!
Petons
Vacapaca: si si ja et dic que l'excusa del plat són les patates i no el peix...
Maria José: lamento mucho que el traductor no funcione correctamente ahora miraré a ver que pasa, si te interessa te la puedo traducir cuando tenga un mometo.
Margarida: si jo he vist que la bullen abans, ho provaré de fer el proper cop perque deu quedar més suau tant al paladar com a l'estómag.
PEtonets i gracies
mar
Sort, que els llobarros us estaven esperant. Quina pinta que tenen, ,m'agrada molt el peix al forn.
Petons
Besines maja :)
Petunets,
Eva.
I què dir-ne d'aquests llobarros! Tenen una pinta deliciosa!! Fantàstic! :)
Petons!
ptns.
Marta: Si que cansa si el caminet perque si bé és força planer no pares durant kilómetres i al final ... necessites els llobarros !!
Santi: és fàcil córrer més que el RAM en l'actualitat el tenim molt abandonat amb la Carla és força dificil que tots els components quadrin a l'hora: vent, mar, temperatura, massa fred, massa calor, massa onada ja ja ja ara que vé el bon temps ja veuràs .. perquè quan més corri el Ram menys correrà Sèsam & Comí.
Ja farem una oda a la patata...
Merchi: gracias si que estaban buenos la verdad, todo y que no tienen ningún secreto si el pescado és fresco .. con poco le basta ...
Cullerot Festuc: la veritat desprès de veure lo fàcil, net i cómode i boníssim que va quedar el peix em sembla que a partir d'ara jo també el faré sempre al forn, em feia por el punt de cocció però va quedar perfecte.
Mercè: si que són xules aquestes rutes pel cami del carrilet eh .. a mi m'encanten, ara que vé el bon temps però encara no apreta del tot la calor són una delicia .
Anna: Apuntat a fer-lo al forn queda molt més amorosit i gustós al paladar, gens sec ... jo a partir d'aquesta experiència aparco la planxa durant uns bon dies i em dedico a fer el peix al forn.
Gràcies a tots pels vostres comentaris i molts petonets
mar
He vist una recepta que fa temps que la busco i l'he vista al teu blog, Humus...me l'apunto. T'afegeixo a la meva llista i aixis estarem en contacte.
Petons.
petonets i gracies