Ja portem uns dies de primavera i encara em ve de gust menjar plats d'hivern, i no tan sols menjar, sinó portar roba d'hivern ... quin desastre, jo que estic tota la tardor i hivern esperant que arribi la primavera i el bon temps i un cop la tenim aquí decideix no manifestar-se .... bé com cada any, un dia d'aquest ens llevarem i hi haurà 30º .. i un any més haurem passat de l'hivern a l'estiu sense transitar per la deliciosa primavera ... però bé sempre ens quedarà un plat de mandonguilles ...
Per fer les mandonguilles necessitarem:
- 600 gr de carn de vedella picada
- 3 ous
- pa rallat
- all i julivert
- sal + pebre
- farina
Per la resta del plat:
- 2 tomàquets vermells
- 1 ceba grossa
- caldo
- 250 gr pèsols
- 1/2 carbassa
- 1 carbassó
- 2/3 patates mitjanes
Comencem fent les mandonguilles, sal pebrem la carn picada de vedella i la posem en un bol, afegim els ous, una mica de pa rallat i l'all i julivert, jo d'all i julivert en poso molt poc; amb les mans ben netes ho anem treballant fins que veiem que ens queden tots els ingredients ben barrejats, si us queda massa liquida i no es lliga, afegiu un mica més de pa rallat, si us queda que massa suelta, poseu-hi un ou més.
Un cop tenim la massa feta, anem fent les mandonguilles de la mida que vulguem, i les passem per farina i les reservem.
En una cassola amb oli fregim les mandonguilles, no massa, no cal que quedin totalment cuites.
Les traiem de la cassola i en el mateix oli sofregim la ceba i el tomàquet rallat amb una fulla de llorer, ho salpebrem i deixem uns 10 minuts que es vagi fent a foc mig el sofregit.
Ara és el moment de tirar les verdures que hem escollit per acompanyar les mandonguilles: carbassa, carbassó i les patates tallades a cubs, afegim també es pèsols i ho deixem que cogui uns 8 minuts, passat aquest temps afegim caldo, podem afegir tranquil.lament aigua mineral si volem, que cobreixi les verdures.
Ara és el moment de tirar les verdures que hem escollit per acompanyar les mandonguilles: carbassa, carbassó i les patates tallades a cubs, afegim també es pèsols i ho deixem que cogui uns 8 minuts, passat aquest temps afegim caldo, podem afegir tranquil.lament aigua mineral si volem, que cobreixi les verdures.
Deixem que les verdures es vagin estovant, passats uns 15 minuts afegim les mandonguilles ho rectifiquem de sal i pebre i les deixem fent xup xup uns 5 minuts més, i ja està el plat està acabat
Comentaris
Un plato rico de verdad, muy muy bueno.
un besito guapa :)
Bon cap de setmana i ptns.
Anna igual que tú m'encanta la Primavera i suposo que cap a Berga encara s'ha manifestat menys no? tot i que quan ho fa és una maravella la muntanya vestida de verd i colors nous. Si jo sempre les faig de vedella però reconec que la resta del món les fa meitat i meitat ....
Besos para todas y buen fin de semana
Aquestes mandonguilles són boníssimes, jo també les faig només de vedella, per mi són molt millors! ;)
Petons!
Petons
Margarida li hauries de fer a l'Oriol, la Carla mira que és petita se les menja com si res, queden molt suaus i molt tendres i és un bon plat únic tot plegat allà mateix, fes-les i prova-les que mai és tard per descobrir un nou plat, potser t'agraden i de pas el teu fill en gaudirà,
Per cert, si et passes pel meu bloc, podràs recollir una cosa que tinc per a tu.
Un petó.