Passa al contingut principal

MELINDROS


Avui he fet per primer cop melidros, ens agraden molt i és d'aquells dolços que t'han acompanyat tota la vida i mira em feia gràcia provar-los de fer.

El que si tenen és una conservació super curta, de seguida es fan durs, ho sigui que la questió està en fer-los preparar la xocolata calenta i a sucar-hi el melindro ben ràpid ... !!!!!!!!

Necessitarem:
  • 3 ous
  • 75 gr farina
  • 75 gr sucre
  • 1 cullerada de llevat Royal
  • Sucre llustre


Barrejem en un bol els rovells d'ou i el sucre fins obtenir una massa espessa i blanquinosa.

Tot seguit afegim poc a poc la farina pasada per un colador i ho treballem fins que estigui tot integrat; un cop tenim la barreja anterior llesta, anem afegint les clares muntades a punt de neu a poc a poc i amb una espàtula anar fent un moviment de d'alt cap abaix com si acaronéssim la massa a fi de no baixar les clares .


Posem la massa dins una mànega pastissera i en una plata per anar al forn, amb paper vegetal o base de silicona, anem fent "xurritos" d'uns 7 cm de llarg i gruixuts i amb volum. Els hi fem una pluja de sucre glas per sobre i cap al forn durant 10 minuts a 180º, jo ho vaig fer amb la opció de turbo al forn. A mi em van quedar massa plans, crec que vaig posar poca massa per melindro, el proper cop haig de fer dues pasades de mànega pastissera per melindro sino queden baixos i resecs.


I ja està a fer una bona xocolata desfeta i apa .... a gaudir de l'operació biquini ....

Comentaris

El cullerot Festuc ha dit…
T'han quedat de pastiseria Mar!!! Que bons!!! Encara que es facin durs de seguida...segur que no hi ha probelma...pq amb una tassa de xocolata es deuen acabar TOTS!!!
Petunets,
Eva.
vacapaca ha dit…
Que ricos!! Me traen buenos recuerdos ... tardes de lluvia y un buen chocolate! Los probaré!
Gemma ha dit…
Nosaltres vam fer melindros amb les meves nebodes i també van quedar molt bons. No se'ns van arrribar a quedar durs ja que no van durar ni un dia, je je je...
T'han quedat genials!
ANNAFS ha dit…
Vols dir que és la primera vegada que en fas ? Donçs t' han quedat molt i molt bé...Jo no n' he fet mai, i algun dia d' aquests... Seguiré la teva recepta. I segur que no s' assequen donçs amb aquesta pinta que tenen no tindran temps..
ptns.
Marta ha dit…
Que bons Mar! Jo no n'he fet mai però no sembla complicat. T'han quedat fantastics.
Petons
Mercè ha dit…
Mar, t'han quedat perfectes!! :) I que bons que són, oi?? I sucats a la xocolata desfeta... són de muerteeeee!! ;)
Petons!
MAR ha dit…
hola

El cullerot Festuc: si si i tant amb una tassa de xocolata de fet no tenen temps ni de refredar-se.

Vacapaca: Ocasiones vas a tener porque llueve día si día también o sea que no tienen excusa ...

Gemma: Si que és una bona recepte per fer amb els petits, super ràpida i aixó de fer xurritos amb la mànega pastissera els hi encanta.

Anna: Jo tampoc n'havia fet abans però mira per aixó mateix de tant en tant em de provar de fer coses noves, és més divertit.

Marta: el mateix que li dic a l'anna feu-los que són super fàcils de fer ... i la veritat que amb les formes que queden o els hi pots donar tú mateixa et fas un tip de riure.

MErcè: si de fet el melindro és l'excusa per menjar xocolata desfeta ... però disimula prou no ?? ji ji ji

petonets a totes i gràcies
mar
Celes ha dit…
Unnn!!! Riquisimos.
Ya tienes otra seguidora.

Saludos
MAR ha dit…
hola Celes moltes gràcies vaig a fer una volta pel teu blog ....

PEtonets

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal

MANDONGUILLES AMB VERDURES

Ja portem uns dies de primavera i encara em ve de gust menjar plats d'hivern, i no tan sols menjar, sinó portar roba d'hivern ... quin desastre, jo que estic tota la tardor i hivern esperant que arribi la primavera i el bon temps i un cop la tenim aquí decideix no manifestar-se .... bé com cada any, un dia d'aquest ens llevarem i hi haurà 30º .. i un any més haurem passat de l'hivern a l'estiu sense transitar per la deliciosa primavera ... però bé sempre ens quedarà un plat de mandonguilles ... Per fer les mandonguilles necessitarem: - 600 gr de carn de vedella picada - 3 ous - pa rallat - all i julivert - sal + pebre - farina Per la resta del plat: - 2 tomàquets vermells - 1 ceba grossa - caldo - 250 gr pèsols - 1/2 carbassa - 1 carbassó - 2/3 patates mitjanes Comencem fent les mandonguilles, sal pebrem la carn picada de vedella i la posem en un bol, afegim els ous, una mica de pa rallat i l'all i julivert, jo d'all i julivert en poso molt poc; amb les mans