De mica en mica sembla que el bon temps es vol quedar amb nosaltres de forma definitiva, així que aquest cap de setmana (que ha plogut ......) em vaig animar a fer gelat de xocolata, la veritat va quedar molt bé, és molt fàcil i ràpid de fer i com que la seva conservació és llarga, és un fons de congelador perfecte pel típic dia que et vé de gust menjar gelat o que se't presenten convidats i no tens gaire cosa de postres, el gelat i quatre carquinyolis i apa ja has fet un postre.
El que més em va agradar d'aquesta fórmula es que queda un gelat cremós, característica que personalment fa que un gelat sigui bó, a partir d'aquesta base m'animaré a fer-ne de diferents sabors com gelat amb fruites del bosc (el meu preferit) ....
- 250 gr de xocolata sense llet
- 250 gr de sucre
- 100 gr de llet sencera
- 2 ous
- 700 gr nata liquida
- 1 caixa de Chocolate Cookies
Començarem montant la nata liquida, un cop la tenim la reservem a la nevera.
Desfem al bany maria (microones) la xocolata i afegim el sucre i anem barrejant fins que estigui tot ben integrat, afegim els ous i la llet i anem remenant perquè quedi tot ben desfet i sense grumolls; ho deixarem refredar.
Un cop tenim la xocolata freda hi afegim les chocolate cookies ben esmicolades i a continuació la nata montada poc a poc i anem treballant la barreja fins tenir una masa cremosa sense grumolls, ho posem en un recipient a poder ser metàlic, una bandeja per exemple, i ho col.loquem al congelador unes hores fins que agafi consistència.
Nosaltres per rematar, al servir-lo vam posar per sobre scirope de xocolata i queda molt i molt pecaminós. També hi podem posar ametlla torradeta, trossets de plàtan ... imaginació al poder...
Comentaris
Besos.
Petons
Petunets,
Eva.
Petons!
Trotamundos: Animate por que más sencillo no puede ser ... i si tiene la thermomix como yo ya ni te cuento.
Vacapaca: Anda si los de coca cola y Fanta como cuando éramos pequeños que gracia ... lo mismo que a Trotamundos animate.
GEmma: Si ja tenia ganes a mi el gelat m'encanta ... i el de iogurt el que més .. però hem començat per un clàssic.
Marta: Doncs fes a més es poden fer de mil sabors diferents ...jo no n'havia fet mai i m'aficionaré per anar fent experiments ... gelat de festuc, de curry, gelats salats per acompanyar plats principals ...
Cullerot FEstuc: si qe és veritat però deu ni dor des que erem petits lo molt que s'ha desestacionalitzat t el gelat a les nostres latituds a Italia ja ho fan tot l'any i aqui ... de mica en mica.
Mercè: Si surt pel meu gust més o hi poses el que vols i en la quantitat que vols ... i és super fàcil animat un cop a fer-ho i ja veuràs
Gracies Senyores i petonets
gràcies per la recepta.
Santi: I tant com diuen "es menja pels ulls" la imatge és molt important en la cuina sino t'entra pels ulls un plat dificilment el podràs apreciar ...
Quel: El meu fan nº 1 i banc de proves és un llaminer empedernit de la xocolata ...
Manel: Jo tampoc n'havia fet mai animat és molt senzill i el resultat i les possibilitats són quasi bé infinites.
Gràcies i petonets