Passa al contingut principal

LECCIONES DE LA BUENA VIDA: AVENTURAS CON CUCHILLO TENEDOR Y SACACORCHOS

Avui us parlaré d'un llibre que m'ha deixat una bona amiga, la Mimé, l'he trobat divertidissim, informatiu, distret i un cop més, com tots els llibres que proposaré a "La biblioteca", un llibre que m'ha fet pena acabar-lo; us explicaré alguna coseta més de l'autor i del llibre en si.

L'autor és Peter Mayle, un publicista anglés que va treballar 15 anys en aquesta indústria fins que va abandonar la professió i Anglaterra per anar a viure a França en concret a la Provença francesa.
Va començar a escriure el 1975 llibres educatius per nens i el 1990 va publicar "Un any a la Provença" que es convertí en un Bestseller internacional que fou el primer de la saga de llibres escrits seguint les seves vivencies gastronómiques i socials a França.
D'aquest llibre se'n va fer la pel.licula Un buen año

En concret el llibre que us proposo "Lecciones de la buena vida: aventuras con cuchillo, tenedor y sacacorchos" Editorial Muchnill en català el trovareu editat amb Edicions 62; Peter Mayle abandona la seva regió adoptiva de la Provença per fer un recorregut per França seguint els plaers gastronòmics que presenta el nostre pais veí, que són molts, es dedica durant un any a recórrer fires i mercats gastronòmics, vinyes i restaurants amb un encant especial, molt especial com per exemple la Fira dels Cargols, en Martigny-les-Bains; visitem Le Club 55 un restaurant a Saint Tropez amb una clientela pasada pel bisturí i molt molt particular; participarà en la recerca del pollastre perfecte a la Fira dels pollastres de Bresse les úniques aus amb etiqueta propia amb Controleé denominación denominació visitarà la Marató de Médoc que transcórre entre vinyes i chateux de Burdeus on els participants han d'anar disfressats i els punts d'avituallament en comptes d'aigua hi ha diversitat de vins de Borgonya.

Tot és real, ha passat, ell hi ha anat i ho ha narrat tot amanit amb la seva passió per la gastronomia i als plaers de la bona vida , la seva capacitat d'observació i anàlisi i dotat d'un suau i deliciós sentit d'humor britànic, fa que el llibre sigui altament recomanable, us farà pasar molt bones estones i a més, fareu cultura.
Peter Mayle consegueix transmetre amb el seu llibre un amor per la bona vida, per les coses que realment val la pena preocupar-se i que són importants per ser feliç.

Ha escrit altres llibres que no penso deixar de llegir com són: Un año en la Provenza, La vida de un perro, Dispuesto a todo, Hotel Pastis, Gustos de rico etc.

Espero que us animeu a fer-li un cop d'ull perque us ho pasareu molt bé.

Comentaris

Marta ha dit…
Gràcies per la recomenació del libre. Es veu molt interesant!
Petons Mar
Gemma ha dit…
M'apunto la recomanació. Ara m'estic acabant l'últim que vaig comprar per Sant Jordi, de manera que em va molt bé ;)
ANNAFS ha dit…
Me l' apunto. Em sembla que m' agradarà.
Ara estic llegint "la plaga" de la Anne Benson; forma part d' una trilogia de 2 més. Però quan acabi.. ja sé quin em llegiré.
MAR ha dit…
molt bon dia, doncs si animeu-vos perquè us farà passar molt bona estona és super distret i et fa riure cosa que en un llibre no és fàcil i amb el temps que corren encara menys ..

petonets
vacapaca ha dit…
M'apunto el llibre ... quina enveja poder viure aixi!!! Disfrutant de la vida i de lo mitjor!!! Soc de la seva opinió, hi han coses que no valem la pena i la vida es massa curta per perdre temps!!! Un post molt xulo!! Felicitats!! Un peto, Montse.
MAR ha dit…
Oi que si Montse hi ha molts cops que ens hauriem d'aturar i mirar ben bé què estem fent amb la nostre vida, jo crec qui més qui menys estem dins un espiral que es va retroalimentant i fem les coses per inèrcia sense questionar-nos si és realment la vida que volem ... pero bueno que hi farem ... però si quin gust més gustós poder portar una vida així i hi ha molts cops que no es tant tenir diners per fer-ho sino valor per fer un canvi radical en la teva vida ... uixxxxxx quan surto de la cuina filosofo massa ... ji ji ji
amb el vostre permís retorno a l'espiral en la que estig immersa.....ji ji

petonets

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque...

BOLETS DE TARDOR AMB CANSALADA FRESCA

Rossinyols Aquesta tardor encara no havíem menjar bolets i divendres quan vam anar al mercat setmanal de Platja D'Aro vaig comprar aquests rovellons i rossinyols que em cridaven des de la parada.   Aquest cop per donal-s'hi una mica més de vida els vaig fer amb cansalada fresca per donar una mica més de gust al conjunt, perquè a títol personal, els bolets són una mica insulsos i sinó els hi afegim en la cocció algun ingredient que potencii el seu sabor doncs queden una mica tristos al plat.    Rovellons  Així doncs us explico com el vam fer: Ingredients Rossinyols i Rovellons All i julivert Oli oliva Sal i pebre blanc Cansalada de Duroc fresca (opcional ous frescos) Primer de tot netegem bé els bolets, els hi trèiem tota resta de terra i restes de vegetació, els trossegem i els posem amb una mica d'oli en una paella amb oli i pebre a foc mig i tapem, ara els bolets deixaran anar tota l'aigua que porten; anem remenant i quan ja veiem qu...

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal...