Com ja us vaig dir en el pica pica de l'arrós negre que vam fer diumenge, hi havia uns espirals d'escalivada molt bons, entretingudets de fer però que els pots deixar preparats el dia abans a la nevera per que vagin agafant consistència per l'hora de tallar-los no tenir sorpreses.
Jo en vaig fer dos de rollets que desprès vaig tallar i em van sortir unes 16 porcions més o menys.
Per fer un parell doncs necessitarem:
- 3 pebrots vermells
- 2 albergínies
- 300 gr formatge de cabra rulo
- Alfàbrega fresca
- Sal pebre oli
- Paper film
- Paper de plata
- Paquet de crackers o torrades
- Salsa pesto
Encenem el forn a 250º amb el foc a d'alt i a baix i posem en una bandeja els tres pebrots vermells que s'escalivin una bona estona. (bona estona = 1 hora)
Un cop tenim el pebrot escalivat, el deixem refredar, el pelarem i en farem tires el més senceres que poguem i el posarem primer en un escorredor que deixi anar aigua i per últim sobre paper de cuina que absorbeixi tota l'aigua que no ha deixat anar.
Agafem l'alberginia i fem làmines horitzonals d'uns 3 mm de gruix, la pintem amb oli d'oliva i salpebrem, la posem al gratinador del forn uns 3 min per banda, que quedi amb color però sobretot que no es cremi, heu d'estar molt atents perquè de seguida es fà i no et dones compte que ja s'ha cremat .....
Agafem les fulles d'alfàbrega fresca, ara ja se'n troba d'alfàbrega o basílico digueu com vulgueu jo la tinc a la terrasseta ... doncs bé agafem fulles de la planta les rentem bé, les tallem retirant la tija central que és molt dura i fem talls d'uns 3 mm d'amplada aproximadament.
El rulo de formatge de cabra, que treurem de la nevera al principi de la operació, l'esmicolem.
Ara ja podem pasar al montatge del rulo, estirem paper film sobre el marbre (o el material que tingueu) de la cuina, a sobre hi farem un rectangle amb les capes de pebrot escalivat ben escorregut que tenim, calculeu un rectangle d'uns 23 cm * 15 cm aprox. deixeu els laterals del rectangle ben nets i retallats, hi tirem sal, posem a sobre les làmines d'albergínies omplint tot el rectangle, a sobre hi col.locarem el formatge de cabra esmicolat i per últim les tiretes que em fet amb l'alfàbrega, salpebrem una mica i agafant l'extrem amb l'ajuda del paper film, ho anirem enrrollant amb cura, però amb força a mida que ho anem fent perquè quedi el rollet ben compacte, tanquem els extrems de paper com si fos un caramel per fer pressió i li fem una segona capa amb paper de plata i a la nevera com a mínim un parell d'hores, la veritat a més temps a la nevera millor perque tot plegat agafa més consistència.
Un cop reposat retirem els papers de plata i film i el tallem , agafem un craker com a base i el pintem amb unes gotes de pesto i a sobre l'espiral; queda molt bó i el fet de l'alfàbrega a dins li dóna una frescor que ara s'agraeix molt.
Comentaris
M'encanten aquests aperitius que pots preparar amb antel·lació i tenir-los a punt a la nevera per quan arriben els convidats!
Ptnts
Petunets,
Eva.
Vacapaca: Si que queda refrescant sobretot si li poses força basilico fresc.
Gemma: Si jo també busco sempre si més no els primers tenir-los enllestit perquè quan arriba la gent et ve de gust estar amb ells no tancat a la cuina fent coses al màxim donar un cop de forn o de paella...
Marta: Si que és entretingut, però és diver és com tornar a la classe de plàstica del cole .. us enrecordeu? les virgeries que feiem amb fang i plastelina...
Cullero Festuc: si eh formatge de cabra i escalivada a mi tb m'encanta pot fer infinitat de coses, amanides, espirals, timbals ...
petunets a totes i moltes gràcies pels comentaris
ptns.
Bon cap de setmana
Buen fin de semana,
María José.
Anna: Si que són entretinguts però gens complicats de fer val la pena per la feina que et dónen i el resultat desprès.
Marta: Si que lliguen bé l'escalivada i el formatge de cabra realment pots fer moltes coses amb ells.
Maria José: Grácias si que va queda bién para estos aperitivos veraniegos ..
Petonets i gràcies
Prenc bona nota, i tant que si.
Petons
Aquests rotllets han d'estar boníssims, ja els provaré de fer.
Per cert, si no em coneixes, et convido a passar per casa meva
Salut
Pepin
M'agrada molt!
Petons,
Anna
Petons!
Dolors: deixa estar el barret al seu lloc i fes-los que ja veuràs que bons queden ...
Sr. Pepin: ara mateix vaig a fer el cotilla a la teva cuina a veure què trobo per esmorçar.
Buenas Migas: i tant que és un bon rollo aquest ... ja ja ja
MErcè: si el formatge de cabra i l'escalivada un gran clàssic que casa super bè eh ...
Petonets a tots que paseu molt bon dia i gràcies pels comentaris
Un abrazo!!
Quan tingui una estoneta més seuiré llegint el teu blog. He donat un cop d'ull a les entrades antigues i ja he vist receptes que em vull anotar.
A reveure!
Anna (de la Taula d'en Bernat)
Su:Gràcias realmente queda riquissimo la escalivada con el queso de cabra,
Anna: Que va és super fàcil home ... amb el paper film s'enrrolla molt facilment ja veuràs prova-ho de fer que no costa
res
petunets i gràcies