Aquest pastís que us ensenyo avui el fem molt sovint a casa , sobretot quan tenim convidats o bé quan em d'aportar un plat en un sopar comunitari.
Aquest cop el vam portar a casa el David i la Diana a Sant Antoni de Calonge, com sempre el sopar amb els amics genial i a més els hi va agradar molt el pastís .
La seva elaboració és senzilla i els ingredients que fem servir encara més, a part del salmó si voleu, però el resultat queda molt i molt bó.
Si el feu amb una mica de temps encara millor aixi les capes es van impregnant del farcit i queda molt més suau al paladar.
Perdoneu per la qualitat de les fotos, però són fetes amb el móvil,.... ens vam deixar la càmara ...
Així doncs començem:
-2 bosses de medias lunas o pan de leche
- 11 làmines de salmó fumat
- 400 gr de tonyina amb oli d'oliva
Per fer la maionesa:
- 2 ous
- Oli a demanda
- Rajolí de suc de llimona
- Sal
Començarem agafant els pans de leche i els hi treiem la base amb un ganivet que talli molt, a continuació anem fent làmines horitzontals al pan de leche, quan més primetes millor, i anem fent les dues bosses. Jo ho faig amb un ganivet "jamonero" pressiono el pan de leche amb la mà esquerra com si el volgués xafar i amb la mà dreta paso el ganivet intentant fer les làmines ben primetes.
Treiem la tonyina de la llauna i l'esmicolem i la deixem en un colador que vagi deixant anar tot l'oli.
De mentre, fem la maionesa amb els ous, l'oli, la sal i el rajolí de suc de llimona; ens interessa una maionesa amb una certa consistència, que no ens quedi massa líquida.
Barrejem la tonyina amb la maionesa i fem una pasta lleugera, que no ens quedi una textura massa ferma perquè sinó el pastís serà molt feixuc.
Agafem un motlle, li pasem un paper de cuina amb mantega per la base i les parets, forrem el motlle amb les làmines de salmó fumat, de forma que sobresurtin una mica. Començarem amb una capa de medias lunas, desprès una altre de barreja de tonyina i maionesa i així succesivament fins que tingui l'alçada que desitjem, acabarem el pastis amb una capa de medias lunas.
Tanquem amb el salmó fumat que em deixat que sobre surti del motlle i el posem a la nevera que agafi cos.
Quan l'anem a servir el girem a un bandeja i el rodejem d'enciam tallat molt petitó.
Animeu_vos perquè si bé és distret, no és gens difícil de fer i queda molt bó.
Comentaris
Fins aviat
A més, segur que agrada a tothom!
Josep: si home aquesta era la idea desprès d'un mes innactiu tornar amb forçes i ganes renovades.
Glória: Doncs tens raó Glòria no en va quedar ni un trosset petit, es va volatitzar.
Gemma: Si són genials aquests pastissos tipus quiche també que els pots fer inclús el día abans.
Manel: jo en faig un amb pa de motlle però amb revoltillo de truita, tonyina amb crema de llet, enciam i tomàquet i ou dur .. queden molt bons
Gràcies companys i petonets
Petons!
ptns.
Ptnts
Mercè: ai que bé que t'hagi agradat tant a veure si el fas i el millores !!!!! Segur que si !!!
Anna: Ja et dic és genial per quan has de portar alguna coseta quedes molt bé i es senzill de fer.
Marta: Ah si? com és el teu pastis de salmó el tens al blog? es que a mi m'encanta el salmó i m'agradaria saber-ne fer un altre.
petonets i gracies
Una abraçada!
Petons