Passa al contingut principal

VINGA A TREURE LA POLS A OLLES I PAELLES

Ja estem aqui de nou ... desprès de passar tot el mes d'agost entre mar i muntanya ... no podiem deixar de fer referència a la gastronomia ni en el mes de vacances com veieu, ens anem incorporant de mica en mica a les nostres tasques habituals que ens acompanyen de setembre a juliol ... feina, escoles, horaris, presses, .... ì com no, obrim armaris i treiem de nou les olles, les paelles i el davantal.
A mida que es vagi acostant la tardor i el dia refresqui les ganes d'elaborar plats més complerts s'aniràn despertant, hi ha una relació inversament proporcional, en el meu cas, entre la baixada de temperatures i la complexitat o consistència dels plats cuinats.
Si us dic la veritat ja tinc ganes de començar a fer cosetes, a part de gazpachos, cremes fredes, amanides fredes de tots el tipus immaginables ... i començar a fer arrossos, pastes gratinades, carns i peixos ben condimentats i amb coccions ben entretingudes.
Aixi doncs en aquest primer despertar desprès de les vacances nomès us poso dues fotografies del que em vist per la finestra de casa tant al mar com a la muntanya i us donc la benvinguda a tots els que treieu el nas per Sésam & Comí .... moltes gràcies i ben trobats tots !!!!!!


Comentaris

deliciosa martha ha dit…
Carai Mar quins paisatges...on heu estat de vacances?
Bentornats!!!
ANNAFS ha dit…
Segur que després de veure aquests paisatges, has tornat amb les piles ben carregades i amb moltes ganes de "treure la pols a les olles i cassoles".
Margarida ha dit…
Aquests colors són fantàstics! Quina meravella per als ulls!
Quines vacances més maques!
No m'estranya que hagis tornat renovada i amb moltes ganes de treballar!
Mercè ha dit…
Mar, bentornada!! :) Doncs vinga, torneu a agafar el ritme a la cuina ràpid que jo vull més receptes!! ;) jajajaja
Petons!
El cullerot Festuc ha dit…
Mar, benvinguda!!!! Jo com tu...a l'estiu no em ve gens de gust cuinar...jiji!!! Quines vacances!!!
Petunets,
Eva.
MAR ha dit…
Hola a totes !!!!!!!!!

Martha em estat a la Costa Brava a Platja d'aro i a Escadarcs a la Cerdanya ...

Anna: Doncs si canviar la gran ciutat per aquests paratges no té preu ... tornes realment amb un relax visual si més no total.

Margarida: Si si renovada i amb moltes ganes de fer coses.

Mercè: Si que tinc moltes ganes a veure si em poso les piles i començo a fer cuinetes

Cullerot Festuc: Ai si fa massa calor tens menys gana i a més a fora la porta de la cuina t'epera marit, filla, mar, muntanya, els amics, festes majors, sardinades... bufffff masses alicients per quedar-te tancada a la cuina

Petonets a totes i a la cargaa!!
Gemma ha dit…
Benvinguda de nou!
Veig que has tornat molt animada i amb moltes ganes de cuinar, eh? Es nota que t'han provat les vacances, je je je...
A veure si tots agafem el ritme, que després de tants dies de festa a mi em costa una mica :)
Déu n'hi dó de tot plegat, caramb¡¡... un bon "plat" per començar, aquest mar i muntanya. Benvinguda de nou Mar¡¡.
MAR ha dit…
Hola Gemma i JOsep doncs si piles carregades i amb moltes ganes de començar de nou .... a veure si és veritat !!!!!!!!

petunets
Marta ha dit…
Benvinguda Mar! quins paisatges...el blau del mar es molt maco!
Ara comença la tornada al mon real!
Petons
vacapaca ha dit…
Benvinguda a tu també! dues vistes meravelloses... això si són vacances! Despres d'un estiu intens, a mi també em ve de gust passar dies a casa cuinant... a la calor del forn o foc... hi ha clar que hi ha un temps per a tot!! Petons, Montse.

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque...

BOLETS DE TARDOR AMB CANSALADA FRESCA

Rossinyols Aquesta tardor encara no havíem menjar bolets i divendres quan vam anar al mercat setmanal de Platja D'Aro vaig comprar aquests rovellons i rossinyols que em cridaven des de la parada.   Aquest cop per donal-s'hi una mica més de vida els vaig fer amb cansalada fresca per donar una mica més de gust al conjunt, perquè a títol personal, els bolets són una mica insulsos i sinó els hi afegim en la cocció algun ingredient que potencii el seu sabor doncs queden una mica tristos al plat.    Rovellons  Així doncs us explico com el vam fer: Ingredients Rossinyols i Rovellons All i julivert Oli oliva Sal i pebre blanc Cansalada de Duroc fresca (opcional ous frescos) Primer de tot netegem bé els bolets, els hi trèiem tota resta de terra i restes de vegetació, els trossegem i els posem amb una mica d'oli en una paella amb oli i pebre a foc mig i tapem, ara els bolets deixaran anar tota l'aigua que porten; anem remenant i quan ja veiem qu...

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal...