- 20 plaques de canelons
- 150 gr de vedella
- 150 gr de magre de porc
- 50 gr de foie gras
- 100 gr de pit de pollastre
- 375 cc de llet sencera
- 40 gr mantega
- 40 gr farina
- Formatge rallat
- 1 ceba
- 1 tasseta de vi blanc
- 200 cc de brou
- Sal - Pebre blanc - Nou moscada
Demanarem que la vedella, el magre de porc i el pollastre ens el piquin molt fi amb la màquina.
Enrrossim les carns amb una mica d'oli, quan agafin color tirem la ceba talladeta ben fina o si voleu anar més ràpid rallada, deixem que la ceba es faci una mica i tot seguit hi afegim el vi blanc, tirem sal i pebre i quan el vi s'hagi evaporat afegim el brou i deixem que les carn absorveixin el brou.
Un cop la barreja anterior ja la tenim feta hi afegim el foie gras i ho remenem perquè tot s'impregni bé i quedi un farcit més o menys compacte.
Agafem les plaques de canelons que ja haurem bullit previament (jo faig servir unes que nomès s'han de posar amb aigua calenta uns 20 min i van super bé) hi posem una mica de farcit i anem fent els canelons i els col.loquem en una plata per anar al forn.
Fem la beixamel: posem en una cassola la mantega i hi afegim la farina anem donant voltes amb el foc molt baix uns 15 min (fem el roux que es diu) aquest pas és molt important perquè sinó fem bé la farina la beixamel nomès tindrà gust de farina i si se'ns crema el roux, ens quedarà tot plegat un gust molt dolent, total que poseu el foc ben baix i anem donant voltes a la barreja que heu fet de la farina i la mantega; pasat aquest temps afegiu poc a poc la llet calenta i aneu remenant, afegiu la llet a demanda fins aconseguir la textura que desitgeu per la beixamel, una mica espessa ha de ser, hi tirem nou moscada, sal i pebre.
Cobrim els canelons amb la beixamel i hi posem per sobre el formatge rallat (emmental per exemple) i hi posem unes boletes de mantega; al forn a gratinar uns 5 minuts i ja tenim els canelons musicals sense feina.
Apali que vagi de gust !!!!!!!!!!!!!!
Comentaris
No sabia pas aquesta hitòria d'en Rossini, és molt interessant.
No hi ha res millor que uns canelons casolans fets amb la recepta de casa de tota la vida ;)
Petons
Estic segura que deus triomfar amb aquest canelons!
Ptns
ptns.
petonets
M'ha agradat molt llegir l'apunt musical que desconeixia!
Petons!