Va siguem originals i penjem la recepta de panellets ...... és el que toca !!!
A mi m'agraden molt, tot i que haig d'admetre que és un sabor que em satura, massa dolç al final, però un copa l'any m'encanten tenir-los ben aprop.
A casa nostre sempre em fet els panellets, no hi ha color amb els que vénen fets a no ser que siguin de pastisseries bones bones i un altre tema a tenir en compte i més avui dia, són els diners que t'estalvies de fer-los a casa a comprar-los.
Ho sigui que com cada any ens em posat ... manos a la masa.
La recepta és la de la Carme Ruscalleda, per mi la més bona..
Ingredients
500 gr ametlla en pols
350 gr sucre
150 ml aigua mineral
1 clara d'ou sense montar
200 gr pinyons
200 gr ametlla picada
200 gr de coco rallat
Esència de coco
125 gr xocolata de cobertura
2 rovells d'ou
Codonyat
La masa jo la faig la vigilia i començem desfent en una olla ample el sucre i l'aigua deixant que es vagi formant el carmel, quan arrenqui el bull hi afegim la pols d'ametlla i no deixem de remenar fins que ens quedi una masa homogènia ben lligada, aproximadament són dos minuts.
Deixem que es refridi i un cop fred i afegim la clara d'ou remenem bé i deixem la masa a la nevera que reposi d'un dia per l'altre.
Per fer els de pinyons i els d'ametlla, és agafar la masa i fer boletes o la forma que volguem els arrebossem amb el fruit sec i cap a la bandeja del forn sobre un paper sulfuritzat, els pintem amb rovell d'ou barrejat amb unes gotetes d'aigua i els posem al forn a uns 200º uns 5/6 minuts, anem mirant nomès cal que es torrin una miqueta els pinyons o les ametlles i els treiem de seguida.
Per fer els de coco, barrejo el mateix volum de masa que de coco rallat i hi tiro unes gotetes d'essència de coco, i fem boletes i les arrebossem tot seguit amb coco rallat. Forn igual que els anteriors.
Pels de xocolata fem boletes de massapà i els enfornem i un cop freds els banyem amb xocolata de cobertura desfeta.
Pels de codonyat fem cubs i hi introduim al mig un quadrat de codonyat i li donem forma amb les mans i tot seguit els arrebossem amb sucre normal i cap al forn igual que els anteriors.
I ja està fer panellets és molt divertit i molt distret, a més és una tradició que em de mantenir viva i pasar de pares a fills .....
Pels de codonyat fem cubs i hi introduim al mig un quadrat de codonyat i li donem forma amb les mans i tot seguit els arrebossem amb sucre normal i cap al forn igual que els anteriors.
I ja està fer panellets és molt divertit i molt distret, a més és una tradició que em de mantenir viva i pasar de pares a fills .....
Comentaris
Besos!
Petunets,
eva.
Petons!
Vacapaca: el año que viene no te escapas .... y la verdad empiezas haciéndo bolitas y a medida que te cansas acabas haciéndo pelotas de basquet pero bueno ...
Gemma: Si filla es que a casa els dolços volen i quan en fas tothom en vol saps ....
Laura: pues con lo buena cocinera que eres te saldràn buenísimos ya te puedes poner manos a la obra.
Glória: I tant que si sino conservem nosaltres les nostres tradicions ho tenim ben clar.
Cullerot Festuc: si si tradicions forever i amb familia són coses que recordes desprès amb el pas dels anys amb molt de carinyo i per aixó ho inculques als teus fills.
Pity: muchas gracias desde Bcn
Mercè: es que mira que són dolços dolços ...eh .. però es el que diem un cop a l'any venen de gust
Cuina VErmella: Gràcies mestres !!!
petunikus a tothom i gràcies pels vostres comentaris
Aquest panellets t'han quedat genials!! Com es nota que es un dolç típic d'aquí, perquè totes l'hem fet! però i lo bons que estan? ummmm!!
Petonets!
tens raó un cop l'any s'agraeixen molt, mes vegades potser ens cansarien.
1 petó