La meva cunyada gironina té un llimoner, no, no és tracta d'una cançó, té un preciós llimoner al jardí que dóna moltes llimones, i la meva cunyada pensava ... què faré amb tantes llimones .?????? doncs li donc a la Mar que alguna cosa farà .... i sabeu aixó és genial, perque quan tens un ingredient a les mans i no saps que fer amb ell surten coses molt i molt interessants com aquest pastís de llimona que estava bonissim.
Té un toc cítric super refrescant que fa que sigui un pastís diguem "digestiu" molt lleuger i molt agradable desprès d'un bon àpat.
Així doncs animeu-vos a fer-lo és molt senzill i queda molt bó !!!!
Ingredients:
Pasta Brisa
- 200 gr farina
- 50 gr sucre
- 100 gr mantega
- 1 ou
- sal
- 5 ous
- 180 gr sucre
- 100 gr mantega
- 3 llimones del jardí de la meva cunyada
- 1 taronja
- ralladura d'una llimona
Així doncs començem fent la pasta brisa, si us agafa un atac de mandra, la compreu feta de les refrigerades i queda molt bó també i menys feina.
Per fer la pasta brisa formem un volcà amb la farina i posem a dins la mantega i l'ou i ho anem treballant, posteriorment afegim el sucre i la sal i anem fent .. anem amasant fins que ens quedi tot integrat .... una altre opció (la meva) menys romàntica, és posar-ho tot a la Thermomix i apretar la velocitat espiga ...... un cop tenim la pasta brisa feta l'envoliquem amb un drap de cuina, a poder ser net, i la deixem reposar.
Fem la crema de llimona, barrejem els ous i el sucre, com sempre ho anem treballant fins que se'ns vagi enblanquint la barreja, afegim la mantega una mica desfeta amb el microones, la ralladura de la llimona i el suc dels cítrics, les tres llimones i la taronja.
Agafem un motlle de vores baixes i estirem la pasta brisa a sobre, la punxem forçes vegades perquè no se'ns puji. Aboquem la crema de llimona a sobre i ho enfornem a 170º durant 30 minuts.
Es pot servir tant tebi com fred, nosaltres el vam menjar tebi i de veritat queda molt i molt bó.
Comentaris
Aquest és un pstís ideal per aquestes dates, que si les postres son gaire empalagoses no saps ni on ficar-les.
ptns.
Petunets,
Eva.
Gemma: a mi també m'encanta tot dolç que porti llimona o algún cítric sino els trobo una mica empalagosos alguns.
Anna: Si que van bé per pair ... postres per pair ... ji ji ji
Cullerot Festuc: ës una barbaritat com es nota quan et dónen productes naturals i no vas al super a comprar.
Cuina VErmella: Quiina gràcia el tirar llimona a l'aigua per beure'n deu quedar molt refrescant.
Marta: moltes gràcies per la loteria
Manel: si pasa perillosament bé .... t'en fas un tip.
petonets a tothom i moltes gràcies pels vostres comentaris
ptons
alex