Passa al contingut principal

MUFFINS DE XOCOLATA







Fa uns dies vaig fer un taller de cuina organitzat per la botiga més perillosa a la que jo puc entrar, es diu gadgets de cuina i està al carrer Aragó xamfrà amb Passeig de Gràcia, aquest taller anava de muffins i magdalenes dolçes i salades; ens van ensenyar la diferència entre un muffin i una magdalena, cosa que jo ja tenia la mosca redera l'orella feia temps, doncs a grosso modo es que el muffin en la seva elaboració tot és més, diguem, rupestre, es barrejar tots els ingredients de cop i apa cap al motlle en canvi l'elaboració de la magdalena és més senyora, primer batre els ous amb el sucre fins obtenir una masa homogènia blanquinosa etc etc, el procès és més lent i delicat i obviament totes aquestes diferencies es troben en el paladar, el muffin és més contundent i la magdalena més suau; sobre gustos no hi ha res escrit ara bé jo vaig fer aquest muffins de xocolata i de veritat a part que deuen ser pecat ... i dels grossos !!!!!!!!! són bonissims i super ràpids de fer ... animeu-vos.






Ingredients:
  • 210 gr de farina
  • 40 gr de cacao en pols (no Nesquik ni Cola Cao)
  • 80 gr de sucre
  • 1 sobre de llevat tipus Royal
  • 60 gr de mantega
  • 160 cc de llet sencera
  • 2 ous
  • 160 gr de pepites de xocolata de cobertura


Començem passant per tamissador la farina i el llevat, a continuació afegim el cacao el sucre, la mantega a punt de pomada, la llet i els ous i ho remenem una mica amb una espatula però tampoc massa ha de quedar barrejat però no homogenitzat, a continuació afegim les pepites de xocolata una mica triturades i li donem un parell de voltes.


Ho col.loquem en una màniga pastissera i anem omplint els motlles de silicona de muffins ho enfornem 15 minuts aproximadament, primer a 200ºC i al cap d'uns tres minuts el baixem a 190ºC.


Tirem la bàscula per la finestra durant uns dies i ens els menjem acompanyats de gelat de nous de macadamia per exemple i ja podem gaudirrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr de la vida.

Comentaris

La cuina vermella ha dit…
Quina delícia més bona!! aixó si que és un vici, i dels bons! Petons, guapa!
Petita cuina ha dit…
Grrrrrr... (Moment Homer Simpson Amb la boca oberta i les babes baixant)jajaja.

Pels adictes a la xoxolata com una servidora es el millor invent de la humanitat (els muffins dic) després del coulant.

Petonets i gracies per compartir aquesta exquisitessa.
Nuria
Laura. ha dit…
La verdad es que desde que descubrí lo fácil que son de hacer los muffins, casi no hago magdalenas, pero me gustan los dos igualmente, que la magdalena es muy de nuestra tierra, y eso hay que defenderlo jaja

Geniales tus muffins, y de chocolate..... que ricos.
Besos!
Gemma ha dit…
Tinc moltes ganes d'anar a aquesta botiga prohibitiva, je je je... tots els que hi heu anat en parleu molt bé!
Aquests muffins m'estan dient: "menja'm, menja'm" :)
Mercè ha dit…
Mar, sort que em queda una mica lluny aquesta botiga perquè quin perill!! Aquestes festes ja hi vaig anar dues vegades!!! jajaja
Els cursos que organitzen em semblen sempre molt interessants.
I aquestes muffins que divines!! Me l'apunto per provar-les!
Petons!
Margarida ha dit…
Ja pots anar visitant aquesta botiga i assistint als seus cursos, que nosaltres seguirem les teves passes aquí al bloc!
Deliciosos, oi? aquests muffins!
Un petó
MAR ha dit…
Bon dia senyores

Doncs comparteixo amb vosaltres la meva muffinaddicció des que l'he descobert, com diu la Laura són més senzills de fer que les magdalenes i més ràpides i jo veig que a casa volen tant ràpid o més que les magdalenes ....
En quan a la botiga és tremenda en serio però tot el que he comprat m'ha donat un resultat genial i els tallers són super interessants ja aniré penjant cosetes que fem nous preocupeu i si alguna s'hi vol apuntar http://www.gadgetscuina.com son gratuits la majoria i molt ben montats

ptonets
dolorss ha dit…
Per sort no em cal tirar la bàscula per la finestra..... la tinc espatllada i no en penso comprar cap altra, ja,ja,ja,.. o sigui que... un parell o tres per a mi soleta!!!
ANNAFS ha dit…
Oh que bons els muffins i amb xocolata són la meva perdició!
Pel que veig els muffins són més "Bastos" i les magdalenes més senyores! Jo tenia entès que els muffins tenien més quantitat de mantega, ja que són anglosaxons i admeten molts ingredients afegits, fruita seca, xocolata... fins i topt salats, i que es treballaven menys; i que les madalenes tenien un procès de preparació de la massa més curós (batre bé, deixar reposar...)
Aquests muffins t'han quedat espectaculars!
PTNTS
Dolços

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque...

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal...

ESPIRALS D'ESCALIVADA AMB FORMATGE DE CABRA

Com ja us vaig dir en el pica pica de l'arrós negre que vam fer diumenge, hi havia uns espirals d'escalivada molt bons, entretingudets de fer però que els pots deixar preparats el dia abans a la nevera per que vagin agafant consistència per l'hora de tallar-los no tenir sorpreses. Jo en vaig fer dos de rollets que desprès vaig tallar i em van sortir unes 16 porcions més o menys. Per fer un parell doncs necessitarem: 3 pebrots vermells 2 albergínies 300 gr formatge de cabra rulo Alfàbrega fresca Sal pebre oli Paper film Paper de plata Paquet de crackers o torrades Salsa pesto Encenem el forn a 250º amb el foc a d'alt i a baix i posem en una bandeja els tres pebrots vermells que s'escalivin una bona estona. (bona estona = 1 hora) Un cop tenim el pebrot escalivat, el deixem refredar, el pelarem i en farem tires el més senceres que poguem i el posarem primer en un escorredor que deixi anar aigua i per últim sobre paper de cuina que absorbeixi tota l'aigua que no ha ...