A casa ens encanta la pasta, és igual com la fem amb amanida, gratinada al forn, amb salsa de crema de llet, de carn, pestos, farcides de tot tipus de coses .... és igual. A mi el que més m'agrada és quan tinc temps fer canelons i lasagnes ja que les pots farcir de tot alló que et pasi per la imaginació.
Doncs aquest cop el diumenge pasat vam fer una lasagna RN (Restes Nevera), sabeu d'aquells dies que obres la nevera i tot són tuppers de restes del dia anterior .... doncs bé aquest va ser el cas de diumenge pasat i a grosso modo podem dir que l'única cosa que vaig fer nova va ser la beixamel que l'acompanyava.
- 1 paquet de saltejat de verdures de la Sirena : esberginia, mongeta verda, pebrot verd i vermell, ceba, carbassó.
- Salsa de tomàquet natural: tomàquets vermells rallats amb un sofregit de ceba, sal i pebre
- 1 caixa de plaques de lasagna, compreu aquestes que posa lasagna fàcil amb 20 min d'aigua calenta queden perfectes.
- 10 xampinyons frescos
- Parmesano rallat
- 500 gr de carn picada de pollastre
- 1 botifarra de pagés amb pebre d'uns 30/35 cm
-Beixamel: mantega, farina, llet, nou moscada, sal i pebre
Començarem posant les plaques de lasagna en aigua calenta uns 20 minuts.
Sofregit de tomàquet: Agafem una cassola i hi posem oli, afegim la ceba ben picadeta i quan agafi color el tomàquet rallat, ho deixem reduïr però no massa.
Tot seguit afegim al sofregit la carn picada de pollastre i buidem la butifarra que surti tota la carn picada i hi fem un parell de voltes fins que la carn agafi color; tot seguit tirem les verdures saltejades de la sirena (que com les vam fer el dia abans ja les teniem), els xampinyons tallats petitons i ho rectifiquem tot plegat de sal i pebre.
Fem una bexamel amb la mantega, farina, llet, nou moscada, sal i pebre ... jo la faig sempre a "ojimetro" ens ha de quedar una mica compacte ja que serà per gratinar.
Agafem una font que pugui anar al forn, a la base extenem una capa de beixamel i hi col.loquem a sobre la primera placa de lasagna, hi posem el farcit i espolsem amb una mica de parmesano rallat, col.loquem una segona placa de lasagna i farcit més parmesano aixi succesivament fins com volguem que sigui d'alta la lasagna.
L'últim pas és extendre la beixamel per sobre, sense escatimar perquè a mi personalment és el que més m'agrada ..... i hi posem per sobre parmesano rallat dues boletes de mantega i cap al forn a gratinar uns 10 minuts.
A mi m'agrada molt aquest plat, perquè és senzill de fer, económic tant com vulguis, tot depèn dels ingredients del farcit, fa festa perquè fa paxoca i és plat únic !!!!!
Comentaris
M'ha encantat això de RN (em pensava que era Recién Nacido)...
UNa abraçada
Petunets,
Eva.