Passa al contingut principal

FIDEUA SIPIA I GAMBES


Aquest diumenge vaig fer una fideuà no n'havia fet mai cap, paelles, arrossos diversos si i de tots colors però fideuà mai i la veritat es que va quedar bonissima, modèstia a part.
 
Una avantatge que li vaig trobar és que és més ràpida de fer, més senzilla i a més no es tant pesada de digerir com pot ser una paella.
 
Així doncs poca cosa més a explicar tant sols els de sempre i en aquest cas més encara, els ingredients si podeu, han de ser de primera qualitat el peix fresc i el fumet fet a casa amb un bon peix de roca.


Ingredients per 2 persones:
  • 600 cc fumet de peix
  • 200 gr de fideus num 1
  • 1 ceba
  • 3 tomàquets de pera
  • 3 grans d'all
  • 3 ametlles
  • 3 avellanes
  • 100 cc oli oliva
  • 200 gr sipis tallada
  • 15 gambes (caps i cues separats)
Piquem un gra d'all i el fregim suaument, sense que es cremi; afegirem els fideus i els enrossim.
 
En una paella o cassola a part que pugui anar al forn fregim els caps de les gambes amb oli d'oliva, els retirem i en el mateix oli fem un sofregit amb la ceba, el tomàquet. Un cop ha agafat color afegim la sípia i la deixem suar fins que estigui tendre, més o menys uns deu minuts.
 
Arrenquem a foc fort la paella i hi afegim els fideus i el fumet, un cop comenci a bullir remenem i hi afegim les gambes i la picada que em fet amb les ametlles les avellanes i l'all, ho rectifiquem de sal i ho enfornem uns 5 minuts a 200 C
 
I ja està feta la fideuà, la podeu acompanyar amb una mica d'all i oli .

Bon profit

Comentaris

andreu.sanchez ha dit…
Hola Mar,

He vist que tens moltes receptes al bloc, i m‘agradaria presentar-te la pàgina Lestevesreceptes.cat, on els usuaris poden buscar entre més de 23000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, pots afegir el teu.

Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Vols formar part de la nostra família?

Quedem a la teva disposició!
Andreu
Lestevesreceptes.cat

1r Concurs de receptes de cuina amb tòfona de Centelles.
I Concurso de recetas de cocina con trufa de Centelles (Barcelona)

Benvolgudes persones que us dediqueu directa o indirectament al món de la cuina:



Us volem donar a conéixer el concurs de receptes de cuina amb tòfona que organitza el nostre municipi amb motiu de la 6a Fira de la tòfona de Centelles (21 de desembre tot el dia, 22 de desembre al matí).



Podeu consultar les bases al següent enllaç http://centellescapitaldelatofona.wordpress.com/2013/11/10/bases-del-concurs-de-cuina-centelles-capital-de-la-tofona-2013%E2%80%B3/ i informació genèrica a http://centellescapitaldelatofona.wordpress.com/ .



Us animem a enviar les vostres receptes i/o les vostres fotografies amb tòfona negra. El termini finalitza el proper 10 de desembre.


També podreu seguir les nostres receptes fent un m’agrada a la pàgina de seguidors Facebook Centelles, capital de la tofona – Centelles, capital de la trufa



Agrairem ens feu difusió entre els vostres amics/seguidors.



Salutacions,



Estimadas personas que os dedicáis directa o indirectamente al mundo de la cocina,



Os queremos dar a conocer el concurso de recetas de cocina con trufa que organiza el Ayuntamiento de Centelles (Barcelona) con motivo de la 6a Feria de la trufa de Centelles –Barcelona - (6a Fira de la tòfona) los días 21 de diciembre, toto del día, y 22 de diciembre por la mañana.



Podéis consultar las bases en el siguiente enlace. http://centellescapitaldelatofona.wordpress.com/2013/11/10/63/

e información general en http://centellescapitaldelatofona.wordpress.com/ .


Os animamos a enviar vuestras recetas y/o vuestras fotos con trufa negra. El plazo finaliza el próximo 10 de diciembre.


También podéis seguir las recetas con trufa en nuestra página de seguidores de facebook Centelles, capital de la tofona – Centelles, capital de la trufa

Virtuts Saez
Tècnica de prospecció d'empreses i de suport a l'empresa consolidada
Promoció Econòmica Osona Sud - Alt Congost
Tel 938-811-257
Fax 938-812-094
saeznv@diba.cat
1r Concurs de receptes de cuina amb tòfona de Centelles.
I Concurso de recetas de cocina con trufa de Centelles (Barcelona)

Benvolgudes persones que us dediqueu directa o indirectament al món de la cuina:



Us volem donar a conéixer el concurs de receptes de cuina amb tòfona que organitza el nostre municipi amb motiu de la 6a Fira de la tòfona de Centelles (21 de desembre tot el dia, 22 de desembre al matí).



Podeu consultar les bases al següent enllaç http://centellescapitaldelatofona.wordpress.com/2013/11/10/bases-del-concurs-de-cuina-centelles-capital-de-la-tofona-2013%E2%80%B3/ i informació genèrica a http://centellescapitaldelatofona.wordpress.com/ .



Us animem a enviar les vostres receptes i/o les vostres fotografies amb tòfona negra. El termini finalitza el proper 10 de desembre.


També podreu seguir les nostres receptes fent un m’agrada a la pàgina de seguidors Facebook Centelles, capital de la tofona – Centelles, capital de la trufa



Agrairem ens feu difusió entre els vostres amics/seguidors.



Salutacions,



Estimadas personas que os dedicáis directa o indirectamente al mundo de la cocina,



Os queremos dar a conocer el concurso de recetas de cocina con trufa que organiza el Ayuntamiento de Centelles (Barcelona) con motivo de la 6a Feria de la trufa de Centelles –Barcelona - (6a Fira de la tòfona) los días 21 de diciembre, toto del día, y 22 de diciembre por la mañana.



Podéis consultar las bases en el siguiente enlace. http://centellescapitaldelatofona.wordpress.com/2013/11/10/63/

e información general en http://centellescapitaldelatofona.wordpress.com/ .


Os animamos a enviar vuestras recetas y/o vuestras fotos con trufa negra. El plazo finaliza el próximo 10 de diciembre.


También podéis seguir las recetas con trufa en nuestra página de seguidores de facebook Centelles, capital de la tofona – Centelles, capital de la trufa

Virtuts Saez
Tècnica de prospecció d'empreses i de suport a l'empresa consolidada
Promoció Econòmica Osona Sud - Alt Congost
Tel 938-811-257
Fax 938-812-094
saeznv@diba.cat
Unknown ha dit…
Me dio grandes membrillos, y la receta que yo no soy feliz, me siento muy en juego! gracias de antemano
Abordo un buena receta que ya ocupó un sitio como este
http://le-couscous-marocain.com
Ania ha dit…
Hola!

He visto tu blog de cocina y pensé que tiene excelentes recetas y incréibles fotos. Por lo tanto, me gustaria te invitar a nuestra nueva Web culinaria, que acaba de comenzar. En corto, así es cómo la funciona.

Buscador de Recetas es un Web para los blogs y bloggers de cocina y sus fans, lo que les permite recopilar automaticamente todos recetas de tu blog. Buscador-de-recetas es una base de enlaces a las recetas en blogs de cocina. Todos pueden unirse a la sitio web de forma gratuita.

Puedes registrarte aqui:
http://buscador-de-recetas.com/account/register

Saludos :)
astros ha dit…
http://cartaastral.blogdiario.com/
Abha Transport Company شركة نقل اثاث بابها
would like to deal with Abha Transport company feel with her reassurance on your furniture and your luggage and ensure that you transport your luggage safely and peacefully,Introduction of Hafr Al-Batin Cleaning Company: Cleanliness of the faith, and recommended us Almighty cleanliness in ... Hafr Al-Batin Cleaning Company offers service in Hafr Al-Batin and all surrounding areas, .... Transport company transfer Dawadmi شركة تنظيف بحفر الباطن
We come to the best furniture transport company with the lowest prices, which areWant the best furniture move her door Hahi شركة نقل اثاث بابها

cleaning and cleaning services of air conditioning and sewage and insect control on all household services that we doشركة تنظيف بحفر الباطن
recommended us Almighty cleanliness in ... Hafr Al-Batin Cleaning Company offers service in Hafr Al-Batin and all surrounding areas, .... Transport company transfer Dawadmi شركة تنظيف بحفر الباطن
We come to the best furniture transport company with the lowest prices, which areWant the best furniture move her door Hahi شركة نقل اثاث بابها

Abha Transport Company شركة نقل اثاث بابها
would like to deal with Abha Transport company feel with her reassurance on your furniture and your luggage and ensure that you transport your luggage safely and peacefully,Introduction of Hafr Al-Batin Cleaning Company: Cleanliness of the faith, and recommended us Almighty cleanliness in ... Hafr Al-Batin Cleaning Company offers service in Hafr Al-Batin and all surrounding areas, .... Transport company transfer Dawadmi شركة تنظيف بحفر الباطن
We come to the best furniture transport company with the lowest prices, which areWant the best furniture move her door Hahi شركة نقل اثاث بابها

Entrades populars d'aquest blog

cupcakes

Cupcake amb buttercream de vainilla La setmana passada vaig tenir la oportunitat d'assistir a un taller de Cupcakes que es feia a Platja D'Aro, en concret a L'Atelier de Brenda, espai que programa de forma continua diferents cursos i tallers molt interessants, tant de cuina, com és el cas, com de tècniques de relaxació, idiomes, cursos de caire psicològic, empresarial etc.   És una opció fantàstica  per mantenir als habitants del Baix Empordà distrets i formats. !!!   Mai havia entrat en el món dels cupcakes, he fet magdalenes fins avorrir de gustos diferents i encara més de formes diferents, algunes força curioses ... però mai les havia decorat; aquest cop la magdalena passa a ser l'ingredient secundari del plat i es converteix en una base d'increibles colors, formes, textures i sobretot una simple base de la nostre imaginació més desenfadada i divertida.                                                              Aquests tres cupcakes e

Pinxitos de pasta fresca

pinxitos de pasta fresca   Cada cop que tinc convidats a casa em passo una bona estona pensant entrants originals que no hagi fet abans, d'altra banda si som colla també mires l'aspecte de poder tenir-los fets amb anticipació així et pots dedicar al plat més important del dia ... és a dir als teus convidats. Així doncs avui us presento uns pinxitos de pasta fresca molt i molt senzills de fer i que els podem tenir llestos en 15 minuts. Els podeu fer amb la pasta fresca farcida que us faci més gràcia. Ingredients Raviolis de carbassa, raviolis d'espinacs amb formatge fresc i de bolets. Tomàquet deshidratat i conservat en oli Boletes mini de mozzarella Salsa pesto Bastonets per enfilar els ingredients Primer de tot farem un bull a la pasta però la courem molt poc que quedi al dente, d'aquesta manera ens assegurem que quan els enfilem no se'ns trenquin. Agafem un bastonet i anem posant per ordre un trosset de tomàquet sec italià, una boleta de mozz