Passa al contingut principal

FIDEUA SIPIA I GAMBES


Aquest diumenge vaig fer una fideuà no n'havia fet mai cap, paelles, arrossos diversos si i de tots colors però fideuà mai i la veritat es que va quedar bonissima, modèstia a part.
 
Una avantatge que li vaig trobar és que és més ràpida de fer, més senzilla i a més no es tant pesada de digerir com pot ser una paella.
 
Així doncs poca cosa més a explicar tant sols els de sempre i en aquest cas més encara, els ingredients si podeu, han de ser de primera qualitat el peix fresc i el fumet fet a casa amb un bon peix de roca.


Ingredients per 2 persones:
  • 600 cc fumet de peix
  • 200 gr de fideus num 1
  • 1 ceba
  • 3 tomàquets de pera
  • 3 grans d'all
  • 3 ametlles
  • 3 avellanes
  • 100 cc oli oliva
  • 200 gr sipis tallada
  • 15 gambes (caps i cues separats)
Piquem un gra d'all i el fregim suaument, sense que es cremi; afegirem els fideus i els enrossim.
 
En una paella o cassola a part que pugui anar al forn fregim els caps de les gambes amb oli d'oliva, els retirem i en el mateix oli fem un sofregit amb la ceba, el tomàquet. Un cop ha agafat color afegim la sípia i la deixem suar fins que estigui tendre, més o menys uns deu minuts.
 
Arrenquem a foc fort la paella i hi afegim els fideus i el fumet, un cop comenci a bullir remenem i hi afegim les gambes i la picada que em fet amb les ametlles les avellanes i l'all, ho rectifiquem de sal i ho enfornem uns 5 minuts a 200 C
 
I ja està feta la fideuà, la podeu acompanyar amb una mica d'all i oli .

Bon profit

Comentaris

andreu.sanchez ha dit…
Hola Mar,

He vist que tens moltes receptes al bloc, i m‘agradaria presentar-te la pàgina Lestevesreceptes.cat, on els usuaris poden buscar entre més de 23000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, pots afegir el teu.

Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Vols formar part de la nostra família?

Quedem a la teva disposició!
Andreu
Lestevesreceptes.cat
recommended us Almighty cleanliness in ... Hafr Al-Batin Cleaning Company offers service in Hafr Al-Batin and all surrounding areas, .... Transport company transfer Dawadmi شركة تنظيف بحفر الباطن
We come to the best furniture transport company with the lowest prices, which areWant the best furniture move her door Hahi شركة نقل اثاث بابها

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal

MANDONGUILLES AMB VERDURES

Ja portem uns dies de primavera i encara em ve de gust menjar plats d'hivern, i no tan sols menjar, sinó portar roba d'hivern ... quin desastre, jo que estic tota la tardor i hivern esperant que arribi la primavera i el bon temps i un cop la tenim aquí decideix no manifestar-se .... bé com cada any, un dia d'aquest ens llevarem i hi haurà 30º .. i un any més haurem passat de l'hivern a l'estiu sense transitar per la deliciosa primavera ... però bé sempre ens quedarà un plat de mandonguilles ... Per fer les mandonguilles necessitarem: - 600 gr de carn de vedella picada - 3 ous - pa rallat - all i julivert - sal + pebre - farina Per la resta del plat: - 2 tomàquets vermells - 1 ceba grossa - caldo - 250 gr pèsols - 1/2 carbassa - 1 carbassó - 2/3 patates mitjanes Comencem fent les mandonguilles, sal pebrem la carn picada de vedella i la posem en un bol, afegim els ous, una mica de pa rallat i l'all i julivert, jo d'all i julivert en poso molt poc; amb les mans