Quin plat més senzill i típic però que difícil és trobar-ne unes de bones, o tenen massa beixamel i només tenen gust de llet o el farcit és de poca qualitat i no tenen gust de res, o només tenen gust d'arrebossat ... .. és un del plats que són distrets a la cuina però crec que molt gratificants al paladar, jo personalment quan m'hi poso ho faig amb previsions de futur, és a dir, en faig forces i les congelo; les quantitats que poso a mi em van sortir 45 croquetes, mida normal ni bombes ni de disseny microscòpic, normaletes.
A veure si us agraden.
Farcit:
- 800 gr de pollastre desossat (pit de pollastre o un pollastre rostit que tingueu)
- 175 gr de pernil salat (treure el greix del pernill)
- Sal
- Sal
- Pebre
Salsa Beixamel:
- 110 gr de farina
- 110 gr de mantega
- llet de vaca SENCERA (calculeu un 1/2 litre aprox.)
- Sal
- Pebre
- Nou moscada
Arrebossat:
- 2/3 ous
- 2/3 ous
- pa rallat
Farcit: Començarem salpebrant els pits de pollastre i els passarem per una paella amb una mica d'oli, els courem, però no massa sinó quedarà la carn molt dura.
Els traiem i els passem per la trituradora (1.2.3 - Thermomix etc) si ho voleu tenir més còmode demaneu a la botiga que us passin els pollastre per la màquina de triturar que utilitzen per la carn picada de vedella/porc, així ja teniu la feina feta.
Ho juntem amb el pernil tallat molt petit; com sempre en la cuina a més qualitat del pernil salat més bones quedaran les croquetes.
Salsa Beixamel: Comencem fent el roux: posem en una paella la mantega i deixem que es desfaci amb el foc molt i molt lent, un cop la tinguem líquida anem afegim la farina sense deixar de remoure amb una espàtula de fusta o bé amb un batedor (personalment prefereixo el batedor així no queden grumolls a la massa), anem treballant els dos ingredients uns 7 minuts; es formen unes boletes que semblen sorra, li donem voltes a fi que la farina es vagi coent una mica, però només una mica, si es crema la beixamel no tindrà bon gust.
Un cop passats aquest minuts afegim poc a poc la llet SENCERA i anem barrejant contínuament, veurem que el compost ens anirà demanant ell mateix llet, és a dir, tirem la llet i remenem i al cap d'uns segons veurem que la farina s'ha begut la llet i queda una massa espessa ... seguim afegint la llet calenta fins que tinguem la quantitat desitjada de beixamel en funció del farcit que em fet, a més llet més quantitat de beixamel obtindrem.
Tirem sal pebre i sobretot NOU MOSCADA, sinó la beixamel és molt insulsa.
Ha de quedar una textura espessa, podem comprovar-ho fent una ratlla al mig de la paella i que la beixamel trigui uns segons en cobrir de nou la separació que em fet, sinó es així seguim remenant fins obtenir la textura addient.
Pensem que aquesta beixamel té la funció de "ciment" en el farcit, sino quan fregim les croquetes es desfaran.
Ajuntarem la salsa beixamel amb el pollastre i el pernil i ho deixarem a la nevera tota la nit.
Arrebossat: A l'endemà (si el vostre marit no s'ha menjat la massa de croqueta de la nevera) aneu agafant amb una cullereta de postres massa i amb les mans feu la forma que més us agradi per la croqueta, ho passeu per l'ou batut i seguidament pel pa rallat.
Aquí teniu dues opcions o les fregiu amb oli ben calent o bé les congeleu i les aneu consumint a mida que us vinguin de gust.
Un cop tretes de la paella, les deixem reposar en paper absorbent per que deixin anar l'oli en excés i ja les tenim..
Espero que us agradin
Comentaris
Benvinguda! Veig que ets nova en això dels blogs gastronòmics! Ja veuràs encara t'enganxarà més a la cuina! ;) jeje