Innaguro aquest blog amb una recepta que a casa els hi encanta, em sap greu no aportar documentació gràfica del "evento" però els començaments són dificils i complicats i aquest no seria una excepció ... bè allà va ...
Ingredients
(quantitats per 4 amb gana normal i 3 afamats)
300 gr arrós Arborio o Carnaroli (també podeu utilitzar el Bomba de casa nostre)
250 gr salmó fumat
250 gr salmó fumat
12 escamarlans grossos
1 got de vi blanc2 cebes
2 pastanagues
1 branca api
1 all (dent)
1 fulla llorer
1 got de vi blanc2 cebes
2 pastanagues
1 branca api
1 all (dent)
1 fulla llorer
mantega
oli, sal i pebre
oli, sal i pebre
Preparar un caldo vegetal amb les cebes, les pastanagues, la dent d'all , api i la fulla de llorer.
Colarem i salpebrarem el caldo vegetal i el portarem a bullir, tirarem els escamarlans i els deixarem coure 5 minuts. Els retirarem i els pelarem reservant-ne totes les parts.
Tirem al caldo vegetal els caps i les pells dels escamarlans i els deixem coure uns 15 minuts, pasats els cuals ho pasarem pel xino o per un colador normal i corrent.
En una cassola amb una miqueta d'oli sofregim la cebeta fins que comenci a agafar color en aquest punt incorporem els escamarlans tallats a trosset i l'arrós.
Ho treballem tot plegat una estoneta perque així l'arrós es va torrant una miqueta; tirarem el vi blanc i deixarem que s'evapori remenant continuament, un cop tenim el vi evaporat anirem afegint el caldo vegetal ben calent que hem preparat al principi de tot, anirem afegint caldo a mida que l'arrós ens ho demani, ho veurem perque anirà quedant sec i és el moment de tirar-ne de nou; així anar fent fins que el gra de l'arrós estigui al punt tirant al "dente" sinó desprès se'ns pasarà; retoquem el punt d'espècies i tirem si cal sal, pebre i jo hi poso un toc de nou moscada.
Apaguem el foc i en aquest punt tirem el salmó fumat tallat a trossets petits i una bona cullerada de mantega ,remenem bè perque tot quedi ben impregnat i homogenitzat i finalment tirem una bona grapada de formatge parmesà rallat.
I bon profit !!!!!!!!!!
Comentaris
Us recomano molt la primera recepta, esta per a llepar-se els dits !!
Quel
petons mar
alex
Mil petonets a la Carla i a vosaltres.
Xavi i Cris.
Us animo a fer experiments a la cuina amb les receptes que aniré posant .... segur que us sortiràn més que bones !!!!
enhorabona per la iniciativa !!
Ara només ens falta trobar el/la cuiner/a .... :-))
Un petó
Nati i Xavi
Espero que properament obris un apartat de "cuina infantil"
Segur que aquest blog és un èxit gràcies per donar-nos idees !!!!