Passa al contingut principal

RISOTTO DE SALMÓ AMB ESCAMARLANS

Innaguro aquest blog amb una recepta que a casa els hi encanta, em sap greu no aportar documentació gràfica del "evento" però els començaments són dificils i complicats i aquest no seria una excepció ... bè allà va ...
Ingredients
(quantitats per 4 amb gana normal i 3 afamats)
300 gr arrós Arborio o Carnaroli (també podeu utilitzar el Bomba de casa nostre)
250 gr salmó fumat
12 escamarlans grossos
1 got de vi blanc
2 cebes
2 pastanagues
1 branca api
1 all (dent)
1 fulla llorer
mantega
oli, sal i pebre
Preparar un caldo vegetal amb les cebes, les pastanagues, la dent d'all , api i la fulla de llorer.
Colarem i salpebrarem el caldo vegetal i el portarem a bullir, tirarem els escamarlans i els deixarem coure 5 minuts. Els retirarem i els pelarem reservant-ne totes les parts.

Tirem al caldo vegetal els caps i les pells dels escamarlans i els deixem coure uns 15 minuts, pasats els cuals ho pasarem pel xino o per un colador normal i corrent.

En una cassola amb una miqueta d'oli sofregim la cebeta fins que comenci a agafar color en aquest punt incorporem els escamarlans tallats a trosset i l'arrós.
Ho treballem tot plegat una estoneta perque així l'arrós es va torrant una miqueta; tirarem el vi blanc i deixarem que s'evapori remenant continuament, un cop tenim el vi evaporat anirem afegint el caldo vegetal ben calent que hem preparat al principi de tot, anirem afegint caldo a mida que l'arrós ens ho demani, ho veurem perque anirà quedant sec i és el moment de tirar-ne de nou; així anar fent fins que el gra de l'arrós estigui al punt tirant al "dente" sinó desprès se'ns pasarà; retoquem el punt d'espècies i tirem si cal sal, pebre i jo hi poso un toc de nou moscada.
Apaguem el foc i en aquest punt tirem el salmó fumat tallat a trossets petits i una bona cullerada de mantega ,remenem bè perque tot quedi ben impregnat i homogenitzat i finalment tirem una bona grapada de formatge parmesà rallat.
I bon profit !!!!!!!!!!



Comentaris

MAR ha dit…
Quina bona pinta té.
Quel ha dit…
Amb gran alegria inaguro la seccio de comentaris del blog de la millor cuinera del mon sense, de moment, estrella Michelin.

Us recomano molt la primera recepta, esta per a llepar-se els dits !!

Quel
Anònim ha dit…
eiiiisssssssssssssssssssss, increibleeeeeeeeeeeee estic apunt d'anar a comprar els escamarlans i el salmó per copiarte el rissotooo

petons mar
alex
santi ha dit…
La veritat es que te molt bona pinta ... ja tinc un runrun a l'estomac. Enhorabona per la iniciativa ... hi haurà un capítol de "cuina a bordo" ? em sembla que tens molta experiència. Ànim.
Anònim ha dit…
Som a Mallorca i a l'habitació de l'hotel no hi ha cuina, però quan tornem a Girona ja farem el rissotto.Petons els tiets Joan i M. Angels
Anònim ha dit…
Realment ets una "crack" com diu el teu home. Pero els meus tres fills no hem deixen gaire temps per la cuina, així que en Xavi i jo em decidit provar-ho un dia a casa teva. Ja, ja..
Mil petonets a la Carla i a vosaltres.
Xavi i Cris.
MAR ha dit…
L'autor ha eliminat aquest comentari.
MAR ha dit…
moltes gràcies a tots .. aixó si que anima !!!!!
Us animo a fer experiments a la cuina amb les receptes que aniré posant .... segur que us sortiràn més que bones !!!!
Xavi ha dit…
Hola Mar,

enhorabona per la iniciativa !!
Ara només ens falta trobar el/la cuiner/a .... :-))

Un petó
Nati i Xavi
Mar ha dit…
No dubtis que provaré alguna de les teves receptes
Espero que properament obris un apartat de "cuina infantil"
Segur que aquest blog és un èxit gràcies per donar-nos idees !!!!

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal

Pinxitos de pasta fresca

pinxitos de pasta fresca   Cada cop que tinc convidats a casa em passo una bona estona pensant entrants originals que no hagi fet abans, d'altra banda si som colla també mires l'aspecte de poder tenir-los fets amb anticipació així et pots dedicar al plat més important del dia ... és a dir als teus convidats. Així doncs avui us presento uns pinxitos de pasta fresca molt i molt senzills de fer i que els podem tenir llestos en 15 minuts. Els podeu fer amb la pasta fresca farcida que us faci més gràcia. Ingredients Raviolis de carbassa, raviolis d'espinacs amb formatge fresc i de bolets. Tomàquet deshidratat i conservat en oli Boletes mini de mozzarella Salsa pesto Bastonets per enfilar els ingredients Primer de tot farem un bull a la pasta però la courem molt poc que quedi al dente, d'aquesta manera ens assegurem que quan els enfilem no se'ns trenquin. Agafem un bastonet i anem posant per ordre un trosset de tomàquet sec italià, una boleta de mozz