Passa al contingut principal

LA BIBLIOTECA

La sociedad literaria y el pastel de piel de patata de Guernsey

Mary Ann Shaffer, Annie Barrows
Editorial RBA


Avui en comptes d'alimentar els estomacs alimentarem la psique; una altre de les aficions que tinc a part de la cuina i alguna més, és llegir, m'agrada molt llegir sobretot literatura i es per això que sense voler avui inauguraré una nova secció de llibres que he llegit i m'agradaria compartir amb vosaltres, "La Biblioteca ".

El primer nominat a llibre del mes és La Sociedad literaria y el pastel de piel de patata de Guernsey ... jo l'he trobat simplement deliciós, m'ha agradat moltíssim.

La trama transcorre entre Londres i una minúscula illa anomenada Guernsey; durant l'ocupació nazi de la II Guerra Mundial, els habitants de la petita illa britànica de Guernsey busquen la forma més "agradable" de sobreviure a la tristor i a les penúries que la l'ocupació els hi està infligint, mitjançant la organització d'una curiosa societat literària.

Tot comença quan un cop acabada la ocupació nazi a finals de la Guerra, una escriptora de Londres, Juliet Ashton, rep una carta d'un curiós habitant de l'illa on li comenta que té un llibre que havia estat propietat de l'escriptora temps fa.
Arrel d'aquesta primera carta, neix una peculiar i encantadora relació entre el natiu de l'illa i l'escriptora, fins que arribat un punt Juliet decideix viatjar a Guernsey i s'endinsa en una comunitat molt divertida e ingeniosa que li expliquen com a través de la societat literària van anar passant la guerra, cada reunió estava presidida per un pastís de pell de patata, que també té la seva história i simbolisme dins la narració.

El llibre, si bé te un rerefons trist com pot ser una guerra, no és gens depriment, ans el contrari, té forces situacions còmiques, la descripció dels personatges és encantadora, la relació que s'estableix entre ells és molt profunda,molt dolça, molt humana; us recomano que aprofiteu ara que arriba Setmana Santa, i entre plats i olles, us el llegiu us quedarà un gust de boca excel.lent, és d'aquells llibres que quan el tanques et fa pena que s'hagin acabat les bones estones de lectura que t'ha fet passar.

Comentaris

La cuina vermella ha dit…
Recomanació apuntada, el farem nostre per Sant Jordi!
ANNAFS ha dit…
A mi també m' encanta llegir. Molts ànims en aquesta secció de "la biblioteca".
Tindré en compte aquest llibre. Tal com expliques la trama, crec que m' agradarà.
ptns.
Gemma ha dit…
Jo també m'apunto la recomanació, ara que s'acosta Sant Jordi cal anar fent llista... ;)
MAR ha dit…
Ja veig que per Sant Jordi tindrà éxit aquest llibre.
A veure si de quan en quan abans de St Jordi en poso algún més i us donc un cop de ma ...

PEtonets i gracies
Margarida ha dit…
Apuntat al bloc de notes!
Ens has fet un resum tan bo que ja tinc ganes de llegir-me'l! No n'havia sentit a parlar, deu ser bastant nou. Miraré a veure si hi ha versió en català.
Gràcies per la recomanació. Petonets.
MAR ha dit…
Hola Margarida
Jo quan me'l vaig comprar farà cosa d'un parell de mesos no hi era en català, que extrany eh ... suposo que ara ja deu haver sortit..

Petonets
mar

Entrades populars d'aquest blog

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal...

BUNYOLS DE BACALLÀ

          Avui uns bunyols de bacallà han estat els incitadors de que em posi de nou al davant de l'ordinador per explicar-vos els meus experiments culinaris, com tants cops havia fet en el passat; espero que sigui el principi d'un bon ritme tan davant dels fogons com davant de la pantalla.   Els bunyols de bacallà sempre m'han agradat, però mai els havia fet a casa, la veritat es que és un plat super agraït, fácil de fer i amb uns ingredients que els trobem sense cap tipus de problema. Són un entrant boníssim i que fa festa.     Ingredients: 250 gr de bacallà desalat 2 grans d'all Julivert fresc 100 gr de farina 1 ou 1 culleradeta de llevat 150 ml d'aigua Primer de tot triturem els alls amb el julivert, fem una picada.   Esmicolem el bacallà el més petit posible, el barrejem amb la picada d'all i julivert, la farina, l'ou, el llevat i l'aigua; remenem fins que...

Pinxitos de pasta fresca

pinxitos de pasta fresca   Cada cop que tinc convidats a casa em passo una bona estona pensant entrants originals que no hagi fet abans, d'altra banda si som colla també mires l'aspecte de poder tenir-los fets amb anticipació així et pots dedicar al plat més important del dia ... és a dir als teus convidats. Així doncs avui us presento uns pinxitos de pasta fresca molt i molt senzills de fer i que els podem tenir llestos en 15 minuts. Els podeu fer amb la pasta fresca farcida que us faci més gràcia. Ingredients Raviolis de carbassa, raviolis d'espinacs amb formatge fresc i de bolets. Tomàquet deshidratat i conservat en oli Boletes mini de mozzarella Salsa pesto Bastonets per enfilar els ingredients Primer de tot farem un bull a la pasta però la courem molt poc que quedi al dente, d'aquesta manera ens assegurem que quan els enfilem no se'ns trenquin. Agafem un bastonet i anem posant per ordre un trosset de tomàquet sec italià, una boleta de mozz...