Passa al contingut principal

LA BIBLIOTECA

La sociedad literaria y el pastel de piel de patata de Guernsey

Mary Ann Shaffer, Annie Barrows
Editorial RBA


Avui en comptes d'alimentar els estomacs alimentarem la psique; una altre de les aficions que tinc a part de la cuina i alguna més, és llegir, m'agrada molt llegir sobretot literatura i es per això que sense voler avui inauguraré una nova secció de llibres que he llegit i m'agradaria compartir amb vosaltres, "La Biblioteca ".

El primer nominat a llibre del mes és La Sociedad literaria y el pastel de piel de patata de Guernsey ... jo l'he trobat simplement deliciós, m'ha agradat moltíssim.

La trama transcorre entre Londres i una minúscula illa anomenada Guernsey; durant l'ocupació nazi de la II Guerra Mundial, els habitants de la petita illa britànica de Guernsey busquen la forma més "agradable" de sobreviure a la tristor i a les penúries que la l'ocupació els hi està infligint, mitjançant la organització d'una curiosa societat literària.

Tot comença quan un cop acabada la ocupació nazi a finals de la Guerra, una escriptora de Londres, Juliet Ashton, rep una carta d'un curiós habitant de l'illa on li comenta que té un llibre que havia estat propietat de l'escriptora temps fa.
Arrel d'aquesta primera carta, neix una peculiar i encantadora relació entre el natiu de l'illa i l'escriptora, fins que arribat un punt Juliet decideix viatjar a Guernsey i s'endinsa en una comunitat molt divertida e ingeniosa que li expliquen com a través de la societat literària van anar passant la guerra, cada reunió estava presidida per un pastís de pell de patata, que també té la seva história i simbolisme dins la narració.

El llibre, si bé te un rerefons trist com pot ser una guerra, no és gens depriment, ans el contrari, té forces situacions còmiques, la descripció dels personatges és encantadora, la relació que s'estableix entre ells és molt profunda,molt dolça, molt humana; us recomano que aprofiteu ara que arriba Setmana Santa, i entre plats i olles, us el llegiu us quedarà un gust de boca excel.lent, és d'aquells llibres que quan el tanques et fa pena que s'hagin acabat les bones estones de lectura que t'ha fet passar.

Comentaris

La cuina vermella ha dit…
Recomanació apuntada, el farem nostre per Sant Jordi!
ANNAFS ha dit…
A mi també m' encanta llegir. Molts ànims en aquesta secció de "la biblioteca".
Tindré en compte aquest llibre. Tal com expliques la trama, crec que m' agradarà.
ptns.
Gemma ha dit…
Jo també m'apunto la recomanació, ara que s'acosta Sant Jordi cal anar fent llista... ;)
MAR ha dit…
Ja veig que per Sant Jordi tindrà éxit aquest llibre.
A veure si de quan en quan abans de St Jordi en poso algún més i us donc un cop de ma ...

PEtonets i gracies
Margarida ha dit…
Apuntat al bloc de notes!
Ens has fet un resum tan bo que ja tinc ganes de llegir-me'l! No n'havia sentit a parlar, deu ser bastant nou. Miraré a veure si hi ha versió en català.
Gràcies per la recomanació. Petonets.
MAR ha dit…
Hola Margarida
Jo quan me'l vaig comprar farà cosa d'un parell de mesos no hi era en català, que extrany eh ... suposo que ara ja deu haver sortit..

Petonets
mar

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal

MANDONGUILLES AMB VERDURES

Ja portem uns dies de primavera i encara em ve de gust menjar plats d'hivern, i no tan sols menjar, sinó portar roba d'hivern ... quin desastre, jo que estic tota la tardor i hivern esperant que arribi la primavera i el bon temps i un cop la tenim aquí decideix no manifestar-se .... bé com cada any, un dia d'aquest ens llevarem i hi haurà 30º .. i un any més haurem passat de l'hivern a l'estiu sense transitar per la deliciosa primavera ... però bé sempre ens quedarà un plat de mandonguilles ... Per fer les mandonguilles necessitarem: - 600 gr de carn de vedella picada - 3 ous - pa rallat - all i julivert - sal + pebre - farina Per la resta del plat: - 2 tomàquets vermells - 1 ceba grossa - caldo - 250 gr pèsols - 1/2 carbassa - 1 carbassó - 2/3 patates mitjanes Comencem fent les mandonguilles, sal pebrem la carn picada de vedella i la posem en un bol, afegim els ous, una mica de pa rallat i l'all i julivert, jo d'all i julivert en poso molt poc; amb les mans