Passa al contingut principal

La Cuineta de la Carla presenta "ARRÓS CALDÓS"



Avui la Cuineta de la Carla ens porta un arrós caldós; és el plat de menú dels dijous, arreu fan paella i la Carla fa arrós caldós.

Cada setmana variem la proteïna que hi posem però el plat base es el que indiquem; en quan a proteïna hi ha cops que fem salsitxes, o bé la gallina de fer el caldo, una cuixa de pollastre etc.

A la Carla li agrada molt, a veure què us sembla, a més en fem quantitat i es pot congelat en mono dosis pel dia que no tinguem temps de fer cuinetes.

Primer farem el caldo de gallina, que jo en faig un cop a la setmana i el congelo en tuppers petits de la mida que utilitzem amb la Carla, aixi el tinc llest cada cop que la cuineta de la Carla es posa en funcionament:


Per fer el caldo de gallina necessitem:
  • 1 cuixa de gallina
  • 1 porro
  • 2 pastanagues
  • 1 branca d'api
  • 1 ceba
  • 1 xirivia
  • 1 tomàquet

Per la resta de plat:

  • 1 Ceba
  • 1 Tomàquet vermell
  • 1/2 carbassa
  • 2 carbassons
  • polsim de sal
  • 1 branca de llorer
  • polsim de canyella

Començarem fent el caldo de gallina, no té cap secret, en una olla a pressió posarem totes les verdures ben netes i tallades no massa petites i una cuixa de gallina, jo en aquest caldo com que és la base de molts plats de la Carla com la sopa de cada nit, no hi poso l'ós de pernil per no engreixar-lo tant, però si el posem el caldo queda molt més gustós (espero que la Carla trigui en llegir això ....) jo el faig amb aigua mineral de botella però es pot fer perfectament amb aigua de l'aixeta, tanquem l'olla ho deixem una horeta a partir que deixi anar el vapor i ja està.

Les pastanagues i la gallina les reservo per posar-les en una sopa o xafadet amb un rajolí d'oli i quatre cigrons cuits etc. la resta de verdures no les utilitzo per res més.

Un cop ja tenim el caldo fet passarem a fer l'arrós.

Agafem una olla i fem un sofregit amb la ceba rallada, quan agafi color tirem el tomàquet rallat una fulla de llorer i ho deixem uns 10 minuts fent xup xup, seguidament tirem la carbassa i els carbassons tallats a quadrats petits, salpebrem i tirem un polsim de canyella.

Passats uns 15 min afegim l'arrós (la quantitat que necessiteu en funció dels que sigueu a taula) i deixem que l'arrós es torri una mica i agafi els aromes de les verdures i les espècies que tenim a l'olla. Com si fèssim un rissoto.

Un cop hem deixat que l'arrós s'impregnés bé, afegim el caldo de gallina, jo calculo més del doble de pes que he posat en arrós perquè al ser per la Carla m'interessa que quedi força caldós, tirem també la proteïna que acompanyarà el plat, jo en aquest cas he aprofitat la gallina de fer el caldo, ho deixem uns 20 minuts i anem vigilant que no quedi sec ni que se'ns passi l'arrós.

I ja està ... !!!!!! a posar pitets a grans i petits i a menjar !!!

Comentaris

ANNAFS ha dit…
Jo encara que sigui "grandeta", m' apunto aquest arrós que deu ser molt bo.
Les meves filles des de petites sempre els hi ha agradat més l'arrós caldós.
ptns.
santi ha dit…
Jo em pregunto: per qué el Quel no està més gordo? ... ens has de confessar el secret. Ànim. Santi
MAR ha dit…
Hola blogeros ..

Anna la veritat es que a mi també m'agrada més el caldós per aixó sóc més aficionada a fer rissotos que arrós sec, el trobo més gustós ....

Santi gràcies .. el Quel no està més gordo per que per les nits li faig unes amanides ..... ji ji ji
Gràcies pels ànims.

Petonets amb un toc de comí i gràcies.
Margarida ha dit…
Ja ho diuen, ja, que "dona previsora val per dos". Jo també faig caldo cada setmana, però no el congelo perquè no tinc lloc al congelador, i és que a casa som 5, i l'Oriol es menja uns plats de sopa ben plens!
Jo el caldo el faig d'un dia per l'altre. Així el poso a la nevera i la mica de greix que hi pugui tenir queda quallat. A l'endemà amb una cullera el trec molt fàcilment.
A mi l'arròs, com la pasta, també m'agrada molt caldoset.
MAR ha dit…
hola Margarida si jo tb retiro el greix que queda a sobre; saps que pasa que jo faig l'olla a pressió i em surten litres de Caldo que no m'aguanten tota la setmana, a més per la peque vaig molt en compte amb els aliments i prefereixo congelar a dos dies vista ... La Carla també és una sopera total li encanta ... el dia que li posi ós de pernil pobre filla ja veuràs .. ja ja ja
Petonets amb un toc comí i molt bon cap de setmana
MªJose-Dit i Fet ha dit…
Molt bo aquest brou, als meus fills també els hi encanta i en faig molt suvint...una abraçada
MAR ha dit…
Bon dia, gràcies MºJosé em sembla que no hi ha cap petit que no sigui "sopero" a més a mi em va molt bé perque el faig servir per molts plats desprès

Petonets
mar

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal

BOLETS DE TARDOR AMB CANSALADA FRESCA

Rossinyols Aquesta tardor encara no havíem menjar bolets i divendres quan vam anar al mercat setmanal de Platja D'Aro vaig comprar aquests rovellons i rossinyols que em cridaven des de la parada.   Aquest cop per donal-s'hi una mica més de vida els vaig fer amb cansalada fresca per donar una mica més de gust al conjunt, perquè a títol personal, els bolets són una mica insulsos i sinó els hi afegim en la cocció algun ingredient que potencii el seu sabor doncs queden una mica tristos al plat.    Rovellons  Així doncs us explico com el vam fer: Ingredients Rossinyols i Rovellons All i julivert Oli oliva Sal i pebre blanc Cansalada de Duroc fresca (opcional ous frescos) Primer de tot netegem bé els bolets, els hi trèiem tota resta de terra i restes de vegetació, els trossegem i els posem amb una mica d'oli en una paella amb oli i pebre a foc mig i tapem, ara els bolets deixaran anar tota l'aigua que porten; anem remenant i quan ja veiem qu