Avui la Cuineta de la Carla ens porta un arrós caldós; és el plat de menú dels dijous, arreu fan paella i la Carla fa arrós caldós.
Cada setmana variem la proteïna que hi posem però el plat base es el que indiquem; en quan a proteïna hi ha cops que fem salsitxes, o bé la gallina de fer el caldo, una cuixa de pollastre etc.
A la Carla li agrada molt, a veure què us sembla, a més en fem quantitat i es pot congelat en mono dosis pel dia que no tinguem temps de fer cuinetes.
Primer farem el caldo de gallina, que jo en faig un cop a la setmana i el congelo en tuppers petits de la mida que utilitzem amb la Carla, aixi el tinc llest cada cop que la cuineta de la Carla es posa en funcionament:
Per fer el caldo de gallina necessitem:
1 cuixa de gallina
1 porro
2 pastanagues
1 branca d'api
1 ceba
1 xirivia
1 tomàquet
Per la resta de plat:
- 1 Ceba
1 Tomàquet vermell
1/2 carbassa
2 carbassons
polsim de sal
1 branca de llorer
polsim de canyella
Començarem fent el caldo de gallina, no té cap secret, en una olla a pressió posarem totes les verdures ben netes i tallades no massa petites i una cuixa de gallina, jo en aquest caldo com que és la base de molts plats de la Carla com la sopa de cada nit, no hi poso l'ós de pernil per no engreixar-lo tant, però si el posem el caldo queda molt més gustós (espero que la Carla trigui en llegir això ....) jo el faig amb aigua mineral de botella però es pot fer perfectament amb aigua de l'aixeta, tanquem l'olla ho deixem una horeta a partir que deixi anar el vapor i ja està.
Les pastanagues i la gallina les reservo per posar-les en una sopa o xafadet amb un rajolí d'oli i quatre cigrons cuits etc. la resta de verdures no les utilitzo per res més.
Un cop ja tenim el caldo fet passarem a fer l'arrós.
Agafem una olla i fem un sofregit amb la ceba rallada, quan agafi color tirem el tomàquet rallat una fulla de llorer i ho deixem uns 10 minuts fent xup xup, seguidament tirem la carbassa i els carbassons tallats a quadrats petits, salpebrem i tirem un polsim de canyella.
Passats uns 15 min afegim l'arrós (la quantitat que necessiteu en funció dels que sigueu a taula) i deixem que l'arrós es torri una mica i agafi els aromes de les verdures i les espècies que tenim a l'olla. Com si fèssim un rissoto.
Un cop hem deixat que l'arrós s'impregnés bé, afegim el caldo de gallina, jo calculo més del doble de pes que he posat en arrós perquè al ser per la Carla m'interessa que quedi força caldós, tirem també la proteïna que acompanyarà el plat, jo en aquest cas he aprofitat la gallina de fer el caldo, ho deixem uns 20 minuts i anem vigilant que no quedi sec ni que se'ns passi l'arrós.
I ja està ... !!!!!! a posar pitets a grans i petits i a menjar !!!
Comentaris
Les meves filles des de petites sempre els hi ha agradat més l'arrós caldós.
ptns.
Anna la veritat es que a mi també m'agrada més el caldós per aixó sóc més aficionada a fer rissotos que arrós sec, el trobo més gustós ....
Santi gràcies .. el Quel no està més gordo per que per les nits li faig unes amanides ..... ji ji ji
Gràcies pels ànims.
Petonets amb un toc de comí i gràcies.
Jo el caldo el faig d'un dia per l'altre. Així el poso a la nevera i la mica de greix que hi pugui tenir queda quallat. A l'endemà amb una cullera el trec molt fàcilment.
A mi l'arròs, com la pasta, també m'agrada molt caldoset.
Petonets amb un toc comí i molt bon cap de setmana
Petonets
mar