Un dels plats que fan festa major és aquesta sípia amb pèsols que us poso la recepta tal qual me l'ha passat la meva sogre.
Ingredients
1 Sípia de 2Kg aprox
2kg de pèsols
ceba
alls
una cullerada de farina o de maizena
La salsa de la sípia
Picada
pa fregit
ametlles
alls
Fregeixo el pa i els alls (que a penes agafin color), retiro. Poso la sípia, a la mateixa cassola, al foc tallada a trossos amb una mica d'oli i la faig coure una bona estona, perquè és sípia gran i li costa una mica. Retiro i faig un sofregit de ceba fins que queda del color de la pela de l'avellana. Hi afegeixo una cullerada de farina i l'enrosseixo. Tot seguit li poso la sípia , els pèsols i la salsa de la sípia (hi ha qui l'anomena canyella) i a coure. cinc minuts abans d'apagar el foc poso la picada
A vegades si m'interessa allargar-ho hi poso taquets de patata, altres mandonguilles i en època de carxofes, també se n'hi poden afegir.
Per a qualsevol consulta o aclariment aquí tens una quarta part del G4 a la teva disposició
La Lola amb la seva neta Carla ... com veieu al costat una mona super bona que va fer ella ... una per cada net ....
Comentaris
Amb aquesta jove i sogre tant ben avingudes el pobre marit/fill ja ha begut oli !!!!
Quina sort tenir una sogra que cuina tan bé i ajuda tant :)
Aquesta sípia amb pèsols té una pinta deliciosa.
Qué maca que està la Carla! Ben contenta al costat de la seva mona, i amb una àvia tan jove...
ptns.
Felicita la sogra (per jove, per guapa, per bona àvia, i per excel·lent cuinera)
Una abraçada
Petons
Montse
Petons!
Si aquest plat és d'aquells de tota la vida que o una avia, tieta, mare ... ha posat algún dia de colla a la taula per dinar .. a mi m'encanta ...
apali gracies pels vostres comentaris i molt bon cap de setmana lllaaaaaaaaaaaaaaaaaarg
petonets
A més m'ha donat una neta preciosa que em porta boja i fa feliç al meu fill, es pot demanar quelcom més? Bé essent agosarada només puc demanar que em duri tota la vida.
petonets
Un beso