Sabeu d'aquells dies que arriba l'hora de sopar i s'ajunta: mandra, cansament, poques ganes de fer sopar, nevera de dilluns, és a dir, semi buida perquè no hi ha mercat fins dimarts ... en definitiva totes les gracies ... començo a remenar calaixos de nevera, congelador i rebost i al final .. eureka !!!!!!!!!! Farem un remenat
Avui que us fareu un tip de passejar entre llibres i roses i arribareu a casa ben baldats també és un bon recurs per recuperar forçes ..... FELIÇ SANT JORDI A TOTHOM !!!!
Hauriem de tenir alguna cosa que s'assemblés a:
- 1 bossa d'espàrrecs verds congelats de La Sirena
- 1 llauna de puntes d'espàrrecs blancs de Tolosa
- 1 llauna de xampinyons sencers
- 18 gambes pelades congelades de La Sirena
- 3 ó 4 ous
- Sal, pebre i nou moscada
- Crema de llet
L'ingredient bàsic d'aquesta recepta, sense el qual no podem fer res és un bon obridor de llaunes, si, no és broma no sé a casa vostre però a casa en tenim de tots els tipus, mides, colors, procedències i no n'hi ha ni un que quan el necessites funcioni bé, un obre més o menys bé però et deixes els dits, l'altre no et deixes els dits però no obre ni bé ni malament, d'altres a mida que van tallant la llauna la van deformant així que desprès l'has d'obrir amb un ganivet fent una manualitat de nivell de l'escola Massana, d'altres tallen la llauna però no del tot. nomès la marquen o rallen amb el que la llauna segueix tancada ... en definitiva companys compreu-vos un bon obridor de llaunes, per que no ens enganyem els "Abre Fácil" no existeixen jo quan ho veig escrit en una llauna ja crido al meu marit que vingui amb les tenalles i els guants de podar ..... en fin .
Els espàrrecs verds els hi donem un toc de microones o bé una escaldada amb aigua i sal.
Passem per una paella amb un xic d'oli els xampinyons, les gambes talladetes i els espàrrecs.
Retirem l'excés d'oli i tirem semi batuts els ous, ho salpebrem i hi rallem la nou moscada.
Quan veiem que l'ou ja qualla, es tracta de segons com aquell qui diu, de seguida tirem una mica de crema de llet i apaguem per que quedi l'ou cremós i no massa fet.
Ho emplatem acompanyat d'una llesca de pa torrat tallada a rectangles estrets i les puntes d'espàrrecs blancs ..... i apa ja tenim un sopar: sa, bo, ràpid i econòmic .. que més voleu ...... jo ...... un bon obridor de llaunes. !!!!!!!
Comentaris
Petons
Bon Sant Jordi a vosaltres també, no em faria res tenir aquest remenat a punt per quan torni de voltar... ;)
ptns.
Aquesta recepta m'agradaria tenir-la feta i esperant-me a la nevera... últimament arribo bastant tard a casa i ben baldada!! Així que aquest remenat, entraria d'allò més bé! :)
Petons!
Vacapaca: si si ahir sant Jordi no tocava fer cuinetes sinó voltar entre llibres, roses i dracs.
Marta: per mi St Jordi sempre ha estat un dia especial ... hauria de ser festa nacional ... de Catalunya ...
Gemma: el tema obridor de llauna és una assignatura pendent que tinc .... a veure si m'en surto algún dia ji ji ji
Anna: doncs quan vulguis a casa sempre tindràs un remenat de subsistència .. tot i que si truques abans serà a conciència.
Mercè: si que vem pasar molt bon St Jordi, doncs el remenat si et deixes tot el farcit diguem fet quan arribes a casa nomès has de tirar l'ou i el xorrito de crema de llet trigues 1 minut !!!
Petonets a totes i bon cap de setmana
I amb uns ingredients tan saludables... mmmm.
Jo només tinc un obridor i no m'ha fallat mai, però com no l'utilitzo gaire, sempre queda amagat al fons del calaix. I quan el necessito, em costa trobar-lo. Però sempre acaba apareixent! I fa vint anys que el tinc, poca broma!
petonets
mar