Per fer aquesta amanida necessitarem:
- Llenties - Si esteu inspirats les podeu bullir vosaltres, i sinó compreu una llauna de llenties JA'E per mi les millors conserves del mercat, no tinc comissió
- Encenalls de pernil ibèric de qualitat
- Barreja enciams
- Tomàquets RAF
- Cebes de figueres
- Vinagre de Módena
- Mostassa Maille Ancianne
- Oli d'oliva
Si heu de fer les llenties vosaltres doncs deixeu la nit abans el llegum en un bol amb aigua freda que reposin i a l'endemà ben escorregudes les poseu a bullir amb aigua sense sal que la posarem al final de la cocció perque no ens endureixi la pell, una ceba i un parell de fulles de llorer, quan estiguin cuites les col.leu i les deixem refredar.
Si opteu per la modalitat és cap de setmana, fa un dia preciós i tens un marit i una filla amb els que gaudir plenament cada minut del cap de setmana, obres la llauna de llenties JA'E.
Reservem les llenties i tallem a plomes (li dedico al Manel) i les posem en una paella amb oli i una miqueta de sal que es vagin poxant.
Netejem la barreja d'enciams; fulla de roure, lollo rosso, llarg, francés etc i el tallem ben petitó i el reservem , tallem a petit també els tomàquets RAF.
Preparem la vinagreta amb la mostassa, vinagre i oli.
Per emplatar l'amanida va molt bé tenir un aro metàl.lic que ens ajudi a concentrar els aliments al mig i quedi amb forma de timbal, com podeu observar jo no tenia aro, posarem a la base una bona capa de llenties, a sobre el tomàque RAF fet a daus, una mica de mesclum d'enciams, una bona capa de la ceba que em confitat i a sobre de tot encenalls de pernil ibèric.
Ho amanim amb la vinagreta i ja està.
Q u e d a b o n í s s i m a i super completa, podeu afegir que li dóna un toc molt i molt bó encenalls de foie i pinyonets torrats ... alrededor del plat hi feu un cordó amb sciroppo de modena i ja podem triomfar .!!!!!!!!!!!!!
Comentaris
I aquesta que fas tu té tots els sabors, amb una gran combinació d'ingredients.
ptns.
Ptnts
Petunets,
Eva.
Petons!
Vacapaca: A mi també la llentia ben petitona com aquesta per aixó m'agrada tant, es diu pardina i és super petitona.
GEmma: A mi també m'agraden més amb amanida fredes tot i que la meva mare fa unes llenties estofades que estàn per llepar-se els dits.
Anna: Si i tant que són ideals per l'estiu a més és un plat que el pots fer de bon mati i menys el montatge amb l'enciam i tomàquet el pots deixar ja tot fet.
Marta: Es que les llenties del cole .... com pasen aquestes coses eh algún plat que de petit potser per no massa ben cuinat li agafes mania i desprès ho arrastres tota la vida... sort que amb les llenies ho has pogut solventar..
Cullerot Festuc: Si jo empato entre les llenties i els cigrons ... tots dos m'encanten. Les trobaràs la marca JA'E a botigues una mica gourmet no al super.
MErcè: Tens tota la raó que jo d'embarassada m'en vaig fer un tip de menjar llentia per l'anèmia ...
Gracies senyores pels vostres comentaris i molts petonets
Ideal.
Una abraçada
Mai
a casa ens encanten i en faig sovint, i la veritat és que no dóna pas tanta feina coure-les un mateix. amb les varietats que hi hi ha ara, no cal ni remullar-les, es renten bé, es posena coure com has dit amb una ceba i una fulla de llorer, si vols una pastanaga i un osset de pernil, i en tres quarts estan cuites unes bones pardines.
moltes gràcies per la dedicatòria ;)
M'agradan totes les amanidas peró aquesta de llenties amb ceba t'ha quedat amb una bona pinta...perfecte per un sopa sá!
Petons
Manel: si amb aquestes tant petitones que hi ha ara de fet quan les treus del remull de la nit quasi bé no cal bullir-les.. si t'agraden al dente ..
Marta: Eh que si un sopar ben sa a base de llegums i hortalisses què més volem ..
petonets a tots i gràcies