Passa al contingut principal

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA



Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim.

És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo.

Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes.


La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa.

Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa ....

Necessitarem:


- 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg
- 1 pot salsa de carn Bovril
- Llard
- Mostassa Maille Dijone
- Compota Poma
- Sal Pebre

Per les cebetes:

- 2 bosses de cebetes mini
- Mantega
- Vi blanc
- Pebre blanc
- sucre



Unes tres hores abans salpebrem el filet l'untem força amb la salsa Vobril i la mostassa ho emboliquem amb paper de plata i el deixem macerant a la nevera.

Posem en una platera per anar al forn boletes de llard, a sobre el filet i amb el forn prèviament escalfat al màxim el posem uns 15 / 20 min per banda depenent de si ens agrada molt o poc fet.

Ho podem acompanyar de cebetes galcejades: pelem i posem les cebetes en una olla amb mantega tirem sal i pebre blanc i deixem que agafin una mica de color tirem un cullerada de sucre i un bon got de vi blanc que les cobreixi totes i deixem a foc baix que es vagin fent aproximadament 3 hores, veureu que la cebeta es va desfent.

Com veieu és molt fàcil de fer ... animeu-vos que ja veureu quin gust més bo que agafa amb la maceració que li fem abans.

Comentaris

ANNAFS ha dit…
No he menjat mai filet de bou, de vedella sí. I és una vedella molt bona , criada a casa dels meus cunyats.
Cuinat així ha de ser deliciós,està al punt. I l'acompanyament,de cebetes i compota de poma, fantàstic .Hi escau moltíssim.
ptns.
Núria ha dit…
Caram Mar, m'has convençut!!! Quina pinta :D. Aquesta l'he de tastar! A casa són super carnivors.
vacapaca ha dit…
Que bon plat!! jo soc carnivora, m'agrada molt la "chicha" con diuen el nens, i aquest file sembla delicios!!! Un peto, Montse.
Marta ha dit…
Prefereixo el filet de bou, si es bo la carn queda fantástica! Les cebetes y la compota de poma li quedan genial.
M'agrada aquest plat Mar!
Petons
Mercè ha dit…
Mar, tota la raó!! Un plat fàcil de preparar i deliciós!! La carn entre la maceració i la cocció al forn queda molt melosa! Fantàstica!!
Petons!
MAR ha dit…
Anna:
Doncs prova el filet de bou perquè si us agrada la carn és molt més gustós, és una carn més vermella que la de vedella i francament gustosa, en quan a cocció si fa o no fa és el mateix.

Núria:
Doncs si sou carnivors ja pots anar encenent el forn.

Vacapaca:
ji ji a casa la chicha els pekes li diuen calnnnnnnnnnn ...

Marta:
Si tú com nosaltres el bou ... més gustós ... més addient als carnivors ...

Mercè:
Doncs si la maceració previa el deixa envoltat d'aromes i amorosit ..

Gràcies senyores pels vostres comentaris

petonets
dolorss ha dit…
La maceració, la cocció i aquest contrast de sabors de ceba, poma... ha de resultar bonissim.
Bon plat!!!
Petons
Anònim ha dit…
Hola!! he trobat la teva recepta i haig de dir que tan jo com la meva familia vam gaudir molt. No volia fer el filet a la planxa, com sempre, i no sabia com ho podia fer al forn. Moltes gràcies.

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque...

ESPIRALS D'ESCALIVADA AMB FORMATGE DE CABRA

Com ja us vaig dir en el pica pica de l'arrós negre que vam fer diumenge, hi havia uns espirals d'escalivada molt bons, entretingudets de fer però que els pots deixar preparats el dia abans a la nevera per que vagin agafant consistència per l'hora de tallar-los no tenir sorpreses. Jo en vaig fer dos de rollets que desprès vaig tallar i em van sortir unes 16 porcions més o menys. Per fer un parell doncs necessitarem: 3 pebrots vermells 2 albergínies 300 gr formatge de cabra rulo Alfàbrega fresca Sal pebre oli Paper film Paper de plata Paquet de crackers o torrades Salsa pesto Encenem el forn a 250º amb el foc a d'alt i a baix i posem en una bandeja els tres pebrots vermells que s'escalivin una bona estona. (bona estona = 1 hora) Un cop tenim el pebrot escalivat, el deixem refredar, el pelarem i en farem tires el més senceres que poguem i el posarem primer en un escorredor que deixi anar aigua i per últim sobre paper de cuina que absorbeixi tota l'aigua que no ha ...