Passa al contingut principal

MAGDALENES 2º PART

Una de les llaminadures que se'm resisteixen són les magdalens, bé de fet, haig d'admetre que cuino millor plats salats que dolços, mira ... no em surten del tot bé i les magdalenes no són una excepció... ja fa temps vaig publicar una entrada de magdalenes i bè però ara n'he provat una altre (treta d'un blog que no hi ha manera de trobar ara per posar-vos la referència, si l'autor@ ho detecta si us plau que m'ho digui que hi farem esment); aquestes han quedat diferents de les altres una mica més esponjoses i gustoses.

Ingredients (33 magdalenes, ni fet expressament)
  • 4 ous
  • 250 gr de sucre
  • 350 gr de farina
  • 250 cc oli d'oliva
  • 1 iogurt de llimona
  • 1 sobre de llevat químic Royal.
  • sucre llustre.
  • cacao en pols.
Montem les clares a punt de neu i les reservem.En un bol barrejem el sucre amb l'oli fins que ho tinguem tot ben integrat i anirem incorporant poc a poc la farina amb el llevat i la ratlladura d'una llimona.



Un cop tenim una masa ben homogénea, hi podem afegir el cacao si en volem de xocolata i sinó ja podem directament omplir les oblees de les magdalenes i ho espolsem tot amb sucre llustre i cap al forn amb el turbo a 190º durant uns 15 min.

Comentaris

vacapaca ha dit…
Que ricas!! Soy la primera así que me llevo una!! La verdad que dar con la medida exacta de la magdalena es complicado ... pero las tuyas son perfectas!!Un saludo, Montse.
María José ha dit…
Para mí junto con el bizcocho, el desayuno ideal.
¿ Te queda alguna ?
Un abrazo,
María José.
Gemma ha dit…
Per què dius que no et queden bé? Per la foto dirien que t'han quedat perfectes, esponjoses i amb el típic "copete" de les magdalenes :)
MAR ha dit…
bon dia

Vacapaca ... si que es puñetera la repostería .. sabes que pasa que nunca me ajusto a una receta siempre me gusta poner de mi cosecha y en salado es genial pero en dulce tienes que haces al dedillo todo sino... patupuffff ..

Maria José ... ohh si el bizcocho que rico que és para el desayuno com mermelada ... mmmmm ...

GEmma: no si bones han quedat es que estic una mica "obsessionada" amb el tema magdalenes pq al meu marit li agraden molt i és com una puntilla que porto ...

Petonets senyores i bon cap de setmana
Margarida ha dit…
Tenen una pinta fantàstica! Les de compra no me les podria menjar, de fet no n'he comprat mai, però les fetes a casa... són una delícia. Enlloc de cacau hi poso trossos de xocolata, i els encanta trobar la xocolata desfeta mentre se la mengen.
Bon cap de setmana
MAR ha dit…
hola Margarida i tant la bolleria comerial és incomestible a tots nivells, a mi tampoc m'agrada gens tenen gust quimic i jo que sé els greixos que hi posen com a minim el fet a casa saps que porta ... provaré la xocolata deu quedar bonissim... gràcies !!
bon cap de setmana
ANNAFS ha dit…
Donçs aquestes no se t' ha resistit! t' han quedat molt bé.
A mi em passa el mateix amb les magdalenes. Em costen i no em surten gaire bé. Hauré de provar auqestes a veure si em surten com tu.
ptns.
Marta ha dit…
T'han quedat molt bé Mar! semblan perfectes. Segur que ja le has agafat el truquillo.
Petons
MAR ha dit…
Anna i Marta gràcies pels vostres ànims ... la verita es que són molt bones i aquella oloreta que desprenen quan estàn pujant dins el forn, em sembla que és una de les olors més bones que existeixen ... mmmm com la de pa calent ...

Petonets

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal

BOLETS DE TARDOR AMB CANSALADA FRESCA

Rossinyols Aquesta tardor encara no havíem menjar bolets i divendres quan vam anar al mercat setmanal de Platja D'Aro vaig comprar aquests rovellons i rossinyols que em cridaven des de la parada.   Aquest cop per donal-s'hi una mica més de vida els vaig fer amb cansalada fresca per donar una mica més de gust al conjunt, perquè a títol personal, els bolets són una mica insulsos i sinó els hi afegim en la cocció algun ingredient que potencii el seu sabor doncs queden una mica tristos al plat.    Rovellons  Així doncs us explico com el vam fer: Ingredients Rossinyols i Rovellons All i julivert Oli oliva Sal i pebre blanc Cansalada de Duroc fresca (opcional ous frescos) Primer de tot netegem bé els bolets, els hi trèiem tota resta de terra i restes de vegetació, els trossegem i els posem amb una mica d'oli en una paella amb oli i pebre a foc mig i tapem, ara els bolets deixaran anar tota l'aigua que porten; anem remenant i quan ja veiem qu