Passa al contingut principal

CIGRONS AMB TOMAQUET

Avui presentem uns del plats de la Cuineta de la Carla, li encanten els cigrons, rics en proteïnes, lípids i almidó, els llegums és una part indispensable de la nostre dieta i a més ara que ja toquem l'estiu els podem fer també en amanides fredes. No és el cas d'avui, tot i que no cal menjar-lo calent del tot perquè sigui bó.




Ingredients:

- 400 gr de cigrons
- 4/5 tomàquets rallats
- 1 ceba de figueres
- 2 ous
- llorer
- Ametlla torrada


Començarem posant la nit abans els cigrons en remull i bullint-los a l'endemà (si es vol estalviar aquest pas es compra un pot de cigrons cuïts i avall).

Farem un sofregit amb la ceba i el tomàquet rallat, ho deixem una bona estona que vagi agafant consistència el sofregit, salpebrem i deixem una fulla de llorer.


Per una altre banda fer dos ous durs.


Quan ja tenim el sofregit al punt, afegim els cigrons i les ametlles torradetes previament tallades petitones i ho deixem uns 10 minuts fent xup xup, a l'últim moment tirem l'ou dur tallat a quarts i ja tenim el plat llest per menjar.

Com veieu entre el llegum, l'ou i l'ametlla és un plat força complert, ideal pels patufos ... i no tant patufos de la casa.

Comentaris

vacapaca ha dit…
Quin plat tant bo!! Els meus petits, que son tant dolents per menjar ... el cigrons no el hi agradan gaire ... pero probare amb tomaquet que mai els he donat! Un peto, Montse.
dolorss ha dit…
Als meus fills de petits tot era mala cara si posava llegums, els vaig tenir que deixar uns mesos al menjador escolar i (no vol dir que no cuinessin be, però...) des de aleshores mengen de casi tot. Ara els cigrons se’ls mengen de tota manera.
Una bona recepta i complerta!!!

Petons
El cullerot Festuc ha dit…
Amb aquest plat de llegums segur que la Carla es fa moooooolt gran! ;)
Petunets,
Eva.
Laura. ha dit…
Pues me encanta este plato, por que me gustan mucho los garbanzos, como dices, en verano fresquitos son una delicia!! besos!
Gemma ha dit…
Està molt bé que els nens s'acostumin a menjar llegums des de ben petits, oi?
Aquest platillo me'l prendria tebi, que calent ara fa massa calor, però sergur que seria boníssim!
MAR ha dit…
Bon dia senyores:

Vacapaca: aiii com pot ser que amb una mare tant bona cuinera hagin sortit dos micro comensals tan punyeteros ...

Dolors: Bona opció la del menjador escolar, no sé ara com són però abans segur que et tornaven les ganes de dinar a casa i tot cada dia.

Cullerot festuc: si que es fa gran si mira en un mes en concret el 19/07 ja fà dos anys ... volant pasa el temps.

Laura: A mi también me encantan ... hummus, ensalada de garbanzos, garbanzos con acelgas, bacalao con garbanzos .... lo que sea..

Gemma: Doncs si jo crec que els gustos i sabors s'han d'adquirir quan abans millor ... aixi desprès ja els tens arixivats ...

petunets a totes i moltes gràcies pels vostres comentaris
ANNAFS ha dit…
Ja veig que aquesta Carla és una joia. Les meves filles mengen cingrons, però rondinat una bona estona.
ptns.
Marta ha dit…
La Carla ha cuinat un plat de 10! m'agradan molt els cigrons i, a vegades no se que fer amb ells. Molt bona idea Mar i felicitats a la Carla!
Petons
MAR ha dit…
Bon dia Anna i Marta gràcies si que són bons els cigrons eh ...

Anna de segur que si els fas un hummus i que hi suquin pa de pita no rondinaràn tant ...

MArta gràcies per la Carla ...és una catadora fiable ..ja ja ja

petonets
La cuina vermella ha dit…
M'encanta la cuineta de la Carla, i que maca menjant fins i tot cigrons. Molts petons a les dues. Muac.

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal

BOLETS DE TARDOR AMB CANSALADA FRESCA

Rossinyols Aquesta tardor encara no havíem menjar bolets i divendres quan vam anar al mercat setmanal de Platja D'Aro vaig comprar aquests rovellons i rossinyols que em cridaven des de la parada.   Aquest cop per donal-s'hi una mica més de vida els vaig fer amb cansalada fresca per donar una mica més de gust al conjunt, perquè a títol personal, els bolets són una mica insulsos i sinó els hi afegim en la cocció algun ingredient que potencii el seu sabor doncs queden una mica tristos al plat.    Rovellons  Així doncs us explico com el vam fer: Ingredients Rossinyols i Rovellons All i julivert Oli oliva Sal i pebre blanc Cansalada de Duroc fresca (opcional ous frescos) Primer de tot netegem bé els bolets, els hi trèiem tota resta de terra i restes de vegetació, els trossegem i els posem amb una mica d'oli en una paella amb oli i pebre a foc mig i tapem, ara els bolets deixaran anar tota l'aigua que porten; anem remenant i quan ja veiem qu