Passa al contingut principal

EMPANADA ROGER


L'INGREDIENT PRINCIPAL DE L'EMPANADA: EN ROGER !!!


Aquest dissabte vam anar al bateig del Roger, el fill petit de la Marta i el Teo uns grans amics nostres que ja són sospitosos habituals d'aquest blog .

El Roger va ser batejat a Santa Maria de Palautordera a l'Esglesia del Remei, on feia exactament 11 anys que els seus pares s'havien casat !!!! desprès vam fer un brenar a l'aire lliure protegit del calor i del sol per unes carpes al bell mig del Montseny, s'estava molt i molt bé, els petits corrien amunt i avall i els grans ens feiem un tip de xerrar, menjar i riure a la fresca... que és dels que es tracta !!!

El Roger es va portar com un campió, és una delicia de criatura, menja, dorm i sempre sempre des de ben petit riu sense que te'l miris.. un bombonet de la natura !

També els pares de la criatura van celebrar que aquell dia feia 11 anys que s'havien casat, ho sigui que vas ser una gran celebració tot plegat !!!

Petita galeria de fotos:


La mama que se'l menja !! Pares, avis i germans

El papa: Tom Cruise a Cocktail El pastis !!!!!!

El moment !!!!!! El Sergi i el meu marit Quel




El Roger i jo !!!!






L'empanada Roger

Nosaltres vam aportar aquesta empanada a la merendola i la veritat que va quedar al nivell del bateig ... obviament ja ha quedat també batejada a partir d'ara serpa l'empanada Roger, diguem que és un regal que li fa la seva tieta postissa cuinera ....

Ingredients de la masa:

- 500 gr de farina
- 1 nou de llevat premsat de forn
- Sal
- mig got de vi blanc sec
- mig got d'aigua
- 1 ou
- 12 cullerades d'oli de cocció del sofregit
- pimentó dolç i picant

Ingredients farcit:

- 3 pebrots vermells
- 2 pebrots verds
- 2/3 cebes de Figueres
- 3 tomàquets vermells
- 2 grans d'all
- 800 gr de tonyina en oli
- 4 ous dussos
- 1 pot Olives tipical spanish ... Serpis o La Española
- Sal i pebre
- Pimentó dolç i picant


- 1 ou per pintar l'empanada

Primer de tot començarem pel farcit, ja que l'oli que fem servir per fer el sofregit serà uns dels ingredients de la masa.
Si és disposa de temps és convenient fer el sofregit el dia abans i deixar que reposi tota la nit.

Tallem a daus petits els pebrots vermells, els verds i la ceba i ho sofregit tot en una cassola amb un parell de dits ben bons d'oli d'oliva. Ho salpebrem i quan comenci a agafar coloret i textura hi afegim els tomàquets rallats i els dos grans d'all picats, ho salpebrem i deixem que quedi el sofregit i les verdures fetes però no massa estovades, que mantinguin una mica la textura.

Un cop tenim les verdures fetes apartem del foc la cassola i afegim pimentó dolç i picant al vostre gust.


Colem el sofregit i el deixem unes hores perquè vagi caient l'oli i els sucs de la cocció; a part que ho necessitem per la masa, és molt important que tot farcit que posem a l'empanada estigui ben escorregut de liquids sinó s'estova la masa.

Fem durs els quatre ous i tallem a rodanxetes les olives tipical spanish.

Obrim les llaunes o llauna de tonyina i la deixem escórrer tot l'oli.

En un bol i hi posem el sofregit de verdures ben escorregut, em d'intentar que no ens quedi oli, hi barrejarem les olives tallades i la tonyina ben escorreguda, i ho reservem a la nevera.

Ara ja podem fer la masa:


Jo aquest cop la vaig fer amb la Thermomix, sino se'n disposa és exactament el mateix però a bracitus ...

Posem dins el got de la Thermomix els liquids, aigua, el vi blanc i les 12 cullerades de l'oli del sofregit que em fet en el pas anterior, ho posem a 40º uns 2 minuts; seguidament afegirem la farina, el llevat, la sal, l'ou cru i el pimentó dolç i picant al gust de cadascú. Posem velocitat espiga uns 4 minuts i que amasi.
Si ens ha quedat massa enganxosa hi afegirem una mia més de farina si ens ha quedat poc agafada hi podem afegir o un ou més o una mica més d'oli de cocció.
Hem de deixar reposar la masa com a mínim una hora perque el llevat faci la seva feina.

Si us en sobra la podeu congelar tranquil.lament.

Montatge de l'Empanada:

Dividirem la masa que em fet en dos, estirarem amb un corró la masa i la posarem en una plata per anar al forn, o una font de pyrex o el que tinguem a bé; Estirem la masa i hi posem a sobre el farcit ben escampat al llarg de tota la base, tallem els ous dussos a discs i els posem a sobre de tot.


Estirem l'altre meitat de masa i tapem el farcit que em col.locat, tanquem els costats de l'empanada com si féssim una empanadilla; estirant la base cap amunt i pinçant-la amb una forquilla, per últim si volem podem amb la masa que ens ha sobrat decorar l'empanada.

Pintem amb ou batut la superficie i li fem un forat al mig de la masa perque no se'ns bufi al coure; l'enfornem a uns 200º amb turbo i anar vigilant.

Queda molt bona animeu-vos fredeta ara de pica pica per l'estiu queda bonissima.

Felicitats Roger mira que em vas inspirar a fer !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comentaris

La cuina vermella ha dit…
Holaaaa! Aquest nen tan preciós no necessita empanada, ell sol està per menjar-se'l!!!!
Com que a en Roger no li cal, l'empanada ja ens la megem nosaltres!! Un petó a tota la família!
Gemma ha dit…
Felicitats! Quina festassa en honor d'aquest nen tan preciós!
Aquesta empanada és ideal per merendoles d'aquest tipus, on tothom pica i porta alguna cosa... et va quedar genial!
dolorss ha dit…
Vols dir que el Roiger no somreia al veure l'empanada que li havies fet? segur que si.
Bona festa i amb amics, és el millor.

Petons
vacapaca ha dit…
Felicitats al petit!! i a tu tambe! que pinta que te aquesta empanada!! Una molt bona aportacio a una reunio tan especial!! Un peto, Montse.
Laura. ha dit…
Ese niño esta para darle un repisco, que mofletillos, es precioso.
Tu empanada, pues estupenda, hecha con amor, que todo sale bueno.
Muchos besos!
Marta ha dit…
Ummmmmmmmmmmmmm tot estava boníssim, però aquesta empanada va ser l'estrella (després dle meu fill, of course). Mar, et va quedar de conya, estava boníssima i ens ho vam passar molt bé.
Gràciessssssssssssssss a tots!!!!!!!!!
ANNAFS ha dit…
Que contents deurien quedar tots amb aquesta empanada tan bona. M' agrada aixó de posar-hi el nom a damunt.
És un nen preciós, i si a sobre és tan bon nen...
ptns.
Marta Padenous ha dit…
Aquesta empanada fa molt bona pinta...però crec que preferiria la galta del Roger...
Ptnts
Mercè ha dit…
Felicitats a en Roger! I a la Mar, per l'empanada!! Quina pinta!!! :)
Petons!
MAR ha dit…
bON DIA

Avui us contesto a tots de cop: Si el Roger és una delicia de criatura i te'l menjaries, amb aquelles galtorres que té i quan somriu surt el sol per tothom.
I el que jo dic l'empanada bona però quan cuines per amor per il.lussió doncs les coses surten bé ... no hi ha secret ...

petonets a tothom i moltes gracies pels comentaris tant dolços que heu deixat ...
Elena ha dit…
yo casi que me como an Roger,jejje que preciosidad de niño.
Irisibula ha dit…
quin nen més macooo!!! ell i l'empanada estan per menjar-se'ls! molts petons!
MAR ha dit…
Hola Elena e Iris si que és preciós el Roger a més és tant bona criatura que encara més .. !!!!

petunets i molt bon cap de setmana
Glòria ha dit…
Un nen preciós i molt rialler!. De moment, aquesta empanada no l'ha tastat, però quan sigui més gran, hauràs de repetir-la, eh?. El nen s'ho mereix!.

Felicitats!.
BuenasMigas. ha dit…
Quina cara de felicitat se't veu amb el teu Roger, Mar, i no és per a menys perquè tens un nen preciós.

L'empanada es veu com per llepar-se els dits, que bona!

Una abraçada,
Anna

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal

BOLETS DE TARDOR AMB CANSALADA FRESCA

Rossinyols Aquesta tardor encara no havíem menjar bolets i divendres quan vam anar al mercat setmanal de Platja D'Aro vaig comprar aquests rovellons i rossinyols que em cridaven des de la parada.   Aquest cop per donal-s'hi una mica més de vida els vaig fer amb cansalada fresca per donar una mica més de gust al conjunt, perquè a títol personal, els bolets són una mica insulsos i sinó els hi afegim en la cocció algun ingredient que potencii el seu sabor doncs queden una mica tristos al plat.    Rovellons  Així doncs us explico com el vam fer: Ingredients Rossinyols i Rovellons All i julivert Oli oliva Sal i pebre blanc Cansalada de Duroc fresca (opcional ous frescos) Primer de tot netegem bé els bolets, els hi trèiem tota resta de terra i restes de vegetació, els trossegem i els posem amb una mica d'oli en una paella amb oli i pebre a foc mig i tapem, ara els bolets deixaran anar tota l'aigua que porten; anem remenant i quan ja veiem qu