L'INGREDIENT PRINCIPAL DE L'EMPANADA: EN ROGER !!!
Aquest dissabte vam anar al bateig del Roger, el fill petit de la Marta i el Teo uns grans amics nostres que ja són sospitosos habituals d'aquest blog .
El Roger va ser batejat a Santa Maria de Palautordera a l'Esglesia del Remei, on feia exactament 11 anys que els seus pares s'havien casat !!!! desprès vam fer un brenar a l'aire lliure protegit del calor i del sol per unes carpes al bell mig del Montseny, s'estava molt i molt bé, els petits corrien amunt i avall i els grans ens feiem un tip de xerrar, menjar i riure a la fresca... que és dels que es tracta !!!
El Roger es va portar com un campió, és una delicia de criatura, menja, dorm i sempre sempre des de ben petit riu sense que te'l miris.. un bombonet de la natura !
També els pares de la criatura van celebrar que aquell dia feia 11 anys que s'havien casat, ho sigui que vas ser una gran celebració tot plegat !!!
Petita galeria de fotos:
La mama que se'l menja !! Pares, avis i germans
El papa: Tom Cruise a Cocktail El pastis !!!!!!
El moment !!!!!! El Sergi i el meu marit Quel
El Roger i jo !!!!
L'empanada Roger
Nosaltres vam aportar aquesta empanada a la merendola i la veritat que va quedar al nivell del bateig ... obviament ja ha quedat també batejada a partir d'ara serpa l'empanada Roger, diguem que és un regal que li fa la seva tieta postissa cuinera ....
- 500 gr de farina
- 1 nou de llevat premsat de forn
- Sal
- mig got de vi blanc sec
- mig got d'aigua
- 1 ou
- 12 cullerades d'oli de cocció del sofregit
- pimentó dolç i picant
Ingredients farcit:
- 3 pebrots vermells
- 2 pebrots verds
- 2/3 cebes de Figueres
- 3 tomàquets vermells
- 2 grans d'all
- 800 gr de tonyina en oli
- 4 ous dussos
- 1 pot Olives tipical spanish ... Serpis o La Española
- Sal i pebre
- Pimentó dolç i picant
- 1 ou per pintar l'empanada
Primer de tot començarem pel farcit, ja que l'oli que fem servir per fer el sofregit serà uns dels ingredients de la masa.
Primer de tot començarem pel farcit, ja que l'oli que fem servir per fer el sofregit serà uns dels ingredients de la masa.
Si és disposa de temps és convenient fer el sofregit el dia abans i deixar que reposi tota la nit.
Tallem a daus petits els pebrots vermells, els verds i la ceba i ho sofregit tot en una cassola amb un parell de dits ben bons d'oli d'oliva. Ho salpebrem i quan comenci a agafar coloret i textura hi afegim els tomàquets rallats i els dos grans d'all picats, ho salpebrem i deixem que quedi el sofregit i les verdures fetes però no massa estovades, que mantinguin una mica la textura.
Un cop tenim les verdures fetes apartem del foc la cassola i afegim pimentó dolç i picant al vostre gust.
Colem el sofregit i el deixem unes hores perquè vagi caient l'oli i els sucs de la cocció; a part que ho necessitem per la masa, és molt important que tot farcit que posem a l'empanada estigui ben escorregut de liquids sinó s'estova la masa.
Fem durs els quatre ous i tallem a rodanxetes les olives tipical spanish.
Obrim les llaunes o llauna de tonyina i la deixem escórrer tot l'oli.
En un bol i hi posem el sofregit de verdures ben escorregut, em d'intentar que no ens quedi oli, hi barrejarem les olives tallades i la tonyina ben escorreguda, i ho reservem a la nevera.
Ara ja podem fer la masa:
Ara ja podem fer la masa:
Jo aquest cop la vaig fer amb la Thermomix, sino se'n disposa és exactament el mateix però a bracitus ...
Posem dins el got de la Thermomix els liquids, aigua, el vi blanc i les 12 cullerades de l'oli del sofregit que em fet en el pas anterior, ho posem a 40º uns 2 minuts; seguidament afegirem la farina, el llevat, la sal, l'ou cru i el pimentó dolç i picant al gust de cadascú. Posem velocitat espiga uns 4 minuts i que amasi.
Si ens ha quedat massa enganxosa hi afegirem una mia més de farina si ens ha quedat poc agafada hi podem afegir o un ou més o una mica més d'oli de cocció.
Hem de deixar reposar la masa com a mínim una hora perque el llevat faci la seva feina.
Si us en sobra la podeu congelar tranquil.lament.
Montatge de l'Empanada:
Dividirem la masa que em fet en dos, estirarem amb un corró la masa i la posarem en una plata per anar al forn, o una font de pyrex o el que tinguem a bé; Estirem la masa i hi posem a sobre el farcit ben escampat al llarg de tota la base, tallem els ous dussos a discs i els posem a sobre de tot.
Estirem l'altre meitat de masa i tapem el farcit que em col.locat, tanquem els costats de l'empanada com si féssim una empanadilla; estirant la base cap amunt i pinçant-la amb una forquilla, per últim si volem podem amb la masa que ens ha sobrat decorar l'empanada.
Pintem amb ou batut la superficie i li fem un forat al mig de la masa perque no se'ns bufi al coure; l'enfornem a uns 200º amb turbo i anar vigilant.
Queda molt bona animeu-vos fredeta ara de pica pica per l'estiu queda bonissima.
Felicitats Roger mira que em vas inspirar a fer !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Comentaris
Com que a en Roger no li cal, l'empanada ja ens la megem nosaltres!! Un petó a tota la família!
Aquesta empanada és ideal per merendoles d'aquest tipus, on tothom pica i porta alguna cosa... et va quedar genial!
Bona festa i amb amics, és el millor.
Petons
Tu empanada, pues estupenda, hecha con amor, que todo sale bueno.
Muchos besos!
Gràciessssssssssssssss a tots!!!!!!!!!
És un nen preciós, i si a sobre és tan bon nen...
ptns.
Ptnts
Petons!
Avui us contesto a tots de cop: Si el Roger és una delicia de criatura i te'l menjaries, amb aquelles galtorres que té i quan somriu surt el sol per tothom.
I el que jo dic l'empanada bona però quan cuines per amor per il.lussió doncs les coses surten bé ... no hi ha secret ...
petonets a tothom i moltes gracies pels comentaris tant dolços que heu deixat ...
petunets i molt bon cap de setmana
Felicitats!.
L'empanada es veu com per llepar-se els dits, que bona!
Una abraçada,
Anna