Aquest coca és mundialment famosa per haver-la fet tothom i ser rapidissima de fer i boníssima en relació a la feina que ens comporta, té infinitat de variacions, hi podem posar troçets de poma , la podem aromatitzar amb canyella, amb una miqueta d'anís, com jo he fet aquest cop i queda diferent i bona, podem posar nous, ametlles fetes a làmines per sobre o bé pinyons, o la podem farcir de nata, trufa .... és a dir és un fons d'armari imprescindible com el traje jaqueta negra ..... o els texans ...
- 4 ous
- 1 sobre llevat
- 1 iogurt natural o de llimona
- 3 mides de iogurt de farina
- 2 mides de iogurt de sucre1 mida de iogurt d'oliva
- ralladura de llimona
- 150 gr ametlles
- Anís del Mono
- Sucre glass
Començarem batent els quatre ous i ho barrejarem amb el sucre, ho anem treballant fins obtenir una masa homogénea ben integrada, seguidament afegim el iogurt i l'oli i ho remenem bé; pasem pel sedàs o pel col.lador la farina i el llevat, i ho afegim a la barreja anterior. Un cop tenim una masa elàstica sense cap grumoll hi posarem el "xorritu" d'anis i la ralladura de llimona amb les ametlles trossejades.¨
Ho aboquem tot en un motlle, jo aquest cop he fet servir un de silicona amb forma de flor .... queda molt divertit i diferent, ho posem al forn pre escalfat amb la opció de Turbo a uns 150º i aproximadament 40 minuts, aneu mirant cada forn és un món, però sobretot intenteu no obrir la porta fins al final.
Un cop cuit podem fer tantes coses com imaginació tingueu. !!!!!!!!!!!!!
Bon profit
Comentaris
Segur que és aixó.
Bonissim!!!
Ptnts
Petons
Tota la raó, una recepta de tota la vida que sempre ve de gust amb totes les variants que existeixen!
Petons!
Us resumeixo a totes avui perquè realment és el dieu una recepta de tota la vida, sencilla que admet mil possibilitats i resultona ... per aixó com molt bé diu la Dolors encara està vigent com el primer dia-
Petonets`, gràcies pels vostres comentaris i bon cap de setmana
ptns.
Gemma si que li dóna un toc diferent i si a sobre de l'anís afegim una mica de matafaluga però treient les ametlles queda bonissima.
Hola Cuina Vermella me'n alegro molt haver-vos portat records d'infancia ... són els millors.
Anna queden molt bones les ametlles li dónen un toc com més de coca.
petunets, gràcies i bon cap de setmana
Quins records!
Una abraçada.
petonets i gràcies