Passa al contingut principal

PLATILLO DE POLLASTRE I GAMBES


A casa els pares sóm molta colla, sóm quatre germanes casades amb diversos fills cada una, i quan ens juntem , en total 15 comensals de bon menjar, la meva mare, que és molt bona cuinera, se les ha d'empescar per donar de menjar a una colla d'afamats i al mateix temps no ser esclava de la cuina durant hores; així que molts cops opta pels platillos, magnifics guisats tipics de Girona però en concret de l'Empordà, que li permet, si es vol, fer-los el dia abans ja que en repós queden més bons,i deixar el toc final quan tothom ja és a taula.

És el cas del platillo que va fer l'altre dia i que avui us presento, queda molt i molt bó, és senzill de fer i ràpid ja us dic fins el toc final de les gambes el pots deixar fet la nit abans, a mi personalment m'agrada més el plat reposat perquè tot s'impregna dels sabors i les textures queden més meloses; així doncs en posem el davantal i començem:



Ingredients (7/8 persones)
  • 2 pollastres-Separar el que és pel caldo i tallar els quartos en tres trossos
  • Ceba
  • Tomàquets
  • 32 Gambes (depèn de la mida i del pressupost de cadascú)
  • Avellanes
  • 2 grans d'all + Julivert
  • Conyac
Posem el pollastre salpebrat en una cassola amb oli, el saltejem i quan ja veiem que està dorat el treïem i el reservem.

En el mateix oli fem un sofregit amb la ceba i el tomàquet, i quan començi a coure's afegim la picada NOMÈS d'avellanes all i julivert, hi tirarem també un bon raig de conyac .

Un cop veïem que el sofregit ja ha anat lligant amb la picada afegirem els pollastre que previament hem cuinat i ho deixarem fent xup xup una horeta aproximadament si ens queda sec
o bé aigua o bé caldo vegetal o de pollastre que tinguem a mà.


En aquest punt podem apagar i deixar el platillo en "stand by" fins l'hora de dinar, un cop tenim a tothom a taula (a casa del primer crit de a taula fins que tothom és a lloc podem passar tranquil.lament 15 minuts) encenem el foc i posem les gambes una mica enfonsades sota el pollastre i ho deixem uns 10 minuts just perquè les gambes es facin i el platillo agafi temperatura... i ja està a xuclar caps de gambes i sucar-hi pa !!!!

Comentaris

Quel ha dit…
Nenes (i nens)

Apunteu-vos bé la recepta que els platillos de la meva sogre son MÍTICS !! (sembla que sigui de Girona i tot !!!)

D'on us penseu si no que li ve a la Mar la passió per la cuina ?... d'haver-la mamada a casa des de ben petita.
vacapaca ha dit…
Quin plat tan cassolà!! m'agrada molt. Pocs ingredients amb resultat espectacular!! No hi ha res com un bon dinar amb la familia! Un peto, Montse.
Laura. ha dit…
Hola Mar, gracias por tu visita, he estado paseandome por tu blog, muy buenas recetas, he visto un helado por ahi.. mmm... Un beso!
Cuinagenerosa ha dit…
gran plat, el tinc en el top ten dels preferits i tens tota la raó, d'un dia per l'altre millora
El cullerot Festuc ha dit…
4 nenes??? quina risa...a casa meva també diem que no sabem fer nens...jeje!!
Aquest mar i muntanya és boníssim...no sabia que a l'Empordà li deieu platillos...aissss...i les gambes eren de Palamós??? que bones que són!!!!
Felicitats a la mare per aquest magnífic plat!
Petunets,
Eva.
Gemma ha dit…
Aquests platillos fets del dia abans sempre guanyen més, oi? I així avances feina...
La presentació t'ha quedat fantàstica!
Ja us imagino xuclant les gambes, je je je...
Margarita ha dit…
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Margarita ha dit…
El traductor está un poco rebelde y no ha querido que me enterase del todo, pero he entendido lo suficiente para hacerme a la idea de lo bueno que debe estar este pollo. Delicioso.
La cuina vermella ha dit…
Quin suquet, quina meravella de platillo, salivo només de mirar-lo. Un petonàs bonica.
dolorss ha dit…
Veig que tens una bona mestra, ara que també veig de qui has heretat el gust per la cuina.
Aquest tipus de plats fets de vigília m’agraden molt, aquest mar i muntanya deliciós.
Felicita a la teva mare que prou que s’ho mereix.
Petons
MAR ha dit…
Bon dia

Quel: Si que els fa bons la mama els platillos eh ... i si el veure fer cuinetes tota la vida a casa ajuda que tinguis més facilitat a aficionar-te ... tot i que la meva sogre cuina molt bé ..... ejem ...

Vacapaca: A mi m'encanten també plats com aquest quatre ingredients bons i fàcils de trobar al mercat i un resultat bonissim..

Laura: De nada tu blog es muy interesante a ver si encuentras más cosas por mi cocina que te gusten.

Manel: no m'extranya que estigui en el top ten, també ho està en el meu .. i si d'un dia per l'altre guanyen i molt !!!

Cullerot Festuc: I tant que són de Palamós, amb perdó de la resta, les millors gambes del món !! si a casa ja veus tampoc saben fer nens ..... sóm la secció femenina.

Gemma: Doncs si ja ens pots imaginar bé perquè quan la gamba és bona gaudeixes més xuclant el cap que menjan-te el cos.

Margarida: LAmento el problema com el traductor miraré a ver qué puedo hacer para mejorar la versión.... si te interesa el pollo te lo traduzco tu misma sin ningún tipo de reparo pides.

Cuina VErmella: moltes gràcies. .. si que fan salivera aquest plats eh ...

Dolors: Si que tinc bona mestre moltes gràcies, la veritat es que ens ha trasmés al 50% de les filles un amor per la cuina important i l'altre 50 % no s'acosten a la cuina ni per error ja ja ja

petontes a tothom i moltíssimes gracies pels vostres comentaris.
BuenasMigas. ha dit…
T'ha sortit un platillo 'mar i muntanya' preciós! Que bó. M'ha encantat.

Petons,
Anna
Mercè ha dit…
Mar, aquest mar i muntanya crec que el fem molt a Girona. ;) La meva mare també el fa afegint-hi a més a més escamarlans... i quina delícia! :)
I com tu dius, fet del dia abans millora el gust!
Petons!
MAR ha dit…
Bon dia

Buenas Migas: moltes gràcies si que queda molt i molt bo

MErcè: Home malament malament si a sobre de gambes tb hi posem escamalans no deu quedar .. ja ja ja .. que bó ja ho faré el proper cop ...

petunets i bon cap de setmana
ANNAFS ha dit…
Carai amb el platillo de la teva mare. Boníssim.
Per la meva part només tinc un germà, però part del meu marit són 7. Així que la meva sogra quan ens trobem també cuina estofats que les pot fer abans. No sabia que se' n deia platillos.
ptns.
Marta Padenous ha dit…
Mar, felicita a la teva mare!!! Es que com les mares i les àvies...no hi ha ningú...
M'ha recordat el primer cop que vaig fer "sarsuela"...amb la recpta de la mare...sencill i boníssim, com aquest "platillo" segur!!
Ptnts
Marta ha dit…
Mar, feia molt que no passaba per aquí i de repent, estic preparant mudances, em trobo amb aquesta recepte genial. Només mirar els gambes ja em dona gana.
Petons i bon cap de setmana.
MAR ha dit…
Bon dia

Anna .. deu ni dor 7!!!! a aquets nivells ja no és fer perolades de platillos sinó montar directament una empresa de catering ...

Marta: és divertit com mitifiquem molts cops els plats de tota la vida de casa i penses que són elaboracions complicades i en el fons són super senzilles amb resultats excepcionals ... però fins que no t'hi poses no t'ho imagines ...gràcies per les felicitacions.

Marta: ja et planyo amb les mudançes nosaltres en poc temps en vam fer tres .... sin comentarios si si mirat les gambes que et donaràn forçes per seguir obrint i tancant caixes...

petonets a totes i moltes gràcies pels vostres comentaris
Margarida ha dit…
Això no és "un platillo", sinó "un superplat"!!!
Això és boníssim, i a qui li agrada sucar el pa....mmmm.....!
La meva mare també s'ha d'espavilar quan ens reunim tots, perquè també som 4 germans (jo l'única noia i, és clar, no m'escapo d'ajudar-la)!
Petons.

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal

Pinxitos de pasta fresca

pinxitos de pasta fresca   Cada cop que tinc convidats a casa em passo una bona estona pensant entrants originals que no hagi fet abans, d'altra banda si som colla també mires l'aspecte de poder tenir-los fets amb anticipació així et pots dedicar al plat més important del dia ... és a dir als teus convidats. Així doncs avui us presento uns pinxitos de pasta fresca molt i molt senzills de fer i que els podem tenir llestos en 15 minuts. Els podeu fer amb la pasta fresca farcida que us faci més gràcia. Ingredients Raviolis de carbassa, raviolis d'espinacs amb formatge fresc i de bolets. Tomàquet deshidratat i conservat en oli Boletes mini de mozzarella Salsa pesto Bastonets per enfilar els ingredients Primer de tot farem un bull a la pasta però la courem molt poc que quedi al dente, d'aquesta manera ens assegurem que quan els enfilem no se'ns trenquin. Agafem un bastonet i anem posant per ordre un trosset de tomàquet sec italià, una boleta de mozz