A casa els pares sóm molta colla, sóm quatre germanes casades amb diversos fills cada una, i quan ens juntem , en total 15 comensals de bon menjar, la meva mare, que és molt bona cuinera, se les ha d'empescar per donar de menjar a una colla d'afamats i al mateix temps no ser esclava de la cuina durant hores; així que molts cops opta pels platillos, magnifics guisats tipics de Girona però en concret de l'Empordà, que li permet, si es vol, fer-los el dia abans ja que en repós queden més bons,i deixar el toc final quan tothom ja és a taula.
És el cas del platillo que va fer l'altre dia i que avui us presento, queda molt i molt bó, és senzill de fer i ràpid ja us dic fins el toc final de les gambes el pots deixar fet la nit abans, a mi personalment m'agrada més el plat reposat perquè tot s'impregna dels sabors i les textures queden més meloses; així doncs en posem el davantal i començem:
Ingredients (7/8 persones)
- 2 pollastres-Separar el que és pel caldo i tallar els quartos en tres trossos
- Ceba
- Tomàquets
- 32 Gambes (depèn de la mida i del pressupost de cadascú)
- Avellanes
- 2 grans d'all + Julivert
- Conyac
Posem el pollastre salpebrat en una cassola amb oli, el saltejem i quan ja veiem que està dorat el treïem i el reservem.
En el mateix oli fem un sofregit amb la ceba i el tomàquet, i quan començi a coure's afegim la picada NOMÈS d'avellanes all i julivert, hi tirarem també un bon raig de conyac .
Un cop veïem que el sofregit ja ha anat lligant amb la picada afegirem els pollastre que previament hem cuinat i ho deixarem fent xup xup una horeta aproximadament si ens queda sec
o bé aigua o bé caldo vegetal o de pollastre que tinguem a mà.
En aquest punt podem apagar i deixar el platillo en "stand by" fins l'hora de dinar, un cop tenim a tothom a taula (a casa del primer crit de a taula fins que tothom és a lloc podem passar tranquil.lament 15 minuts) encenem el foc i posem les gambes una mica enfonsades sota el pollastre i ho deixem uns 10 minuts just perquè les gambes es facin i el platillo agafi temperatura... i ja està a xuclar caps de gambes i sucar-hi pa !!!!
Comentaris
Apunteu-vos bé la recepta que els platillos de la meva sogre son MÍTICS !! (sembla que sigui de Girona i tot !!!)
D'on us penseu si no que li ve a la Mar la passió per la cuina ?... d'haver-la mamada a casa des de ben petita.
Aquest mar i muntanya és boníssim...no sabia que a l'Empordà li deieu platillos...aissss...i les gambes eren de Palamós??? que bones que són!!!!
Felicitats a la mare per aquest magnífic plat!
Petunets,
Eva.
La presentació t'ha quedat fantàstica!
Ja us imagino xuclant les gambes, je je je...
Aquest tipus de plats fets de vigília m’agraden molt, aquest mar i muntanya deliciós.
Felicita a la teva mare que prou que s’ho mereix.
Petons
Quel: Si que els fa bons la mama els platillos eh ... i si el veure fer cuinetes tota la vida a casa ajuda que tinguis més facilitat a aficionar-te ... tot i que la meva sogre cuina molt bé ..... ejem ...
Vacapaca: A mi m'encanten també plats com aquest quatre ingredients bons i fàcils de trobar al mercat i un resultat bonissim..
Laura: De nada tu blog es muy interesante a ver si encuentras más cosas por mi cocina que te gusten.
Manel: no m'extranya que estigui en el top ten, també ho està en el meu .. i si d'un dia per l'altre guanyen i molt !!!
Cullerot Festuc: I tant que són de Palamós, amb perdó de la resta, les millors gambes del món !! si a casa ja veus tampoc saben fer nens ..... sóm la secció femenina.
Gemma: Doncs si ja ens pots imaginar bé perquè quan la gamba és bona gaudeixes més xuclant el cap que menjan-te el cos.
Margarida: LAmento el problema com el traductor miraré a ver qué puedo hacer para mejorar la versión.... si te interesa el pollo te lo traduzco tu misma sin ningún tipo de reparo pides.
Cuina VErmella: moltes gràcies. .. si que fan salivera aquest plats eh ...
Dolors: Si que tinc bona mestre moltes gràcies, la veritat es que ens ha trasmés al 50% de les filles un amor per la cuina important i l'altre 50 % no s'acosten a la cuina ni per error ja ja ja
petontes a tothom i moltíssimes gracies pels vostres comentaris.
Petons,
Anna
I com tu dius, fet del dia abans millora el gust!
Petons!
Buenas Migas: moltes gràcies si que queda molt i molt bo
MErcè: Home malament malament si a sobre de gambes tb hi posem escamalans no deu quedar .. ja ja ja .. que bó ja ho faré el proper cop ...
petunets i bon cap de setmana
Per la meva part només tinc un germà, però part del meu marit són 7. Així que la meva sogra quan ens trobem també cuina estofats que les pot fer abans. No sabia que se' n deia platillos.
ptns.
M'ha recordat el primer cop que vaig fer "sarsuela"...amb la recpta de la mare...sencill i boníssim, com aquest "platillo" segur!!
Ptnts
Petons i bon cap de setmana.
Anna .. deu ni dor 7!!!! a aquets nivells ja no és fer perolades de platillos sinó montar directament una empresa de catering ...
Marta: és divertit com mitifiquem molts cops els plats de tota la vida de casa i penses que són elaboracions complicades i en el fons són super senzilles amb resultats excepcionals ... però fins que no t'hi poses no t'ho imagines ...gràcies per les felicitacions.
Marta: ja et planyo amb les mudançes nosaltres en poc temps en vam fer tres .... sin comentarios si si mirat les gambes que et donaràn forçes per seguir obrint i tancant caixes...
petonets a totes i moltes gràcies pels vostres comentaris
Això és boníssim, i a qui li agrada sucar el pa....mmmm.....!
La meva mare també s'ha d'espavilar quan ens reunim tots, perquè també som 4 germans (jo l'única noia i, és clar, no m'escapo d'ajudar-la)!
Petons.