La seva elaboració és molt senzilla però els resultats i les alternatives que té per acompanyar la fan divertida i sobretot és un plat molt sà: patata, porros i llet.
Pels petits de casa també és genial, jo per exemple quan la fem per la Carla hi posso tallets petits de pernil salat ben bó i si és pels gran unes fines làmines de foie congelat previament queden boníssimes, aixi doncs us explico com la fem a casa.
Començem tallant la part verda dels porros i li treiem la primera capa més dura, els fem a rodanxes a lo llarg ben fines, reservem.
Pelem i tallem les patates a quadrats i reservem.
Ho deixem que vagi fent xup xup fins que la patata es desfaci i ho retirem del foc.
Amb el turmix ho triturem tot i anem afegint llet a mida que ens la vagi demanant la barreja fins obtenir la textura que desitjem, no poso quantitat de llet perque a cada casa agradarà més o menys espès segons els gustos.
Comentaris
ptns.
Petunets,
Eva.
Petons!
Gemma: Si que l'hem de fer a l'hivern també, mira són d'aquelles coses que ho associes a l'estiu i desprès quan vé l'hivern no ho fas.
Anna: Doncs animat perque és super fàcil i molt bona, molt suau.
Josep:Si eh les cremes fredes a l'estiu són super refrescants i lleugeres quan no tens gana.
Marta: Ja veig que ets una vichyssoise adicta !!!
Cullerot Festuc: Quina casualitat, doncs prova amb el foie queda boníssim el contrast també és veritat que jo pasaria foie a tot arreu m'encanta.
Josep: Si que agrada molt eh .. a veure si aquest hivern m'en recordo i la faig calenteta.
MErcè: Tú ets de les meves de producte estacional ja ja ja
petonets a tothom i molt bona diada
Petons
Marta: Ja veig que també la fas a l'hivern calenteta, a veure si aquest any ho faig.
Pocohecho: Hola Jorge grácias por la visita he hecho lo mismo y me he pasado por tu cocina, muy interesante también.
MªJosé: Veus que bé ja t'he recordat una recepta ...
Manel: Si que els encanta, jo no tinc problemes amb la verdura i la Carla és un 4x4 gastronómic, però si que se la menjen bé els més nyiguis nyogui.
Cuina Vermella: I a vosaltres pel comentari
Petunets a tothom i moltes gràcies