Aquest cap de setmana hem tingut un festival de dinars i sopars que m'han donat la oportunitat de fer un reportatge fotogràfic que aniré presentant de mica en mica.
La primera entrada que volia fer són aquestes figues amb formatge, donat que les figues ja les tenim al final de la seva temporada (juliol, agost i setembre) aprofiteu.
Algunes característiques interessants de la figa, a part de ser la primera roba interior de la história, el va fer servir Adàn i Eva per presentar-se en ... no direm en societat es clar, doncs bé ho deixarem tant sols per presentar-se, d'altra banda se'l considera un laxant natural molt efectiu gràcies als granets que conte a l'interior (fibra vegetal), podriem dir que és un peeling dels intestins, té un efecte expectorant molt apreciat per la gent que pateix processos bronquials crònics.
Nomès tenir en compte que el seu alt contingut en sucres (hidrats de carboni) el fa contraindicat per diabétics i obessos.
Ingredients:
- 10 figues
- llavors de sèsam
- Xarop de vinagre de módena
- Formatge de cabra tallat molt finet
En aquest recepta l'elecció del formatge ens canvia totalment el sabor del plat, podem escollir el que volguem però que no sigui massa fort sinó ens matarà el sabor de la figa, ni tampoc una mozzarella que no ens aportarà cap nota de sabor ... en definitiva escolliu el formatge que volgueu però que sigui tallat molt finet i tipus curat o semi curat.
Començarem pelant les figues amb molta cura de no emportar-nos la carn interior. Les tallarem a làmines d'uns milímetres com si féssim un carpaccio.
Les col.loquem en una plata i hi posem a sobre el formatge de cabra tallat finet, ho amanim amb el xarop de vinagre de módena i a sobre de tot hi afegim les llavors de sésam pasades previament per la paella per donar un torrat al conjunt.
I ja està la veritat es que no costa res, el més entretingut és pelar les figues ... i queda molt bó com a entrant d'un àpat.
Comentaris
Petons!
Petunets,
Eva.
Fins aviat
Doncs si senyores us animo a provar-les i el comentari que fa el cullerot festuc de provar-les amb foie no ho he fet, i amb lo que m'agrada segur que serà bonissim, apuntada queda !!!!
petunets
petunets
Petons
Tus explicaciones sobre las propiedades de los higos han despertado mucho mi interés sobre este fruto.
Un beso
ptns.
Petons!