Passa al contingut principal

FIGUES AMB FORMATGE



Aquest cap de setmana hem tingut un festival de dinars i sopars que m'han donat la oportunitat de fer un reportatge fotogràfic que aniré presentant de mica en mica.


La primera entrada que volia fer són aquestes figues amb formatge, donat que les figues ja les tenim al final de la seva temporada (juliol, agost i setembre) aprofiteu.

Algunes característiques interessants de la figa, a part de ser la primera roba interior de la história, el va fer servir Adàn i Eva per presentar-se en ... no direm en societat es clar, doncs bé ho deixarem tant sols per presentar-se, d'altra banda se'l considera un laxant natural molt efectiu gràcies als granets que conte a l'interior (fibra vegetal), podriem dir que és un peeling dels intestins, té un efecte expectorant molt apreciat per la gent que pateix processos bronquials crònics.


Nomès tenir en compte que el seu alt contingut en sucres (hidrats de carboni) el fa contraindicat per diabétics i obessos.

Ingredients:

- 10 figues
- llavors de sèsam
- Xarop de vinagre de módena
- Formatge de cabra tallat molt finet



En aquest recepta l'elecció del formatge ens canvia totalment el sabor del plat, podem escollir el que volguem però que no sigui massa fort sinó ens matarà el sabor de la figa, ni tampoc una mozzarella que no ens aportarà cap nota de sabor ... en definitiva escolliu el formatge que volgueu però que sigui tallat molt finet i tipus curat o semi curat.


Començarem pelant les figues amb molta cura de no emportar-nos la carn interior. Les tallarem a làmines d'uns milímetres com si féssim un carpaccio.

Les col.loquem en una plata i hi posem a sobre el formatge de cabra tallat finet, ho amanim amb el xarop de vinagre de módena i a sobre de tot hi afegim les llavors de sésam pasades previament per la paella per donar un torrat al conjunt.
I ja està la veritat es que no costa res, el més entretingut és pelar les figues ... i queda molt bó com a entrant d'un àpat.

Comentaris

Marta ha dit…
Molt bona combinació Mar, les figues son una maravella!
Petons!
Laura. ha dit…
Que bueno!!! higos con queso de cabra!! me encanta, seguro que es una combinacion sorprendente, Besos!
Gemma ha dit…
UN entrant molt original i molt bo, la combinació dolç-salat ha de ser deliciosa.
El cullerot Festuc ha dit…
No he probat mai les figues amb formatge xo ha d'estar ben bo! Les has probat amb foie? de pecat! :)
Petunets,
Eva.
Glòria ha dit…
No he tastat mai les figues amb formatge o amb foie, com diu l'Eva. De moment, m'he quedat a les figues amb pernil. Ja tinc dues variants.

Fins aviat
MAR ha dit…
Bon dia

Doncs si senyores us animo a provar-les i el comentari que fa el cullerot festuc de provar-les amb foie no ho he fet, i amb lo que m'agrada segur que serà bonissim, apuntada queda !!!!

petunets
vacapaca ha dit…
Et pots creure que amb el que m'agraden les figues, encara no n'he provat ni una! no tinc perdó! veuré si estic a temps i compro aviat! Un petó! Montse.
MAR ha dit…
Doncs Montse ja pots fer via que estan super bones encara, com a mínim les que jo vaig comprar al mercat la setmana pasada .... són com llaminadures ....

petunets
dolorss ha dit…
Senzill i molt bo, ja tinc ganes de tastar-ho. Vaig a veure si encara trobo alguna figa.
Petons
La cuina vermella ha dit…
nena, m'apunto aquesta delicada recepta!! que bo!
Carmen Rico Cots ha dit…
Cuanto juego dan los higos!! este año he hecho muchas cosas con higos y todavia me queda algo por poner.
Tus explicaciones sobre las propiedades de los higos han despertado mucho mi interés sobre este fruto.
Un beso
ANNAFS ha dit…
Dons em sembla una combinació molt bona. A veure si aconsegueixo unes figues per provar-ho.
ptns.
Mercè ha dit…
EL contrast dolç-salat ha de ser molt bo. Però com saps, les figues no m'agraden, per tant la deixo pels demés. ;)
Petons!

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque...

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal...

BOLETS DE TARDOR AMB CANSALADA FRESCA

Rossinyols Aquesta tardor encara no havíem menjar bolets i divendres quan vam anar al mercat setmanal de Platja D'Aro vaig comprar aquests rovellons i rossinyols que em cridaven des de la parada.   Aquest cop per donal-s'hi una mica més de vida els vaig fer amb cansalada fresca per donar una mica més de gust al conjunt, perquè a títol personal, els bolets són una mica insulsos i sinó els hi afegim en la cocció algun ingredient que potencii el seu sabor doncs queden una mica tristos al plat.    Rovellons  Així doncs us explico com el vam fer: Ingredients Rossinyols i Rovellons All i julivert Oli oliva Sal i pebre blanc Cansalada de Duroc fresca (opcional ous frescos) Primer de tot netegem bé els bolets, els hi trèiem tota resta de terra i restes de vegetació, els trossegem i els posem amb una mica d'oli en una paella amb oli i pebre a foc mig i tapem, ara els bolets deixaran anar tota l'aigua que porten; anem remenant i quan ja veiem qu...