Divendres passat van venir a sopar quatre grans amics a casa, va ser un sopar entre cometes improvitzat a últim moment i d'aquells tant divertits, on a mida que va passant el dia s'hi va apuntant més gent; la idea era fer una pizza i al final vam acavar fent les dues plaques de forn de pizzes, en concret en vam fer de quatre tipus i van quedar molt bones.
La massa la vaig fer també, trobo que no hi ha punt de comparació entre la massa feta a casa i la que puguis comprar congelada.
D'altra banda la salsa de tomàquet és molt important en el resultat final de la pizza, no us faci mandra fer-la, vol estona aixó si, però val molt la pena fer-la a casa.
El fer les pizzes té un component de diversió afegit, és com si féssim un mecano però amb ingredients comestibles, obrim la nevera i el congelador i també obrim el rebost ... què tenim? què hi podem posar sobre la massa de la pizza? Imaginació al poder !!!!!!!!
La massa la faig segons la recepta de Fabián Martin, mestre pizzero, si teniu ocasió visiteu la seva pizzeria de Llivia, no té desperdici, si bé pagues les pizzes a preu de mariscada, crec que val la pena donar-se aquest homenatge de quan en quan.
Com podreu veure em batejat les nostres pizzes, no hi ha dret d'autor ho sigui que podeu fer servir els mateixos noms si us fa gràcia .... potser les fem famoses i tot !!!!!!!!!!!!!!
Salsa de tomàquet
- 1 gra d'all
- 1 pot de tomàquet triturat cru 500 gr
- Tomàquet concentrat. tres cullerades grosses
- Sal pebre
- Orenga
Massa pizza
- 1 Kg de farina
- 20 gr llevat de forn
- 500 gr d'aigual
- 50 gr oli d'oliva
- 20 gr sal
Formatges
- Mozzarella fresca
- Mozzarella rallada
- Emmental rallat
Pizza Quel
- 500 gr de carn picada 50% vedella 50 % porc
- 1 pot petit de blat de moro
- 150 gr de bacon tallat a trossets
- Salsa barbacoa
- Salsa perrins
- Base salsa de tomàquet
- Barreja de formatges
Pizza Mar
- Manat espàrregs verds
- Pebrot vermell escalivat
- Ceba escalivada
- Anxoves
- Base salsa tomàquet
- Barreja de formatges
Pizza mar i montanya
- 300 gr de gamba pelada
- 300 gr de barreja de bolets
- Base salsa tomàquet
- Barreja de formatges
Pizza all the live
- 200 gr de pernil dolç a dauets
- 200 gr de xampinyons a làmines fines
- 100 gr de tires de bacon
- Base salsa de tomàquet
- Barreja de formatges
Per fer la massa jo tinc dues opcions, o la fa el meu marit Quel o la fa la Thermomix, perquè una cosa si que és important en fer la massa i es que ha d'estar molt ben treballada. Sempre la fa el meu marit però aquell dia no hi era per tant el pinxe mecànic va fer la feina.
Afegim la farina i el llevat diluit amb una mica d'aigua, afegim l'aigua i la sal i per últim l'oli.
Si la massa no us queda ben lligada es pot afegir 50 gr més d'aigua, jo mai li haig d'afegir ni amb pinxe humà ni mecànic, però podria ser. Ho amasem tot a velocitat espiga fins que obtinguem una bola de massa ben homogènea.
L'envoliquem amb un drap de cuina i la deixem reposar, perquè el llevat faci la seva feina, 24 hores.
Per fer la salsa de tomàquet agafem un gra d'all, el pelem i el fem a làmines finetes, posem en una cassola oli i hi afegim l'all o alls al vostre gust, deixem que l'oli agafi el sabor de l'all i seguidament hi afegim el tomàquet rallat i el tomàquet concentrat, baixem el foc i deixem que es vagi coent molt a poc a poc durant una horeta o més, em d'aconseguir una salsa de tomàquet espessa.
Sal pebrem i en l' últim moment afegirem l'orenga, sinó perdrà sabor a mida que la cocció es vagi allargant.
En fem tres parts, sobre el marbre de la cuina hi afegim farina agafem un terç dels que em fet i el treballem amb les mans per donar-li temperatura, agafem el rodillo i l'estirem, aqui que cadascú faci el gruix que li agradi a casa ens agraden finetes, un cop estirada la posem sobre la placa del forn i la posem al forn a 220º amb aire turbo (si no en tenim nomès amb el foc de baix) durant 5 minuts, així la base sabem segur que no ens quedarà crua, tingueu present que tots els ingredients que hi posem a sobre ja són cuits per tant la cocció de la pizza un cop hi posem els ingredients que volguem serà de pocs minuts just perquè es desfacin els formatges
Pizza QuelAgafem la carn picada i l'enrosim en una paella amb oli d'oliva, sal pebrem. Quan hagi agafat color hi posem les tires de bacon i ho deixem uns cinc minuts, seguidament hi posem salsa barbacoa a gust de cadascú, a casa agrada que quedi picant per tant en posem força, però aixó és a gust del consumidor; donem unes voltes perquè la carn s'empapi bé de la salsa barbacoa i al final afegim unes gotetes de salsa perrins, que al igual que amb la barbacoa és a gust i mida el consumidor.
Un cop tenim el foc apagat hi tirem el blat de moro i ho reservem.
Sobre la massa i la base de tomàquet afegim la barreja de la carn, bacon i el blat de moro i a sobre les rondanxes de mozzarella fresca i la barreja de mozzarella i emmental rallat.
Pizza MarTallem les bases dels espàrregs verds i ens quedem nomès amb la part més tendra, posem a bullir aigua amb sal i els escaldem cinc minuts, els treiem i els pasem per aigua freda perquè no perdin el color verd intens i parin la cocció.
Escalivem un pebrot vermell i un parell de cebes, si us fa mandra també es pot comprar l'escalivada ja feta o bé agafar un pot de pebrots del piquillo ja fets.
A sobre la base de massa i salsa de tomàquet anem posant els espàrregs en linia intercalant pebrot vermell i ceba; a sobre hi posarem les anxoves en diagonal cobrint tota la superficie, posem la mozzarella fresca tallada a rodanxes i ho cobrim de mozzarella i emmental rallat
Pizza Mar i MuntanyaAgafarem les gambes i les farem en una paella amb oli, hi afegim sal, no les farem massa perquè sinó queden molt dures i perden tot el gust.
En el mateix oli que em fet les gambes i afegim una barreja de bolets, la que volguem ara és època ho sigui que d'0pcions en sobren, sal pebrem i al final hi tirem all i julivert.
Estenem sobre la base de massa i tomàquet la barreja de gambes i bolets i a sobre hi col.loquem els formatges com em fet amb les anteriors pizzes.
Pizza All the liveEstenem sobre la massa i la base de tomàquet els xampinyons laminats, els dauets de pernil dolç i les tires de bacon crues i ho cobrim amb la barreja de formatges.
Comentaris
El divendres a la nit també és el nostre dia de la pizza a casa.
I si s' hi apunta més gent... donçs, com tu, a improvitzar ingredients...
ptns.
Nosaltres també en fem sovint!
Una abraçada!
Sembla ser que quan es parla de pizza sigui una cosa de "pim pam" però Déu n'hi do de la feinada que vas tenir amb la varietat. Suposo que devies comptar amb l'ajut impagable de la teva filla no?.
Una abraçada
M'ha agradat això que defensessis la pizza casolana, perquè és la primera recepta que vaig publicar al bloc!!!!
Estic amb tu que devien ser totes boníssimes! Ara, ja mp'imagino quins nervis.... amb tanta varietat!
Ah, i tota la raó! No hi ha res com fer la massa a casa! ;)
Petons!
Marta: Gràcies .... no hi ha com tenir amics amb bon saque !!!
Maria José: Si eh els sopar amb amics és el millor final de setmana que es pot tenir ..
Gemma: Igual que la Mª José sopars amb amics i a casa que aixi es pot allargar la sobretaula tant com es vulgui
Anna: Em de fer divendres dia intenrnacional de la pizza ja veig..
Illepetita: ni punt de comparació amb les comprades
Josep: Si eh si les vols fer bones si que són entretingudes pero molt agraïdes .. si si la Carla va amassar ......
Cuina Vermella: perfecte doncs les quatre per vosaltres ja farem tastets
Margarida: no nervis no perquè ho anava fent sobre la marxa i ho tenia tot controlat ...
MErcè: Si senyora pizzes a casa i sopars improvitzats la diversió està asegurada !!
Gràcies companys i petunets
petons.
Anna: I tant els sopars amb amics és el millor que hi ha per desestresar-se de la setmana !!!
petonets i gràcies pels vs comentaris