Passa al contingut principal

GUACAMOOOOOOOOOOOOOOLE !!

Avui proposo el meu pica pica preferit, ens encanta el guacamole.

Per fer una mica de culturilla, que mai va malament, us diré que l'alvocat és originari d'Amèrica Central, en concret Méxic i Guatemala, es veu que va ser l'única cosa que els colonitzadors espanyols no van aniquilar, ja que es cultivava abans de la seva arribada i ens ha arribat a avui dia !!! increible !!! Ja era un fruit molt apreciat pels Azteques i el Mayas.

Com a element important en el seu contingut és l'elevat grau d'àcids grasos monoinsaturats que contè i el nivell de vitamina E que té que el fan ideal en el primer cas per controlar el colesteral i pel segon com a protector natural front les malalties d'origen cardíac.
Doncs bé de receptes n'hi ha moltes, originariament es composava del advocat, aji, ciliandre, tomaquet, llimona.
Nosaltres fem una variació a veure què us sembla:

Ingredients
  • 3 Alvocats
  • 2 manats de ceba tendra
  • 5 tomaquets ben madurs
  • 1 suc de llimona
  • sal
  • oli oliva
  • pebre
  • comi

Començarem per pelar i treure les llavors del tomàquet i el picarem amb el ganivet a trossets ben petits.

Agafarem la ceba tendra i farem el mateix procès que amb els tomàquets, la tallarem ben petitona.

Agafem un bol i treiem la carn dels alvocats reservant els pinyols, amb una ma de morter aixafarem la polpa i afegirem el tomàquet, la ceba tendra, el suc de llimona, sal, pebre i oli d'oliva i ho anem remenant i aixefant tot bé, com a toc personal final que ens agrada molt a casa, jo hi afegeixo comí ... al gust del consumidor ja que és una espècie contundent que pot fer que a molta gent no li agradi.

Si no ho hem de servir inmediatament i posem els pinyols dels alvocats, perquè no es rovelli el guacamole amb el contacte amb l'aire i ens quedi negre, ho tampem amb paper film i cap a la nevera, a l'hora de servir treiem els pinyols, remenem bé i ho acompanyem de Totopos ... altrament dit Doritos de all the live.

Bona castanyada !!!!!!!!!!!!!!!!!

Comentaris

Laura. ha dit…
Que rica salsa para dipear, una delicia sin duda, tomo nota!

Besos!
Margarida ha dit…
A casa no som gaire de menjar alvocats ni fruites tropicals, a part de la pinya (i els plàtans, sempre de Canàries, que són mot més gustosos!, però sempre va bé tenir receptes diferents per fer tapes i no posar sempre les mateixes.
M'ha encantat la recepta del "Pollastre". Sort que hi ha bon humor, perquè sinó seria per deprimir-se!
Petons, guapíssima!
Mercè ha dit…
Mar, el guacamole per picar és boníssim!! I amb les "tortitas", un no parar! ;)
Petons!
Marta Padenous ha dit…
...boníssim....no hi penso mai en el guacamole per picar...
Ptns
Gemma ha dit…
A casa també ens agrada molt i en fem força sovint. No l'he fet mai amb comí, serà qüestió de provar-ho...
La cuina vermella ha dit…
Tastarem la teva creació amb comí, és molt suggerent. Ens encanta com ho fas. Molts petons bonica.
A mi també m'encanta el guacamole, però mai m'acaba de quedar bé. Tot i que hi poso llimona i els pinyols se m'enfosqueix de seguida. A tu t'ha quedat fantàstic, i m'apunto el toc de comí.
Petons!
MAR ha dit…
Bon dia
Laura: si es genial para dipear a parte es un pica pica divertido a todo el mundo les gusta.

Margarida: Jo és l'únic fruit tropical que menjem a casa a part obviament com tú dius dels plàtans canaris, però alvocat té moltes opcions a la cuina ... aquesta és una i a mi m'encanta. Doncs si sort que ens ho prenem a riure el tema pollastres i xoriços i altres animals sino ......

Mercè: siiiiiiiiii amb tortitas ... tex mex m'encanten ...

Marta: doncs ara ja no tens excusa ja t'hi pots posar.

Gemma: doncs ja vueràs el comi fes la prova li dóna un sabor més intens més profund ... més exótic ....

La Cuina Vermella: doncs a vuere què us sembla ja em sabreu dir.

Anna: doncs que extrany que s'enfosqueixi amb els pinyons, ja hi tires un bon raig oli abans de deixar-lo reposant a la nevera ?

petunets i gracies a tothom

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque...

BOLETS DE TARDOR AMB CANSALADA FRESCA

Rossinyols Aquesta tardor encara no havíem menjar bolets i divendres quan vam anar al mercat setmanal de Platja D'Aro vaig comprar aquests rovellons i rossinyols que em cridaven des de la parada.   Aquest cop per donal-s'hi una mica més de vida els vaig fer amb cansalada fresca per donar una mica més de gust al conjunt, perquè a títol personal, els bolets són una mica insulsos i sinó els hi afegim en la cocció algun ingredient que potencii el seu sabor doncs queden una mica tristos al plat.    Rovellons  Així doncs us explico com el vam fer: Ingredients Rossinyols i Rovellons All i julivert Oli oliva Sal i pebre blanc Cansalada de Duroc fresca (opcional ous frescos) Primer de tot netegem bé els bolets, els hi trèiem tota resta de terra i restes de vegetació, els trossegem i els posem amb una mica d'oli en una paella amb oli i pebre a foc mig i tapem, ara els bolets deixaran anar tota l'aigua que porten; anem remenant i quan ja veiem qu...

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal...