Passa al contingut principal

GUACAMOOOOOOOOOOOOOOLE !!

Avui proposo el meu pica pica preferit, ens encanta el guacamole.

Per fer una mica de culturilla, que mai va malament, us diré que l'alvocat és originari d'Amèrica Central, en concret Méxic i Guatemala, es veu que va ser l'única cosa que els colonitzadors espanyols no van aniquilar, ja que es cultivava abans de la seva arribada i ens ha arribat a avui dia !!! increible !!! Ja era un fruit molt apreciat pels Azteques i el Mayas.

Com a element important en el seu contingut és l'elevat grau d'àcids grasos monoinsaturats que contè i el nivell de vitamina E que té que el fan ideal en el primer cas per controlar el colesteral i pel segon com a protector natural front les malalties d'origen cardíac.
Doncs bé de receptes n'hi ha moltes, originariament es composava del advocat, aji, ciliandre, tomaquet, llimona.
Nosaltres fem una variació a veure què us sembla:

Ingredients
  • 3 Alvocats
  • 2 manats de ceba tendra
  • 5 tomaquets ben madurs
  • 1 suc de llimona
  • sal
  • oli oliva
  • pebre
  • comi

Començarem per pelar i treure les llavors del tomàquet i el picarem amb el ganivet a trossets ben petits.

Agafarem la ceba tendra i farem el mateix procès que amb els tomàquets, la tallarem ben petitona.

Agafem un bol i treiem la carn dels alvocats reservant els pinyols, amb una ma de morter aixafarem la polpa i afegirem el tomàquet, la ceba tendra, el suc de llimona, sal, pebre i oli d'oliva i ho anem remenant i aixefant tot bé, com a toc personal final que ens agrada molt a casa, jo hi afegeixo comí ... al gust del consumidor ja que és una espècie contundent que pot fer que a molta gent no li agradi.

Si no ho hem de servir inmediatament i posem els pinyols dels alvocats, perquè no es rovelli el guacamole amb el contacte amb l'aire i ens quedi negre, ho tampem amb paper film i cap a la nevera, a l'hora de servir treiem els pinyols, remenem bé i ho acompanyem de Totopos ... altrament dit Doritos de all the live.

Bona castanyada !!!!!!!!!!!!!!!!!

Comentaris

Laura. ha dit…
Que rica salsa para dipear, una delicia sin duda, tomo nota!

Besos!
Margarida ha dit…
A casa no som gaire de menjar alvocats ni fruites tropicals, a part de la pinya (i els plàtans, sempre de Canàries, que són mot més gustosos!, però sempre va bé tenir receptes diferents per fer tapes i no posar sempre les mateixes.
M'ha encantat la recepta del "Pollastre". Sort que hi ha bon humor, perquè sinó seria per deprimir-se!
Petons, guapíssima!
Mercè ha dit…
Mar, el guacamole per picar és boníssim!! I amb les "tortitas", un no parar! ;)
Petons!
Marta Padenous ha dit…
...boníssim....no hi penso mai en el guacamole per picar...
Ptns
Gemma ha dit…
A casa també ens agrada molt i en fem força sovint. No l'he fet mai amb comí, serà qüestió de provar-ho...
La cuina vermella ha dit…
Tastarem la teva creació amb comí, és molt suggerent. Ens encanta com ho fas. Molts petons bonica.
A mi també m'encanta el guacamole, però mai m'acaba de quedar bé. Tot i que hi poso llimona i els pinyols se m'enfosqueix de seguida. A tu t'ha quedat fantàstic, i m'apunto el toc de comí.
Petons!
MAR ha dit…
Bon dia
Laura: si es genial para dipear a parte es un pica pica divertido a todo el mundo les gusta.

Margarida: Jo és l'únic fruit tropical que menjem a casa a part obviament com tú dius dels plàtans canaris, però alvocat té moltes opcions a la cuina ... aquesta és una i a mi m'encanta. Doncs si sort que ens ho prenem a riure el tema pollastres i xoriços i altres animals sino ......

Mercè: siiiiiiiiii amb tortitas ... tex mex m'encanten ...

Marta: doncs ara ja no tens excusa ja t'hi pots posar.

Gemma: doncs ja vueràs el comi fes la prova li dóna un sabor més intens més profund ... més exótic ....

La Cuina Vermella: doncs a vuere què us sembla ja em sabreu dir.

Anna: doncs que extrany que s'enfosqueixi amb els pinyons, ja hi tires un bon raig oli abans de deixar-lo reposant a la nevera ?

petunets i gracies a tothom

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque...

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal...

ESPIRALS D'ESCALIVADA AMB FORMATGE DE CABRA

Com ja us vaig dir en el pica pica de l'arrós negre que vam fer diumenge, hi havia uns espirals d'escalivada molt bons, entretingudets de fer però que els pots deixar preparats el dia abans a la nevera per que vagin agafant consistència per l'hora de tallar-los no tenir sorpreses. Jo en vaig fer dos de rollets que desprès vaig tallar i em van sortir unes 16 porcions més o menys. Per fer un parell doncs necessitarem: 3 pebrots vermells 2 albergínies 300 gr formatge de cabra rulo Alfàbrega fresca Sal pebre oli Paper film Paper de plata Paquet de crackers o torrades Salsa pesto Encenem el forn a 250º amb el foc a d'alt i a baix i posem en una bandeja els tres pebrots vermells que s'escalivin una bona estona. (bona estona = 1 hora) Un cop tenim el pebrot escalivat, el deixem refredar, el pelarem i en farem tires el més senceres que poguem i el posarem primer en un escorredor que deixi anar aigua i per últim sobre paper de cuina que absorbeixi tota l'aigua que no ha ...