Passa al contingut principal

ORADA A LA SAL



Què hi ha aqui sota amagat???? D'acord ja ho posa el titol de l'entrada d'avui .. !!! pero era per donar emoció al tema.


Una orada a la sal aquest cop, a nosaltres ens agrada moltíssim, de fet a la sal agrada més quasi bé que al forn la orada, si hi trobem el punt de cocció queda molt gustosa i melosa; a part que és un plat lleuger que acompanyat d'unes verduretes saltajades al wok per exemple, fan un àpat super equilibrat.



Fem una mica de cocinera repel.lente i us diré que aquest peix blanc té un contingut moderat en greixos, aspecte que el fa addient pels que volgen seguir una dieta, sempre i quan no el fem amb dos kilos de patates al forn o amb cremes de llet.... té unes proteïnes d'alt valor biológic (m'encanta aquesta frase), ens aporta fósfor i potassi aspectes que reverteixen en enfortir les dents i els óssos, així mateix regula el trànsit intestinal i millora el nostre sistema inmunológic ... què ...??? encara no teniu ganes de provar-la.

La recepta de "a la sal" a mi al principi em feia por pel fet que no saps el punt de cocció en que es troba el peix, ja que queda recobert per la capa de sal. Jo aproximadament el deixo uns 25 minuts de totes formes independentment del rellotge, quan toco la capa de sal i està dura es quan la trec. Hi ha gent que deixa un aleta de la orada fora la capa de sal i si quan l'estires es despren del cos, vol dir que ja està feta.
Una altra avantatge és molt senzill de fer, no té cap preparació previa i de veritat animeu-vos perquè queda molt bona.
  • 2 Orades netes per dintre, budells .... jo la netejo a casa, però si ho demaneu us ho fan a la peixeteria.
  • sal gruixuda

Podem en una plata de forn les dues orades separades que no es toquin, hi posem a sobre la sal gruixuda i amb les mans mollades les anem tapant amb la sal, com quan érem petits i jugavem amb sorra a la platja, doncs igual.
Les posem al forn a màxima temperatura a d'alt i a baix i les deixem uns 25 min fins que la capa quedi endurida.
Menjar inmediatament, per trencar la capa de sal vigileu de no trencar el peix, feu-ho amb cura pels costats i anem retirant, si l'hem fet bé al retirar la capa de sal sortirà enganxada amb la mateixa la pell de la orada.

Apali ... bon profit


































Comentaris

Gemma ha dit…
Un plat molt sa i molt bo alhora!
A casa també ens agrada molt ;)
Laura. ha dit…
Que ricas las doradas, en casa nos encantan, sobre todo asi, a la sal. Yo ultimamente las hago a la sal, pero en el varoma de la thermomix, quedan estupendas tambien.

Besos!
Glòria ha dit…
Amb tots els consells que ens has donat, han de sortir bé segur!
Marta Padenous ha dit…
Je je je!!
Ptnts
Orada genial...la facis com la facis!
Buenasmigas. ha dit…
que bona l'orada a la sal...mmm....
m'ha agradat el truqui de deixar l'aleta fora, bona pensada. Molts petons.
vacapaca ha dit…
Que rico!! magnífica información!!! yo lo hago algunas veces ... un beso! Montse.
ANNAFS ha dit…
M' agrada molt cuinar al la sal. Hi he fet llom, vedella, també llagostins... em falta l' orada, que no l' he provat...i aviat caurà, veinet la pinta que fa.
ptns.
illetapitita ha dit…
M'encanta l'orada a la sal!
trobo que és un plat molt senzill de fer i molt bo!
Una abraçada!
MAR ha dit…
Bon dia

Bè ja veig que la orada a la sal aixeca passions a totes les cuines, i tinc ganes de provar el que diu l'anna fe fer el llom, llagostins etc amb aquesta mateixa técnica de cocció, sana, neta i boniiiiiiiiiiissima.

petonets i gracies pels vostres comentaris
Mercè ha dit…
Un plat senzill i boníssim!! Tant el peix com el llom a la sal, m'encanten! :)
Petons!

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal

BOLETS DE TARDOR AMB CANSALADA FRESCA

Rossinyols Aquesta tardor encara no havíem menjar bolets i divendres quan vam anar al mercat setmanal de Platja D'Aro vaig comprar aquests rovellons i rossinyols que em cridaven des de la parada.   Aquest cop per donal-s'hi una mica més de vida els vaig fer amb cansalada fresca per donar una mica més de gust al conjunt, perquè a títol personal, els bolets són una mica insulsos i sinó els hi afegim en la cocció algun ingredient que potencii el seu sabor doncs queden una mica tristos al plat.    Rovellons  Així doncs us explico com el vam fer: Ingredients Rossinyols i Rovellons All i julivert Oli oliva Sal i pebre blanc Cansalada de Duroc fresca (opcional ous frescos) Primer de tot netegem bé els bolets, els hi trèiem tota resta de terra i restes de vegetació, els trossegem i els posem amb una mica d'oli en una paella amb oli i pebre a foc mig i tapem, ara els bolets deixaran anar tota l'aigua que porten; anem remenant i quan ja veiem qu