Què hi ha aqui sota amagat???? D'acord ja ho posa el titol de l'entrada d'avui .. !!! pero era per donar emoció al tema.
Una orada a la sal aquest cop, a nosaltres ens agrada moltíssim, de fet a la sal agrada més quasi bé que al forn la orada, si hi trobem el punt de cocció queda molt gustosa i melosa; a part que és un plat lleuger que acompanyat d'unes verduretes saltajades al wok per exemple, fan un àpat super equilibrat.
Fem una mica de cocinera repel.lente i us diré que aquest peix blanc té un contingut moderat en greixos, aspecte que el fa addient pels que volgen seguir una dieta, sempre i quan no el fem amb dos kilos de patates al forn o amb cremes de llet.... té unes proteïnes d'alt valor biológic (m'encanta aquesta frase), ens aporta fósfor i potassi aspectes que reverteixen en enfortir les dents i els óssos, així mateix regula el trànsit intestinal i millora el nostre sistema inmunológic ... què ...??? encara no teniu ganes de provar-la.
La recepta de "a la sal" a mi al principi em feia por pel fet que no saps el punt de cocció en que es troba el peix, ja que queda recobert per la capa de sal. Jo aproximadament el deixo uns 25 minuts de totes formes independentment del rellotge, quan toco la capa de sal i està dura es quan la trec. Hi ha gent que deixa un aleta de la orada fora la capa de sal i si quan l'estires es despren del cos, vol dir que ja està feta.
Una altra avantatge és molt senzill de fer, no té cap preparació previa i de veritat animeu-vos perquè queda molt bona.
- 2 Orades netes per dintre, budells .... jo la netejo a casa, però si ho demaneu us ho fan a la peixeteria.
- sal gruixuda
Podem en una plata de forn les dues orades separades que no es toquin, hi posem a sobre la sal gruixuda i amb les mans mollades les anem tapant amb la sal, com quan érem petits i jugavem amb sorra a la platja, doncs igual.
Les posem al forn a màxima temperatura a d'alt i a baix i les deixem uns 25 min fins que la capa quedi endurida.
Menjar inmediatament, per trencar la capa de sal vigileu de no trencar el peix, feu-ho amb cura pels costats i anem retirant, si l'hem fet bé al retirar la capa de sal sortirà enganxada amb la mateixa la pell de la orada.
Apali ... bon profit
Comentaris
A casa també ens agrada molt ;)
Besos!
Ptnts
Orada genial...la facis com la facis!
m'ha agradat el truqui de deixar l'aleta fora, bona pensada. Molts petons.
ptns.
trobo que és un plat molt senzill de fer i molt bo!
Una abraçada!
Bè ja veig que la orada a la sal aixeca passions a totes les cuines, i tinc ganes de provar el que diu l'anna fe fer el llom, llagostins etc amb aquesta mateixa técnica de cocció, sana, neta i boniiiiiiiiiiissima.
petonets i gracies pels vostres comentaris
Petons!