Passa al contingut principal

BESCUIT MARBRE






Bè perdoneu però la tornada ha estat més lenta del que esperava .... serà el pes dels torrons ... no ho sé però si que m'he enmandrit d'una forma inusual en mi però intentem agafar el ritme.


Avui us proposo un bescuit que de fora no té res d'especial però quan el talles queda molt vistós i sobretot molt i molt bó !!! És un bescuit com molts que fem però amb un toc diferent, aixi canviem de quan en quan.



- 80 gr de xocolata negre
- 3 ous
- 175 gr de mantega
- 180 gr de sucre llustre
- 150 gr de farina
- 1 llimona
- 1/2 sobre de llevat


Primer de tot separem la clara del rovell dels ous.

Montem els rovells amb el sucre fins que ens quedi una masa blanquinosa.

Afegima la farina amb la mantega a punt de pomada.

Hi barrejem el llevat i les clares a punt de neu.

Repartim la barreja anterior feta amb els rovells , el sucre, la farina, la mantega, llevat i les clares a punt de neu en dos bols diferents.

Desfem la xocolata al bany maria o al microones i l'afegim a un dels dos bols.
Ratllem la pell de la llimona a l'altre bol.

Agafem un motlle i anem intercal.lant capes de masa amb la xocolata i masa amb la pell de la llimona rallada.

Enfornem uns 50 minuts a 180º amb la modelitat de turbo.
I ja està queda molt bó i el més divertit és obrir-lo i a part de menjar-lo, veure com han quedat distribuides les capas bicolors.
Bon profit !!

Comentaris

Glòria ha dit…
Que bo!. Ara me'n menjaria un trosset amb un cafetó!. Quan dius opció turbo del forn, vol dir que només hi poses l'aire, sense escalfor de baix, o les dues coses?
Gemma ha dit…
M'encanta el marbrejat d'aquesta coca, és la recepta de sempre però amb una presentació molt vistosa. Ideal per l'esmorzar amb el cafè amb llet... bonísism!
Margarida ha dit…
Sí que t'has tornat mandrosa, sí, i t'haurem de renyar! je,je...
Molt bo aquest bescuit marbre. Fa molt de temps que no en menjo, i me n'has fet venir ganes. Un dia d'aquests el tornaré a fer!
Una abraçada
Sílvia A. ha dit…
Poc a poc tornem al món de la cuina no???
Molt bo aquest bescuit tant per esmorçar com per berenar...
Mercè ha dit…
Mar, ànims amb la tornada! ;)
Aquest bescuit marbrejat queda molt bonic a la vista i per esmorzar entra amb els ulls tancats! ;)
Petons!
MAR ha dit…
Hola blogueres cuineres:

Glòria: no no opció turbo però el forn a uns 170º

Gemma: Si és una temptació per brenar, esmorçar, dp de dinar, sopar .... en fin ... un pecat !!

Margarida: Ai si ja ho sé teniu raó però no he tingut una bona començada d'any i no estava massa animada la veritat ara de mica en mica ens posem les piles.

Silvia: si poc a poc, però tant a poc a poc que semblo una tortuga !!

MErcè: Gràcies Mercè venint de tú és tot un honor ... ji ji ji

Petonets a totes les incondicionals
illetapitita ha dit…
Mandrosa però has tornat!
Aquest bescuit és ideal per esmorzar o berenar, m'agrada!
Una abraçada!
ANNAFS ha dit…
Un bescuit ben bo, i ben vistós.
Bona proposta.
ptns.

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal

BOLETS DE TARDOR AMB CANSALADA FRESCA

Rossinyols Aquesta tardor encara no havíem menjar bolets i divendres quan vam anar al mercat setmanal de Platja D'Aro vaig comprar aquests rovellons i rossinyols que em cridaven des de la parada.   Aquest cop per donal-s'hi una mica més de vida els vaig fer amb cansalada fresca per donar una mica més de gust al conjunt, perquè a títol personal, els bolets són una mica insulsos i sinó els hi afegim en la cocció algun ingredient que potencii el seu sabor doncs queden una mica tristos al plat.    Rovellons  Així doncs us explico com el vam fer: Ingredients Rossinyols i Rovellons All i julivert Oli oliva Sal i pebre blanc Cansalada de Duroc fresca (opcional ous frescos) Primer de tot netegem bé els bolets, els hi trèiem tota resta de terra i restes de vegetació, els trossegem i els posem amb una mica d'oli en una paella amb oli i pebre a foc mig i tapem, ara els bolets deixaran anar tota l'aigua que porten; anem remenant i quan ja veiem qu