Passa al contingut principal

GARRÍ AL FORN

Mireu quin aspecte més bó que té aquest garrí fet al forn ...... ni a Segovia en menjes un així ... i us ho dic per experiència que hi he estat ....
Aquest garrí el va fer una bona amiga la nit de cap d'any ... original oi tothom fent sempre el mateix, llagostins, salmó, foie ...... i mira per on a ella li vé al cap fer un garrí al forn.
La preparació és molt senzilla tant sols cal tenir paciéncia i temps amb el forn ja que requereix unes quantes hores de cocció a forn baix perquè es vagi fent poc a poc i quedi ben tendra.
Començem salpebrant el garrí, una miqueta d'aigua un copa de vi blanc i unes fulles de llorer i cap al forn, es calcula aproximadament una hora de cocció per kilo de garrí, ho sigui que el càlcul surt fàcil, tan sols s'ha de vigilar que no quedi sec i de quan en quan obrir el forn i ruixar-lo amb tots els sucs que ell va deixant i paciència.
Un cop acabada la cocció del forn i abans de treure'l se'l pinta amb mel, que és el toc final de torradet i cruixent que li quedarà i ja està.
Sembla mentira com plats que em vist sempre d'altres comunitats i no hem fet mai un cop els fem obtenim uns resultats espectaculars, com aquest garrí.
Doncs a obrir-lo i a deleitar-se de la carn que es desfà als dits .... Bon profit !!!!

Comentaris

La cuina vermella ha dit…
Quin garrinet més suculent, de llarg és el plat preferit de la meva mare!! Quanta raó tens quan dius lo de Segovia, és com tot, hi ha molts llocs que tenen fama i per trobar un restaurant que et serveixi un bon cochinillo, has d'anar a tiro fet i a un lloc recomanat per algú de confiança, que si no et pots endur una desagradable sorpresa.
Molts petons per tu i la teva amiga!
Gemma ha dit…
UI... no sé pas si podria amb un plat així... sóc una mica aprensiva, je je je... però si me'l portes ja tallat, segur que em lleparia els dits ;)
Devia ser un sopar de cap d'any de luxe!
ANNAFS ha dit…
Sí que ha de ser bo, sí. Però jo tampoc podria menjar-lo, i molt menys cuinar-lo. Pobret... tan petit.
MAR ha dit…
Bon dia senyores

Cuina Vermella: que és de Segovia la teva mare o d'aquelles contrades ???' jo hi vaig ser un cop i quan el vaig tastar, tot i que tenia mil manietes tontes, vaig pensar que era una de les coses més bones que havia provat mai .....

Gemma i Anna : De veritat jo també pensava com vosaltres fins que el vaig provar un cop ... el primer ... i és la carn més melosa suau i tendre que he menjat mai ...i escolteu bé que us menjeu no les costelletes de cabrit ...... doncs aixó el mateix no tingueu manies !!!!! Tot aixó que us perdeu

ptonets i gracies pels vostres comentaris
Petita cuina ha dit…
Mmmmmmm...

Quina bona fila que fa!

De bon grau m'el menjaria demà per dinar.

Gracies per compartir un plat tan suculent com aquest, de ben segur que em trobaras per aqui sobint.

Petons.
Nuria
Mercè ha dit…
Mar, quin goig aquest garrinet!! Un plat deliciós per a una nit tan especial!! :) Felicita a la teva amiga!
Petons!

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque...

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal...

ESPIRALS D'ESCALIVADA AMB FORMATGE DE CABRA

Com ja us vaig dir en el pica pica de l'arrós negre que vam fer diumenge, hi havia uns espirals d'escalivada molt bons, entretingudets de fer però que els pots deixar preparats el dia abans a la nevera per que vagin agafant consistència per l'hora de tallar-los no tenir sorpreses. Jo en vaig fer dos de rollets que desprès vaig tallar i em van sortir unes 16 porcions més o menys. Per fer un parell doncs necessitarem: 3 pebrots vermells 2 albergínies 300 gr formatge de cabra rulo Alfàbrega fresca Sal pebre oli Paper film Paper de plata Paquet de crackers o torrades Salsa pesto Encenem el forn a 250º amb el foc a d'alt i a baix i posem en una bandeja els tres pebrots vermells que s'escalivin una bona estona. (bona estona = 1 hora) Un cop tenim el pebrot escalivat, el deixem refredar, el pelarem i en farem tires el més senceres que poguem i el posarem primer en un escorredor que deixi anar aigua i per últim sobre paper de cuina que absorbeixi tota l'aigua que no ha ...