- 650 gr de carn de vedella tallada a trossets petits (per ex filet de pobre, demaneu al carniser que us doni el tall que vagi millor per fer un estofat)
- 1 ceba
- 1 tomaquet rallat
- 3 pastanagues
- 3 patates
- sal pebre oli oliva
- herbes provençals
- una branqueta de canyella
- Caldo (vegetal, de pollastre ... el que tingueu. sempre i quan no sigui un fumet)
Començem salpebrant la carn i la posarem en una cassola amb oli perquè es dori a foc una mica alegre, tot seguit afegirem la ceba i la pasarem uns cinc minuts a continuació hi posem el tomàquet rallat i salpebrem de nou.
Deixem que el sofregit es faci uns cinc minuts i hi afegirem les patates tallades finetes, les pastanagues també tallades a tall prim, les herbes provençals, la canyella i li donem un parell de voltes perquè tot plegat s'impregni bé de l'oli i els sucs de cocció de la carn.
Tot seguit afegim caldo fins que cobreixi la carn i les verdures i baixem el foc i ho deixem fent xup xup fins que les patates i les pastanagues són cuites, aqui "al gusto del consumidor" a nosaltres ens agraden que quedin ben desfetes per tant ho deixem una bona estona com una horeta, si voleu trobar més la patata i la ceba i que la carn quedi més ferma, doncs menys estona.
A mida que avança la cocció si us va quedant resec hi afegiu més caldo.
Bon profit !!!!!!!!
Comentaris
Això és memòria històrica. Crec que amb aquest plat, molts tenim el record d'infantesa. Està molt bé que la Carla s'acostumi i li agradin aquests plats, cosa difícil en la canalla d'avui. Una abraçada
Petons!
Hemos visitado tu blog y estamos muy interesados en hacerte una propuesta.
Mi mail es menchu@extremacalidad.com
Si eres tan amable me envías tu dirección y contactamos.
Un saludo.
Hi estem tots d'acord les receptes de les mares eren molt i molt bones i si us hi fixeu plats únics que reuneix comodiatat per la cuinera i pel comensal ....
Menchu mi correo es marmedina@zetae.com
Petonets
ptns.
Aquest teu fa pinta d'estar molt bo!
Una abraçada!