Passa al contingut principal

SALSES PER LES AMANIDES





Com que al final ja ha arrivat l'estiu/primavera, que tots pensavem que aquest any no ens acompanyaria ... ja ens començen a venir de gust les amanides ben fresquetes de nevera, aquelles que podem fer de bon mati i gaudir del dia a l'aire lliure amb els nostres i quan arrivem dinar fet i fresquet .!!!!!!!!!!!!

D'amanides n'hi ha per donar i per vendre, ja n'hem fet moltes i tothom sap obrir la nevera i el rebost i veure què hi podem posar ... però el que avui us proposo són diferents salses o vinagretes per acompanyar les amanides.

Una mateixa amanida amb salses diferents sembla un plat nou... aixi que us en proposo unes quantes.


Salsa curry
  • 50 ml de maionesa
  • 1 Iogurt natural
  • 1 ceba tendra
  • 1 cullaradeta de curry ... al gust

Salsa d'anxoves

  • 4 anxoves
  • 200 ml d'oli d'oliva
  • 50 ml vinagre de módena
  • Pebre al gust

Salsa de poma i cacahuets

  • 1/2 poma golden
  • cacahuets al gust
  • 200 ml oli oliva
  • suc de llimona al gust

Salsa de iogurt

  • 1 iogurt grec
  • 250 ml oli oliva
  • sal
  • pebre blanc
  • albhaca
  • estragó
  • menta
  • julivert

Salsa de mostassa

  • 1 cullaradeta de mostassa
  • 1 cullaradeta de mel
  • suc de 1/2 llimona
  • 200 ml oli d'oliva

Oli de comí

  • 200 ml oli d'oliva
  • 2 cullarades vinagre de Módena
  • Llavors de comí
  • sal i pebre

Comentaris

Gemma ha dit…
No sabria pas quina triar... totes m'agraden molt!
Va molt bé variar les salses, així tot i ser amanida, sembla un plat diferent, oi?
Margarida ha dit…
Caram... quin repertori! Jo, com la Gemma, no sabria quina triar.
Ara que ve la calor, sí qeu vénen de gust les amanides, però a casa moltes vegades ens les mengem sense salses, perquè a un no li agrada aquest ingredient, a l'altre, aquell altre... i jo em podria tornar boja si hagués de complaure a tots!
Total, tiro pel dret i tots contents. Ningú se'm queixa.
Una abraçada
dolorss ha dit…
Així m'agrada, varietat i totes bonisimes!!!!!
Glòria ha dit…
Així, així, que tinguem on escollir a l'hora d'amanir! I ara que ja fa caloreta, venen molt de gust les amanides!
Mercè ha dit…
Renoi quin assortiment!! A mi també em vénen molt de gust les amanides amb la calor... i és que quan fa tanta calor, em marxa la gana. Així que una amanideta és perfecte. ;)
Petons!
santi ha dit…
hey,

thanks for the recipe mom..

^___^
Emma's Bakery ha dit…
Mar, comparteixo la teva afició i tb tinc el meu blog!!
M'encanten totes les salses...a quina més bona!!
RUBEN ha dit…
Molt bones alternatives al vinagre i oli de tota la vida! Penso provar-les totes!
Una abraçada
Unknown ha dit…
Molt bones totes les salses!! Amb una mica d'imaginació se'n pot fer una de nova cada dia.

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque...

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal...

ESPIRALS D'ESCALIVADA AMB FORMATGE DE CABRA

Com ja us vaig dir en el pica pica de l'arrós negre que vam fer diumenge, hi havia uns espirals d'escalivada molt bons, entretingudets de fer però que els pots deixar preparats el dia abans a la nevera per que vagin agafant consistència per l'hora de tallar-los no tenir sorpreses. Jo en vaig fer dos de rollets que desprès vaig tallar i em van sortir unes 16 porcions més o menys. Per fer un parell doncs necessitarem: 3 pebrots vermells 2 albergínies 300 gr formatge de cabra rulo Alfàbrega fresca Sal pebre oli Paper film Paper de plata Paquet de crackers o torrades Salsa pesto Encenem el forn a 250º amb el foc a d'alt i a baix i posem en una bandeja els tres pebrots vermells que s'escalivin una bona estona. (bona estona = 1 hora) Un cop tenim el pebrot escalivat, el deixem refredar, el pelarem i en farem tires el més senceres que poguem i el posarem primer en un escorredor que deixi anar aigua i per últim sobre paper de cuina que absorbeixi tota l'aigua que no ha ...