Com que al final ja ha arrivat l'estiu/primavera, que tots pensavem que aquest any no ens acompanyaria ... ja ens començen a venir de gust les amanides ben fresquetes de nevera, aquelles que podem fer de bon mati i gaudir del dia a l'aire lliure amb els nostres i quan arrivem dinar fet i fresquet .!!!!!!!!!!!!
D'amanides n'hi ha per donar i per vendre, ja n'hem fet moltes i tothom sap obrir la nevera i el rebost i veure què hi podem posar ... però el que avui us proposo són diferents salses o vinagretes per acompanyar les amanides.
Una mateixa amanida amb salses diferents sembla un plat nou... aixi que us en proposo unes quantes.
Salsa curry
- 50 ml de maionesa
- 1 Iogurt natural
- 1 ceba tendra
- 1 cullaradeta de curry ... al gust
Salsa d'anxoves
- 4 anxoves
- 200 ml d'oli d'oliva
- 50 ml vinagre de módena
- Pebre al gust
Salsa de poma i cacahuets
- 1/2 poma golden
- cacahuets al gust
- 200 ml oli oliva
- suc de llimona al gust
Salsa de iogurt
- 1 iogurt grec
- 250 ml oli oliva
- sal
- pebre blanc
- albhaca
- estragó
- menta
- julivert
Salsa de mostassa
- 1 cullaradeta de mostassa
- 1 cullaradeta de mel
- suc de 1/2 llimona
- 200 ml oli d'oliva
Oli de comí
- 200 ml oli d'oliva
- 2 cullarades vinagre de Módena
- Llavors de comí
- sal i pebre
Comentaris
Va molt bé variar les salses, així tot i ser amanida, sembla un plat diferent, oi?
Ara que ve la calor, sí qeu vénen de gust les amanides, però a casa moltes vegades ens les mengem sense salses, perquè a un no li agrada aquest ingredient, a l'altre, aquell altre... i jo em podria tornar boja si hagués de complaure a tots!
Total, tiro pel dret i tots contents. Ningú se'm queixa.
Una abraçada
Petons!
thanks for the recipe mom..
^___^
M'encanten totes les salses...a quina més bona!!
Una abraçada