Passa al contingut principal

GRAELLES

 Tenir una llar de foc a casa té mooooolts avantatges, com a mínim des del meu punt de vista, per una banda és una font de calor deliciosa, escalfa l'ambient i fa mai més ben dit, caliu; és econòmic, visualment és tot un espectacle, a mi em pasa com amb el mar, em puc passar hores i hores mirant i entro en un estat com de semi-hipnosis, d'altra banda també el podem fer servir per cuinar.... el que sigui, qualsevol cosa susceptible de cabre en unes graelles, sense anar més lluny aquí us poso tres fotos, d'una pizza .... d'una torrada .. i d'uns carbassons que vem fer juntament amb espàrrecs verds, xampinyons i alberginies ... tot un plaer al paladar.


Quan fas servir les brases per cuinar, et doncs compte de quan ens ha fet perdre de sabors el salt tecnològic de passar de cuinar a terra a fogons siguin de gas natural, butà o vitros .... quan es cuina amb brasa els aromes que agafa la carn, peix, pa, verdures .. el que sigui que hi posem són increïbles, ens mengem una part de terra, d'aromes de bosc, de natura .....
Un cop més tenim un exemple que l'avenç tecnològic ens ha fet perdre si més no qualitat gastronòmica en el seu estat més elemental.

Comentaris

Carmen Rico Cots ha dit…
Los que podeis disfrutar de una buena lumbre, sois unos afortunados.
Es el sabor auténtico de los alimentos y ese olor...
Un abrazo
Sol ha dit…
Para cuando vais a organizar un buen lechazo de Valladolid? Ahora ya casi tenemos la mano "trancada" seria una buena forma de inaugurar la temporada de primavera¡
Yo pongo el vino¡,,,¡,
Sol

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal

MANDONGUILLES AMB VERDURES

Ja portem uns dies de primavera i encara em ve de gust menjar plats d'hivern, i no tan sols menjar, sinó portar roba d'hivern ... quin desastre, jo que estic tota la tardor i hivern esperant que arribi la primavera i el bon temps i un cop la tenim aquí decideix no manifestar-se .... bé com cada any, un dia d'aquest ens llevarem i hi haurà 30º .. i un any més haurem passat de l'hivern a l'estiu sense transitar per la deliciosa primavera ... però bé sempre ens quedarà un plat de mandonguilles ... Per fer les mandonguilles necessitarem: - 600 gr de carn de vedella picada - 3 ous - pa rallat - all i julivert - sal + pebre - farina Per la resta del plat: - 2 tomàquets vermells - 1 ceba grossa - caldo - 250 gr pèsols - 1/2 carbassa - 1 carbassó - 2/3 patates mitjanes Comencem fent les mandonguilles, sal pebrem la carn picada de vedella i la posem en un bol, afegim els ous, una mica de pa rallat i l'all i julivert, jo d'all i julivert en poso molt poc; amb les mans