Passa al contingut principal

Galetes de mantega i varicel.la


Què es pot fer amb una nena de tres any i mig que té varicel.la i fa quasi bé una setmana que no surt de casa i ja no saps com distreure-la ........ com sempre la cuina em dóna la solució als meus problemes vitals ..... fem galetes de mantega !!!!!!!!!

El més important de tot es tenir molts motlle de fer galetes d'animalets i formes diverses així ja d'entrada els hi atrau l'assumpte als més petits de casa, és com si féssim plastelina, una altre avantatge d'aquesta activitat es que els tens entretinguts i sentadets durant més d'una hora, es senten realitzats perquè fan alguna cosa ells sols i desprès hi ha un resultat, les galetes que les ensenyen orgullosos a pares, àvis, i tothom que pasi per casa i  menys la part del forn tota l'activitat la poden fer ells sols.

I en el cas de la  nostre filla el més important, pot putinejar fins que es cansi amb la masa,,,, aspecte que d'altre banda fa les galetes potencialment perilloses donada la gran quantitat de virus que poden arribar a recollir, per tant us recomano que nomès les menjeu a casa no fos que intoxiquessim a tercers.

Ingredients
  • 125 gr de sucre
  • 10 gr de sucre avainillat
  • 125 gr de mantega a punt de pomada
  • 250 gr de farina tamisssada (pasada per un colador perquè quedi més fina)
  • 1 ou
Agafem un bol ample i barrejem els sucres i l'ou, quan ho tenim ben barrejat afegim la mantega a punt de pomada és a dir pasada uns segons pel micro perque quedi desfeta i seguim barrejant, tot seguit afegim un ou  i al final de tot la farina tamissada i anem barrejant fins formar una masa lligada, la deixem reposar a la nevera uns 15 min.

Pasat el temps agafem la masa l'estirem amb un corró i fem una làmina de masa d'uns 50 mm de gruix i anem fent les forme de galeta i les anem posant en una plata de forn forrada amb paper sulfuritzat o mantega i les anem col.locant, un cop tenim la bandeja plena la deixem reposar a la nevera una estoneta com 10 min. i pre escalfem el forn a 200º posem les galetes uns 8/10 min i les treiem. I ara les podem pintar amb xocolata desfeta o amb colorants liquids amb un pinzell.

En aquest punt deixem que es refredin i posem al nen dins la rentadora i posteriorment a la secadora.

D'aquesta manera els anem introduint a la cuina, es distreuen, i tambè perquè no es una forma molt recreativa d'educar als nostres fills.

Comentaris

Margarida ha dit…
Ui, quan he visdt el títol he pensat "aquest ingredient no el conec!!!!" ja,ja...
Pobreta Carla! Però és millor que la passi ara de petita que de gran, que conec una noia que la va tenir l'any passat i ho va passar fatal!
Quan la va passar la meva filla gran, vaig pensar que la passarien tots tres alhora, i no va ser així! Tu encara has tingut sort, si només ha estat una setmana. Multiplica-ho per 3!
Segur que ara ja fas més bona cara, oi?
Petonets a la Carla!
MAR ha dit…
Gracies Margarida la veritat es que al estar vacunada l'ha agafat molt fluixeta ... gràcies per l'interès ptonets

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal

BOLETS DE TARDOR AMB CANSALADA FRESCA

Rossinyols Aquesta tardor encara no havíem menjar bolets i divendres quan vam anar al mercat setmanal de Platja D'Aro vaig comprar aquests rovellons i rossinyols que em cridaven des de la parada.   Aquest cop per donal-s'hi una mica més de vida els vaig fer amb cansalada fresca per donar una mica més de gust al conjunt, perquè a títol personal, els bolets són una mica insulsos i sinó els hi afegim en la cocció algun ingredient que potencii el seu sabor doncs queden una mica tristos al plat.    Rovellons  Així doncs us explico com el vam fer: Ingredients Rossinyols i Rovellons All i julivert Oli oliva Sal i pebre blanc Cansalada de Duroc fresca (opcional ous frescos) Primer de tot netegem bé els bolets, els hi trèiem tota resta de terra i restes de vegetació, els trossegem i els posem amb una mica d'oli en una paella amb oli i pebre a foc mig i tapem, ara els bolets deixaran anar tota l'aigua que porten; anem remenant i quan ja veiem qu